Ћирилица Latinica
31.05.2019.
Društvo

U izgradnju luke Virpazar EU ulaže 2,5 miliona

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

Krajnji rok za izgradnju luke Virpazar, čija realizacija će doprinijeti valorizaciji ekonomskih, privrednih i turističkih resursa Skadarskog jezera, je jun 2022. godine.

Naime, ministarstvu su u programu IPA CBC Italija – Albanija – Crna Gora, a u sklopu projekta koji se odnosi na te tri države, u dijelu multimodalna transportna povezanost, odobrena sredstva od 2,44 miliona evra.

Kako je "Dan" objavio, od toga je 85 odsto IPA kontribucija, dok je 366 hiljada evra nacionalno kofinansiranje i namijenjeno je za izgradnju luke Virpazar. Potpisivanje ugovora o subvenciji očekuje se u najskorije vrijeme.

U tom resoru je tim povodom održan sastanak radne grupe koju čine predstavnici Uprave pomorske sigurnosti, Direktorata za pomorsku privredu, pomorski saobraćaj, međunarodnu saradnju i EU fondove, kao i Opštine Bar, u cilju pripremnih aktivnosti za realizaciju projekta izgradnje luke Virpazar. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Kancelarije za evropske integracije.

Predstavnica Direktorata za međunarodnu saradnju i EU fondove i projektni menadžer Danijela Kapa istakla je značaj izgradnje luke Virpazar čija realizacija će doprinijeti valorizaciji ekonomskih, privrednih i turističkih resursa Skadarskog jezera. Ona je podsjetila da je u Skadru 3. jula prošle godine potpisan sporazum između crnogorske Vlade i Savjeta ministara Albanije o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Ckla za međunarodni drumski i jezerski i putnički saobraćaj.

Komentari
Đoka pozadinac
Đoka pozadinac: Božo iz Livara bi mogao ubrzati izgradnju luke.Ima fotografiju sa Britvom i to mu puno znači.Elokventan,bezobrazan,obrazovan,jednostavno vanserijski igrač👌
05.06.2019 14:57
VIR
VIR: Fak ju. U prevodu jebite se I ti I ova spodoba iz Livara. Sarap.
07.06.2019 12:47
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar