Ћирилица Latinica
08.11.2018.
Društvo

U susret sjednici SO: Sve zanimljivije na Festivalu "O čempresima i ljudima"

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

Svojih "pet minuta" na Festivalu "O čempresima i ljudima" u popularnim "Krugovima" danas u 16 sati ima Klub čitalaca "Otpor".

Sjutra od 16.30 sati na programu je Radionica prijatestva sa Oljom Fatić, a organizatori su najavili i zanimljiv vikend, kada će biti i "spuštena zavjesa" na manifestaciju kojom se, već se može konstatovati, veoma uspješno skreće pažnja na značaj očuvanja životne sredine i čempresa kao svojevrsnog simbola grada i posebno Gimnazije "Niko Rolović" i onih koji su pohađali ovu glasovitu obrazovnu ustanovu.

Naročito je bilo zanimljivo na likovnoj radionici "Tekstura čempresa" koju je sa saradnicima posjetio i gradonačelnik Dušan Raičević.

Prije posjete Festivalu, on je imao sastanak sa profesorima Gimnazije na kome je došlo do razmjene mišljenja i stavova vezanih za trenutni problem.

Gradonačelnik je saslušao argumente koje su profesori iznijeli protiv uništavanja gimnazijskog dvorišta i sječe preko osamdeset čempresa. Sastanak je, kažu organizatori Festivala, završen u prijateljskoj atmosferi.

Kako smo ranije i najavili, Festival će trajati do 12.novembra kada će se održati sjedinica SO, na kojoj će se razmatrati podnijeta građanska Inicijativa kojom se traži da se odustane od započete gradnje vrtića na mjestu "Krugova", odnosno da se iznađe alternativna lokacija za tu namjenu. 

Festival je, kako vole da preciziraju organizatori, dio borbe za očuvanje školskog dvorišta Gimnazije u kome se nalazi preko 80 stabala čempresa, amfiteatar i poznati gimnazijski “Krugovi”.

 

Komentari
Ferko
Ferko: Bas ce vam upalit ova akcija. To je bre zavrseno. Što se Cakan ućutao oko ovoga sad, a ?
08.11.2018 12:40
Gimnazijalac
Gimnazijalac: Bilo je završeno i prije 2 nedjelje pa šta bi.Ništa nije završeno dok narod ne kaže da je završeno.Ako neko hoće da pošalju sliku iz Bara kako profesore barske gimnazije,studente,ljekare,advokate, građane iznosi policija sa dvorišta nek izvole.Spremni su ljudi i lancima da se vezuju za čemprese, pa bujrum.Borba poslije sjednice se nastavlja, svim demokratskim i gradjanskim sredstvima.
08.11.2018 14:15
Ibro Rena
Ibro Rena: Dotakli smo dno kada smo na jednu ovakvu stvar, postali ravnodušni.Mozak su nam isprali,kicme slomili i lada se svojega bojimo.Ali ima jos ljudi,ovo je svijetao primjer.
08.11.2018 17:56
za redakciju
za redakciju: Nikakve vijesti redakcijo o proslavi ''' oslobodjenja''' sramno, dje je Barska srbadija haaaaaaaaaaaaaaa
08.11.2018 18:19
Vlado
Vlado: @za redakciju Proslava,cempresi i ti imate puno zajednickog
08.11.2018 20:11
Bar Baranima
Bar Baranima : Ukoliko se ovaj vrtic ugura dje je zamisljeno,nece se moci proci kroz centar.Prolazio sam danas izmedju doma zdravlja i poste pa pored gimnazije 15 minuta.Kod ambulante auto do auta na trotoarima u Mila Boskovica isto.
08.11.2018 21:03
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar