Ћирилица Latinica
26.04.2018.
Društvo

Starobarske kapije

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

Kapije su nezaobilazan detalj svake kuće, odnosno dvorišta. Pokazuju da se iza svake od njih nalazi sigurno pribježište i porodična oaza.

Čak i slučajni prolaznici ne ostaju ravnodušni na otjelotvoreni osjećaj za lijepo i kreativnost njihovih vlasnika, tj. nepoznatih majstora.

Isto tako, neke od kapija na koje smo naišli prilikom “đira” starobarskim sokacima, svjedoče o negdašnjoj ljepoti i bogatoj istoriji ovog primorskog grada.
Iako je većina ovih “kapidžika” zapuštena i devastirana, ipak i dalje plijene svojom ljepotom…

Ovaj osvrt će, možda, biti podsticaj da se foto-aparatom ovjekovječe još neke kapije – ljepotice koje su preživjele burna vremena.


by Mirsad – Mirza Kurgaš
NVO “Broj 19

Komentari
potonja URA
potonja URA: Mirza konacno na svom terenu mali tekst ali slike i tekst mnogo govore evo bas sam sam sada malo prelistao barski portal i pogledao tvoje tekstove dzidzarin 2 komentara akvadukt ni jedan i ovaj do sada nijedan dali si ti to malo analizirao i do kakvog si zakljucka dosao dje su ti oni prijatelji koji te hvale i u nebo dizu kada pises o natou pa ako te vole i cijene sto nedaju neki komentar i za ove tekstove iz nase svakodnevnice imam jednu molbu za tebe nemoj ici stopama emira kusturice ili nemanje ne priliciti to ni tebi ni ovoj NVO BROJ 19
26.04.2018 23:45
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar