Ћирилица Latinica
24.01.2021.
Društvo

Uručene nagrade novinarima

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

Udruženje novinara Crne Gore uručilo je juče nagrade za 2020.godinu.

Nagrade za životno djelo dobili su: Rade Vukićević, dopisnik beogradskih medija“ iz Crne Gore, Ranko Pavićević, bivši novinar Radija Crne Gore i dopisnik „Dana“ iz Budve i Momčilo Vuksanović, osnivač „Srpskih novina“, srpske TV i radija.

Godišnje nagrade za 2020. godinu pripale su Mišu Vujoviću, novinaru „IN4S“, Perica Đakoviću, novinaru i uredniku Novi TV, Ivi Bajković, bivšem novinaru RTCG-a i bivšem glavnom i odgovornom uredniku RTV Budva i Rajki Raičević, uredniku političke rubrike u „Danu“.

Nagradu za najbolje reportažu dobio je direktor Radio „Svetigore“ otac Nikola Pejović za reportažu „Litije“.

Nagrada za kolumnu pripala je kolumnisti Mihailu Medenici za kolumnu „Tišina“.

Nagrada za najboljeg fotoreportera dobila je Nikolina Kovačević iz Nikšića za izložbu fotografija „Hapšenje vladike Joanikija“.

Nagrada za najbolji sajt i blog u 2020. godini pripala je Ivanu Miloševiću, uredniku sajta „Srpska24“ i bloga „Srpski odgovor“.

Žiri UNCG u sastavu Dražen Živković, predsjednik, Gojko Raičević i Tihomir Burzanović, članovi, odluke je donio jednoglasno između 50 pristiglih predloga za nagradu.

UNCG je povodom 150 godina novinarstva u Crnoj Gori i 75 godina Udruženja donio odluku i da prvu spomenicu povodom ovih značajnijih jubileja dodijeli prof. dr Zdravku Krivokapiću, koji bi trebalo da bude i predsjednik Organizacionog odbora akademije povodom 150 godina novinarstva .

Nagrade dobitnicina danas su uručili Tihomir Burzanović, predsjednik UNCG, Ivan Milošević, generalni sekretar, Zdravko Gavrilović i Dražen Živoković.

UNCG je dobio brojne čestitke povodom Dana novinara 23. januara.

Komentari
ABORDZIN IZ CG.
ABORDZIN IZ CG. : Kao prvo naslov vam nista ne valja kakvo crno udrzenje novinara CG ovo je udruzenje srba iposrbica koji djeluju u CG. Ajde budite vi nagradjeni iskreni pa kazite ko od vas ustaje na CG himnu ja cu vam reci niko. Nagradjeni Rade Vukicevic dopisnik Beogradskih medija, Ranko Pavicevic dopisnik dana Momcilo Vuksanovic osnivac srpskih novina tva i radija novinar in4s, ratni huskac iz 90tih, radio svetigora reportaza litije, srpska 24 itd znaci sve srpsko samo u naslovu crnogorski kad bi moglo ovako nesto da se desi u srbiju, hrvatsku i bilo koju zemlju koja drzi do sebe nikad bez u ovu pocrnjenu CG. I sad ugrozeni srbi u CG pa kako vas nije sramota u CG su ugrozeni Crnogorci to je za ginisa jer takvog slucaja nema u 21 vijeku bilo je dok su postojale kolonije u 15,16 vijeku mi Crnogorci mu dodjemo ko Abordzini u Australiju zalosno ali je tako. Pretpostavljam da necete objaviti ovaj komentar po obicaju vi ste ugrozeni i ne dozvoljavate da se cuje i druga strana.
24.01.2021 12:56
Сања
Сања: Честитке храбрим и најбољим новинарима Црне Горе
24.01.2021 13:45
Andjusa
Andjusa : Sanja koji crni Crnogorski to su srbijanski novinari procita li ti ko je sve nagradjen vidjeli idje prefiks crnogorski jad te ne vidjeo avetnu.
24.01.2021 20:33
Гоца
Гоца: Анђушо, дебилко, па Црна Гора је српска земља, не одређује се нација по имену државе и по географији. У противном ти кад би живјела на Шарпланини била би Шарпланинка по нацији.
24.01.2021 20:37
Za Gocu
Za Gocu: Ovco sa Ovčar planine
24.01.2021 22:14
Gile
Gile: A maske dje su.Pa bice posle dje zakucih koronu
25.01.2021 10:22
Nepravda
Nepravda : Zar su samo ovi novinari zaslužili nagradu po vama zatt nagradu su samo ovi što Srbuju koliko drugih ima koji se trude i rade ali za novine i medije svojoj državi vama nisu bitni u
25.01.2021 21:52
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
08.02.2021.
20
Krstolomci
03.02.2021.
21
E, moj Saša...
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar