Ћирилица Latinica
05.03.2020.
Društvo

Tvrde da škola nije "minirala" podgoričku litiju, komentari sa portala im teško pali

Autor: Redakcija 9 Ostavite komentar

Na adresu "Barskog portala" stiglo je reagovanje iz ovdašnje Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole na tekst "Jadno: Obavezna nastava u subotu da đaci ne bi pošli na podgoričku litiju", koji smo prenijeli 28.02.2020.

Iz ove obrazovne ustanove navode da su bili izloženi pogrdama i osudama raznih portala i njihovih pratilaca, koji osuđuju odluku te škole da subota 29.02.2020., bude radna.

Podsjetimo, toga dana održana je Svetosimeonska litija u Podgorici, kojoj je prisustvovalo preko 150. 000 građana Crne Gore.

Iz SEUŠ navode da ova odluka ne bi trebala da se dovodi u vezu sa sprječavanjem, kako zaposlenih, tako i učenika, pa i njihovih roditelja da prisustvuju Svetosimeonskom saboru u Podgorici održanom istog dana.

"Namjera kolektiva je bila da organizujemo slobodne i vannastavne aktivnosti koje su predviđene Godišnjim planom i programom škole. Sve ovo je dogovoreno na sjednici Nastavničkog vijeća od 12.02.2020. Žalimo što je došlo do pogrešnog tumačenja naše namjere, a sve to izazvalo buru komentara na portalima.

Stoga snažno osuđujemo maliciozne napade i kritike na račun naše institucije. U našoj školi, kao i u svakoj složnoj zajednici, prihvataju se različitosti i drugačija uvjerenja. Zato ne dozovoljavamo da nas iskoriste mediji kao prolazni skandal. I u tekstovima i u komentarima svako daje ono što ima - neko dobro, a neko zlo" - kaže se u reagovanju.

U tekstu reagovanja se kaže i sledeće:

U vremenu u kojem svi pozivaju na smirivanje strasti, dešava se da se zarad par lajkova pogazi profesorska etika, a da komentari pokažu mržnju kojoj nas ne uči ni škola, niti ijedna religija. Organizovanje našeg slobodnog vremena je shodno našim interesovanjima, željama i mogućnostima, i niko nas ne sprječava u tome. Ovom prilikom se zahvaljujemo medijima koji su obavještavali o uspjesima naših učenika i profesora na takmičenjima.

 

Komentari
Milivoje
Milivoje: Ako je iko maliciozan, zlurad i ako igdje ima mržnje, poltronstva i kukavičluka to je u glavi onog ko je smislio da na dan najvećeg ikada skupa u Crnoj Gori, donese jednu ovako sramnu, skandaloznu i punu mržnje odluku da đaci obaveznbo budu tog inače neradnog dana u školi i to baš u vrijeme litije, i da se baš u vrijeme litije zakaže roditeljski koji nikad u istoriji škole nije održan vikendom. Vaš devalvirani sistem vrijednosti ipak nije devalvirao moral nas roditelja te djece, nas koji smo ubjedljiva većina u Crnoj Gori. Vi ste na prodaju, mi nismo. Neka svima sudi vrijeme. Vjerujem da ćete uskoro žestoko odgovarati pred zvaničnim sudovima ove zemlje, čim se pohapsi mafija sa vlasti i uspostavi se pravna država Crna Gora.
05.03.2020 11:12
Мирка
Мирка: Па 90 % ових људи што су потписани су учесници литија, што уцјењујете професоре срам вас било. Шта сте им подметнули да потпишу ? Знају ли професори на какав гадлук су ставили потпис ??? Плашите ли се кривичних пријава, несоји ?
05.03.2020 11:21
Drndoje
Drndoje: A da vas priupitam nešto : Kako ste zadovoljni brojem učenika i roditelja na slobodnim aktivnostima i roditeljskom, ahahahahaa. Niđe nikoga, svi otišli na litiju, đe i cijela Crna Gora. Eeeeeeee paraziti kupljeni stid vas bilo dok ste živi da vas stid bude takve od Boga obilježene i ojađene.
05.03.2020 11:24
Radijatorov komšija MK
Radijatorov komšija MK: Koliko znam Tužilaštvo je dobilo krivičnu prijavu protiv uprave škole, a ono skandalozno obavještenje koje sadrži prijetnju učenicima je dostavljeno kao prilog.
05.03.2020 11:27
ISTINA
ISTINA: NEMOJ TE SVE PROFESORE OSUDJIVATI TO JE NAREDJENJE POLTRONA DPS-a DIREKTORA I PAR KUKAVICA OD NASTAVNIKA A IZNAD SVIH STOJI FIRER DON MICO ORLANDIC ALFA I OMEGA BAR-a SA SESTRAMA VOJVODIC. OVO SRAMNO NAREDJENJE JE VAZILO SAMO ZA BAR STO UKAZUJE KOLIKO JE JAK FASIZAM POJEDINACA U BAR-u KOJI SE KRIJU IZA DPS-a i SD-a koji su takodje OSMANA SUBASICA kad su ga iskoristili DA PREKO NJEGA PREVARE ALBANCE I BOSNJAKE PUSTILI NIZ VODU.
05.03.2020 14:31
Gugi
Gugi: Dosta prdnjave posrbice i CG izdajice samo vi mirno setajte mi vas posmatramo.
05.03.2020 17:08
Pitanje
Pitanje: Sta ce djeca na litijama ili kako sada zovu ove politicke demostracije (zato sto su protiv politickog zakona), "krsni hod"?
05.03.2020 18:53
Uros
Uros: Tjerati ljude da potpisuju ovo je fasizam.Svi znamo kakav pritisak vlada u drzavnim firmama.Slucajnosti ne postoje.A prica nisu znali je smjesna i razlog vise da se nesposobni smijene.Nisu znali za najveci skup najavljen dvije nedelje prije.Pa smijenite direktora,nadjite nekog koji zna sta se desava na planeti.
05.03.2020 19:12
Đedo
Đedo: Suvišan je bilo kakav komentar. Šetači će shvatiti da im se svijet smije. Ovo što rade zadnji ostaci četnika svako normalan osuđuje. Hvala bogu da imamo vladu i prešjednika koji jako dobro znaju kako treba sa tim nemanima. Činjenica je da su zagadili prostor kod nas i u okruženju kako bi im nalogodavci bili zadovoljni. Posebno mi je drago da su šetači na koljenima i da im je došao kraj.
06.03.2020 06:17
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar