Ћирилица Latinica
24.03.2020.
Društvo

U Tuzima 15 zaraženih koronavirusom, počela velika bitka za ljude iz te opštine

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Čelnici crnogorskog zdravstva potvrili su da je u Tuzima za sada otkriverno 15 slučajeva zaraženih koronavirusom, uz poruku da je sa medicinskog aspekta ovo istorijski najteži trenutak za ovaj kraj.

"Stanovništvo Tuzi da ostane u svojim domovima, poručeno je iz Nacionalnog koordinacinog tijela za zarazne bolesti.

Građani Tuzi obraćam vam se večeras kao jednom od možda istorijski najtežih trenutaka koje je obilježi ovaj kraj. To mogu da potvrdim sa medicinskog aspekta, a to je trenutak kada se vreba jedna užasna epidemija da nastupi u vašim krajevima. Zbog toga od večeras svaki građanin Tuzi mora da ostane kod kuće. Mora da ostane ako misli na porodicu, potomstvo, komšije prijatelje i rođake. Možemo pobijediti samo ako budemo disciplinovali i radili svoj posao", saopštio je direktror Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković.

 Njegovom apelu se pridružio i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović.

"Građani Tuzi od večeras svi u kuće bezuslovno. Počinjemo bitku za Tuzi i bitku za cijelu Crnu Goru", poručio je Simović.

 
"Građani Tuzi i širom Crne Gore uvijek su bili i mudri i kadri, da istrpe i da prežive, a posebno kada je bivalo teško i kad je bilo najteže. Ovo je bitka koju noćas počinjemo. Moramo je pobijediti za dobro građana Tuzi i za dobro svih građana Crne Gore. Nacionalni koordinacioni tim radi danonoćno, ovo je naš sada ključni izazov i molim da ove odluke koje smo usaglasali sa predsjednikom Opštine Tuzi da ih počnemo poštovati i realizovati. Svi u kuće bezuslovno. Moramo spriječiti sve ono što je velika opasnost za širenje virusa u okvirima Tuzi i van Tuzi", rekao je Simović.

Dodao je da građani Tuzi i Opština neće ostati sami.

"Tu je i Glavni grad da pomogne, Vlada Crne Gore, ukupna Crna Gora", rekao je Simović.

Do sada su u Crnoj Gori registrovana 43 slučaja zaraženih koronavirusom.

Komentari
Вања
Вања: Боже спаси невине људе, Амин !
24.03.2020 22:05
Markolović
Markolović: Tačno se i očekivalo da će biti epicentri epidemije u CG Tuzi, Ulcinj i Gusinje. Vodite bre ljudi računa o higijeni, svuda i na svakom mjestu. Mažite se alkoholom, muljajte usta alkoholom i hidrogenom. Progutajte neku rakiju 'bem mu sunce kalaisano. Pomozi Bože svima u Crnoj Gori i svijetu, bez obzira na vjeru i naciju. Sad ili nikad moramo biti jedno.
24.03.2020 22:08
Nikšićanin
Nikšićanin: Koliko se ovih iz Tuzi pričestilo u Nikšić? Pitam zbog gradonačelnika Grbovića zvanog svinjska glava..
25.03.2020 00:32
Ljulje
Ljulje: Siptari iz inostranstva,glasaci drps sekte
25.03.2020 10:29
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar