Ћирилица Latinica
21.01.2021.
Društvo

Udruženje novinara Crne Gore dodijelilo nagrade za 2020.godinu

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Žiri Udruženja novinara Crne Gore održao je danas sastanak na kome je donio doluku o dodjeli nagrada novinarima tog Udruženja za 2020. godinu. Žiri je jednoglasno donio sljedeće odluke.

Nagrade za životno djelo dobili su: Rade Vukićević, dopisnik beogradskih medija“ iz Crne Gore, Ranko Pavićević, bivši novinar Radija Crne Gore i dopisnik „Dana“ iz Budve i Momčilo Vuksanović, osnivač „Srpskih novina“, srpske TV i radija.

Žiri je odlučio da godišnje nagrade za 2020. godinu pripadnu Mišu Vujoviću, novinaru portala „IN4S“, Perici Đakoviću, novinaru i uredniku Novi TV, Ivi Bajković, bivšoj novinarki RTCG-a i doskorašnjoj glavnoj i odgovornoj urednici RTV Budva i Rajki Raičević, urednici političke rubrike u „Danu“.

Nagradu za najbolje reportažu dobio je direktor Radio „Svetigore“ o. Nikola Pejović za reportažu „Litije“.

Nagrada za kolumnu pripala je kolumnisti Mihailu Medenici za kolumnu „Tišina“.

Nagrada za najboljeg fotoreportera dobila je Nikolina Kovačević iz Nikšića za izložbu fotografija „Hapšenje vladike Joanikija“.

Nagrada za najbolji sajt i blog u 2020. godini pripala je Ivanu Miloševiću, uredniku sajta „Srpska24“ i bloga „Srpski odgovor“.

Žiri UNCG u sastavu Dražen Živković, predsjednik, Gojko Raičević i Tihomir Burzanović, članovi, odluke je donio jednoglasno između 50 pristiglih predloga za nagradu.

UNCG je povodom 150 godina novinarstva u Crnoj Gori i 75 godina Udruženja donio odluku i da prvu spomenicu povodom ovih značajnijih jubileja dodijeli prof. dr Zdravku Krivokapiću, koji bi trebalo da bude i predsjednik Organizacionog odbora akademije povodom 150 godina novinarstva .

Nagrade i priznanja biće dodijeljene 23. januara na Dan novinara Crne Gore uz poštovanje epidemioloških mjera.

Komentari
Za uncg
Za uncg: A Nikcevickoj??? Samo za 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🤔🤔🤔. Kapiram ona je 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪 😶😶😶
21.01.2021 23:34
Zeko Buljubasa
Zeko Buljubasa: Da nije greska u naslovu udruzenje novinara CG s kim se vi to sprdate pa dje vam je koji Crnogorac a ne sve srbi veliko srbi i posrbice zaboravili ste emiliju labudovic i milijanu baletic sa pericom djakovic strasan trilig ratno huskaca 90tih zalosno zalosna vam majka kuku nama svama.
22.01.2021 00:03
Владо
Владо: Честитке награђеним новинарима. Респект за жири храбрих и одважних новинара. Удружење новинара ЦГ је понос новинарског позива у Црној Гори, коначно ослобођеној од издајица и полтрона.
22.01.2021 00:13
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
08.02.2021.
20
Krstolomci
03.02.2021.
21
E, moj Saša...
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar