Ћирилица Latinica
01.08.2019.
Društvo

Uskoro kreće izgradnja trga i šetališta u Sutomoru

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić potpisali su danas u prostorijama Opštine Bar Ugovor o realizaciji projekta “Izgradnja trga i šetališta u Sutomoru” – II faza radova. Ova faza podrazumijeva potpunu rekonstrukciju i popločavanje trga sa ugostiteljskim terasama i rekonstrukciju dijela saobraćajnice u neposrednom zaleđu trga.

Ugovorom je utvrđena vrijednost radova izgradnje početne faze (II faza po Glavnom projektu) koja iznosi 965.925,21 € sa uračunatim PDV-om i vrijednost stručnog nadzora u iznosu od 40.000,00 €. Opština Bar će učestvovati u finansiranju početne faze radova sa 100.000,00 €, JP za upravljanje morskim dobrom sa sredstvima u iznosu 425.000,00 €, dok će preostali iznos u vrijednosti od 481.000,00 € izdvojiti Vlada Crne Gore.

Nosilac realizacije projekta ispred Vlade je Uprava javnih radova.
Potpisivanjem Ugovora stekli su se uslovi da Uprava javnih radova u najskorijem roku raspiše javni poziv za izbor ponuđača za izvođenje radova na početnoj fazi izgradnje šetališta i trga u Sutomoru.

Ukoliko javni poziv bude tekao planiranom dinamikom, očekuje se da ugovor sa najpovoljnijim izvođačem bude potpisan po završetku turističke sezone. Sastavni dio ugovora biće termin početka, dinamika i rok završetka radova.

Ukupna vrijednost sve četiri faze radova iznosi oko 5,4 miliona evra. 

Gradonačelnik Raičević se zahvalio Morskom dobru na uspješno sprovedenoj prvoj fazi projektovanja trga i šetališta u Sutomoru i Upravi javnih radova, koji su prepoznali nastojanje Opštine Bar i Morskog dobra da kroz podršku iz kapitalnog budžeta Crne Gore opredijele značajna finansijska sredstva za ove radove.

"Naše jasno opredjeljenje je da idemo u pravcu unapređenja trurističke ponude grada na dvije čarobne obale. Svi smo svjedoci sve značajnije turističke ponude našeg grada, a siguran sam da Sutomore kao jedan od primarnih generatora turističkih posjeta u našoj opštini zavredjuje jednu potpuno drugačiju definiciju.

Trg i šetalište su garancija da ćemo o Sutomoru u narednim godinama govoriti kao o elitnoj tutističkoj destinaciji, koja će privlačiti sve veći broj turista veće platežne moći, a samim tim omogućiti i značajnije prihode od turističke privrede, kako samog Sutomora, tako i opštine Bar. Potencijali optšine Bar su takvi da ovo može da bude model kako u narednom periodu možemo nastaviti saradnju sa Upravom javnih radova i Morskim dobrom" - kazao je Raičević.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar