Ћирилица Latinica
23.05.2020.
Društvo

Varvarsko divljaštvo na cijeni: Psovanje srpske majke svešteniku nije krivično djelo

Autor: Redakcija 23 Ostavite komentar

Policija je u Baru, postupajući po prijavi Nikole Radovića, sveštenika crkve Sveti Nikola u Baru, operativnim putem došla do saznanja da je u incidentu koji se dogodio 21. maja u kasnim večernjim časovima, učestvovala još jedna osoba, ali je Osnovno državno tužilaštvo ocijenilo da nema elemenata krivično djela.

Iz policije su podsjetili da su lišili slobode S.K. (20) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu sveštenika N.R.

Daljim intenzivnim operativnim radom policija je utvrdila da je oštećenom upućivao uvrede i A.L. (23) iz Bara.

Nadležni tužilac koji je upoznat sa događajem se izjasnio da u radnjama A.L. nema elemenata krivičnog djela.

Protiv A.L. je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru.

Podsjetimo, iz Mitropolije je juče saopšteno da napadan na sveštenika Radovića ispred Parohijskog doma u Baru pokazuje da je bezbjednost episkopa i sveštenika u Crnoj Gori ozbiljno ugrožena.

Svešteniku Radoviću je grupa mladića došla ispred doma, počela da urliče, viče, prijeti... To je izazvalo uznemirenje naročito kod male djece i supruge. Na molbu oca Nikole da se raziđu i idu svojim putem, počeli su da mu psuju srpsku majku i da mu prijete, pominjući da popovi ubrzo više neće moći po Crnoj Gori da se šetaju.

"Ako tome dodamo da je najbučniji iz te grupe bio mladić islamske vjeroispovijesti, onda vidimo svu neozbiljnost i neodgovornost, na prvom mjestu predsjednika Đukanovića i premijera Markovića koji crtanjem meta vladikama i sveštenicima stvaraju ambijent koji, nadamo se, niko u Crnoj Gori ne želi. Nije li ovo plod Đukanovićeve zlonamjerne i netačne konstatacije da “Crkva uvozi sveštenike” - naveli su iz Mitropolije? 

Oštro protestujući i osuđujući ovakvo ponašanje vlasti i njihovih pristalica, iz Mitropolije su pozvali sve u državi, a naročito one koji su najodgovorniji, da prestanu sa gonjenjem Crkve, episkopa, sveštenstva i verujućeg naroda, uz molitvu da se litije što prije vrate, jer se kroz njih očigledno iscjeljuje ovo društvo od međusobne mržnje i pakosti.

"Odlučni da istrajemo na putu Božjem, hodeći stazama Svetih Božijih ljudi, uzdajući se u njihovu pomoć poručujemo još jače i glasnije – Ne damo svetinje!" - poručili su iz Mitropolije.

Komentari
Ilhan
Ilhan: Stidim se sto taj smrad koji je psovao srpsku majku svesteniku pripada mojoj vjeri. Ovo je plod mrznje koju stvara rezim i na njoj vlada i opstaje. O ocu Nikolu svi Muslimani u Stari Bar samo rijeci hvale imaju. Ovaj mora da je uljez ili mu sipaju benzin da slavi Dan ponizenja Crne Gore 21 maj. Ja nisam glasao za takvu drzavu ni moja familija I kajemo se sto smo glasali za DA. Bio sam mlad i kami sreca da nisam bar glasao jer nosim oziljak. Izdao sam pretke na tqj nacin. Neka mi oproste
23.05.2020 12:39
Pero
Pero: Olos jedna kriminalci bitange stize ih Bozja kazna a ona je najgora
23.05.2020 12:47
Radoman Doderovic
Radoman Doderovic: Blizi se Oktobar gde ce svi ti mali sitni placenici
23.05.2020 12:51
Imperator
Imperator: Sramota je vrijeđati svesteno lice, ma koje religije ili sekte bio. Mi Barani smo znali da njegujemo sklad, toleranciju razumjevanje, ali dodje neko novo dodba, neki novi đavolji kot, ali ne onaj na koji Risto misli.
23.05.2020 12:52
Enis
Enis: Nemam rijeci....sramno,i opet kriva samo opozicija. Dzabe kad je narod slijep. Ni koverte ne vide, ni brovove, mora da su im oci zamaglile😎😃😁
23.05.2020 12:54
Cg
Cg: Sami ste kreirali taj ambijent. Ne cudi me nista, budala ima koliko hoćeš. Samo procitajte komentare najglasniji su uvjek šovinisti, kod vas takvih 70%.
23.05.2020 13:10
🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪
🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪: Pricate o varvarstvu, a ko je polomio 12🇲🇪barjaka u Bijelom Polju??? Djeca??? Zato bolje 🤐🤐🇷🇸🇷🇸i ne dirajte 🇲🇪🇲🇪🇲🇪! ✌️✌️✌️💓💓🇲🇪🇲🇪🇲🇪
23.05.2020 13:22
Toxicni toxo
Toxicni toxo: Sve osude za ovaj vandalski čin.Ali to nije razlog za generalisanje cijelog naroda. Srećom po rozajce , nije iz rozaja.Momak mjestanin, vjerovatno bio pijan.
23.05.2020 13:46
🇲🇪🇲🇪🇷🇸🇷🇸
🇲🇪🇲🇪🇷🇸🇷🇸: E kukavno srpstvo ugaseno kad mora da ga brani Ilhan i Enis poturice postale posrbice i onda se pogubili i neznaju ni ko su ni sto su nema vece kazne od toga. Da ve zamolim ne avetajte vise po ovom portalu dosadili ste bogu i narodu. Sendvicari u rupu. CG. i SRbija to je jedna familija. 🇲🇪🇲🇪🇷🇸🇷🇸
23.05.2020 13:54
Baranin
Baranin: Dje su sada krivicne prijave zbog sirenja vjerske i nacionalne mrznje? Ovo ne smije da se desi, mi smo jedna krv odje Jovan Vladimir Srbin je vladao Barom prije 1000 godina mi smo svi od jednog korijena bez obzira koju vjeroispovjest
23.05.2020 15:09
za dina ilhana i enisa
za dina ilhana i enisa: Sta mislite da li ste pojeli mnogo sendvica,treba znati mjeru,samo pustate vjetrove.
23.05.2020 16:33
Dzoni
Dzoni : Strasno je ovo sto se dogodilo ovo su ekstremisti vjerovatno dosli sa strane rozaje plav oni su primitivni i zaostali nasi barski muslimani su drugaciji napredniji ne bih volio da ih neko dira i da imaju problema zbog par zaostalih budala
23.05.2020 17:20
STOJAN
STOJAN : Treba prvo da se upitate ko je presjednik mladih huligana DPSa i sve ce vam niti jasno. Dok je Jankovic na celu tih MALOUMNIKA bice ovakvih stvari .
23.05.2020 18:27
STOJAN
STOJAN: Jadna je omladina kad za KANISTER GORIVA moze da radi ovakve stvari Vidjeli smo onu noc nazovi proslave divljake na djelu koji ne znaju ni sto slave.
23.05.2020 18:29
Smajo
Smajo: Braco Srbi uz vas su muslimani,Bar je vazda bijo mjesto postovanja sve 3 religij3,ne dajmo da nas zavade,cilj im je da sto duze vladaju i nastave da kradu,,..koverte,limenke,dzakovi secera....(a zna se sto )
23.05.2020 18:44
Majo
Majo: Jes jes pjan,da je srbin dobio bi po ledjima ,ovako kad j3 musliman ,a n3mojte ljudi,treba da ga razumijemo,alo,o cemu pricatw?u zatvor,pa po bubrezima da zapamti
23.05.2020 21:29
Demo
Demo: Sramota me što sam musliman iz Mrkojevića zbog neprimjerenog ponašanje momka iz mog kraja. Nikada se nisu vrijedjali odze i popovi. Ovo što su ovi momci uradili je sramota za nas Mrkojevica jer to ne nezapmceno i moraju se popu Nikoli svi učesnici izviniti a on će ti sigurno prihvatiti. Ne sramotite nas više već se odmah javno izvinite , što vam bi da kroz vas i sve nas obrukate. Sramota.
24.05.2020 01:40
Zdravko
Zdravko: Imam veliki broj dugogodisnjih prijatelja muslimanske vjeroispovjesti u Baru i svi se slazemo da su medjunacionalni odnosi u Baru odlicni, tako da ovi pojedinacni slucajevi ne mogu to da naruse.Svim pripadnicima Islamske vjeroispovjesti srecan Bajram.
24.05.2020 06:48
Ana
Ana: A gdje su sad svi oni opasni barski momci, da ovim huliganima uši počupaju? Njihova dužnost na 1. mjestu je ZAŠTITA žena, djece i sveštenika! Mada, možda nemaju kad od kladionica i kafića...
24.05.2020 08:30
Za Dzonija
Za Dzonija: Ne Dzoni, nisu došli. Ovo su Isto odpadnici od Crnogorstva, Kalezić. Očigledno svi otpadnici nose taj gnijev, kaznu, grjeh. Divljaju lome pale urlaju. Glibaju obraz Crnogorski, Barski. Neka im je Bog na pomoć.
24.05.2020 10:28
Boro i Ramiz
Boro i Ramiz: Bravo za Dema i Zdravka ima nade za normalan suzivot u Baru koji niko nikad nije pokvario bilo je raznih pokusaja ali je samo na tome i ostalo. Zdravko kralju 100 godina zivio sve ti cvjetalo ovo je komentar pravoslavca kome nije tesko da cestita Muslimanima praznik jos jednom sve pohvale i hvala.
24.05.2020 12:34
Dzoni
Dzoni: Normalnim muslimanima srecan bajram da ga slave u zdravlju i veselju
24.05.2020 12:38
C. Z.
C. Z. : Dabi ti li si. Covjek bio covjek ostao. Hvala za cestitku i za lijep komentar kamo srece da je takvih vise.
24.05.2020 15:30
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar