Ћирилица Latinica
24.07.2020.
Društvo

Sistem ne funkcioniše, dug prema "Princesu" pokriven donacijama građana

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Nakon silnih apela rodbine i prijatelja, profesorka filozofije iz Bara Jasminka Milošević, prije dva dana prekinula je gotovo dvadesetodnevni štrajk glađu. "Njen" dug prema barskom hotelu "Princes" će, kako je najavila, danas biti i formalno izmiren, ali ne zahvaljujući onima koji su ga prouzrokovali odnosno bili u obavezi da isti "pokriju".

"Zajedno sa uplatama koje su stigle od mojih prijatelja sa Olimpijade, dug prema hotelu "Princes" je pokriven. Sjutra ću se otkotrljati do banke da se to i formalno razreši. Dalje sve zavisi od efikasnosti hotela i izvršitelja.
Narod može da funkcioniše i bez zakržljalih institucija!
Pokazalo se po drugi put da ima neko u Crnoj Gori, ko nije političar, niti član "organizacije", već usamljeni idealista, a može da probudi i ujedini ljude. I to sam, čudnim spletom okolnosti, eto - ja. Sad bi mogli malo da se bavimo drugim pojedincima, za promjenu" -napisala je profesorka na svom Fejsbuk "zidu".

Podsjetimo, Jasminka Milošević započela je štrajk glađu revoltirana zbog toga što nije primila platu koja je blokirana zbog duga za organizaciju Međunarodne filozofske Olimpijade u gradu pod Rumijom. Osnovni sud u Baru doneo je presudu 29. maja ove godine, po tužbi hotela „Princes“ i na platu profesorke Milošević stavljena je zabrana na 20.000 evra. Pojašnjenja radi, u hotelu „Princes“ u Baru, su bili smješteni učesnici Olimpijade.

Milošević je novinarima kazala da se radi o njenom sistematskom zlostavljanju godinama, iako je projekat Udruženja profesora filozofije, čiji je ona generalni sekretar, opravdao očekivanja.

Račun je blokirao hotel „Princes“ za kompletan dug od preko 2. 463,67 evra, iako je hotel „Princes“ otpisao 10. 000 evra, a Vlada Crne Gore uplatila 10 000 nekoliko dana prije pojave korone, u martu.

"Svojevremeno sam kao generalni sekretar Udruženja profesora filozofije potpisala garanciju da će dug biti vraćen, u protivnom bi nam gosti imali probleme. U suštini dug je 3.650 evra. O tome sam obavijestila premijera Markovića u pismu, prije nego što sam stupila u štrajk. U pismu sam navela još nekoliko uljudnih zahtjeva" - kazala profesorka Milošević.

Ona je u pismu premijeru, koje je "Barski portal" objavio, navela zahtjev da se preispita odnos Ministarstva prosvete i Ministarstva sporta i mladih prema Olimpijadi koja je održana u Baru, a okupila je oko 200 učesnika iz 50 zemalja.Komentari
Opa Djurdjo
Opa Djurdjo: Da neces kakvo priznanje ili medalju mici se tamo i ne bacaj se Moravu kad neznas da plivas. Ovog puta kako tako ispliva drugi put tesko ides na dno.
24.07.2020 10:04
Мачак у чизмама
Мачак у чизмама: Опа Ђурђо пише се не знам, а не никако 'незнам'
24.07.2020 10:49
LOLA CG
LOLA CG: Kada budes prolazio pored fakulyeta koji je profesirica casno zavrsila, duboko se pokloni. A prije nego sto slicno nesto napises po vjeri kojoj pripadas, pomoli se za svoje zdravlje. Ne tangiraju te barske i sve montenegrinske lopovcine, odgovara ti njohov sostem "rada". E, pa za tvoju informaciju dugogodisnja MNE " elita" pravila je u hotelu " Princess" znacajno vise yroskove ili je dobijala gratis izlezavanja, najedanja, spa usluga...i jos nadmeno marsirala od ulaza ka apartmanima. Ima, patrioto revnosnih zabiljeski i sa festi i sa seminara i sa svih "igara i vina" pod pokrovitelhstvom opstepoznatog drustva. Neko je savjesno radio i savjesno biljezio da ne bude...nije bilo. Eto, te impijade je bilo, bilo je filosofa ( filozofa), bilo je...lopovi su pobjegli, a mnogi su jos hrabro za zadnje zalogaje- ovdje. Zenu tj. Prof.ne piznajem niti sam njen advokat, ali lako je na nejakog silu pokazivat. Neljudskost!
25.07.2020 18:30
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
14.08.2020.
15
Milo Ante portas
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar