Ћирилица Latinica
03.04.2019.
Hronika

"Čempresari" pred sudom

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

Pred barskim Područnim odjeljenjem Suda za prekršaje Budva danas su počela suđenja četvorici učesnika nedavnih građanskih protesta protiv sječe čempresa u dvorištu Gimnazije "Niko Rolović",  i to - Mirsadu Kurgašu, Aleksandru Kapi, Joku Lekiću i Stevu Martinoviću.

Njima podršku ispred suda pružaju okupljeni aktivisti "čempres-revolucije" sa transparentom "Tuže nas oni koji krše zakon".

Prvi se pred sudom pojavio Kurgaš. Protiv njega su podnijete čak tri prijave zbog navodnog ometanja službenih lica u vršenju dužnosti.

Kurgaša je sudija Alija Musličić obavijestio da je novo suđenje zakazano za 9.maj, budući da se radi o trećoj po redu prekršajnoj prijavi za isto djelo.

Kurgaš je ocijenio da  je neobično da je treća prijava podnijeta nakon više od mjesec dana, a da je datirana između prethodne dvije. On se zapitao - do kojih su to naknadnih saznanja došli u međuvremenu u sudu.

On je podvukao dase očigledno radi o političkom procesu iz prostog razloga što postoji slučaj Ivane Joličić Mećikukić protiv koje je je podnijeta krivična prijava za isto djelo.

"Svi mi koji smo bili tada tamo, nismo primijetili da se ona ponašala drugačije od svih ostalih. Ovakvim potezima se pribjegava u situacijama kada su krizna vremena za neke vlastodršce, to je poruka onima koji se ne mire da im slijede represije režima i očigledno kršenje zakona u svim segmentima", poručio je Kurgaš pošto je izašao iz suda.

 

Komentari
Anti čempres
Anti čempres: I treba ih u aps sve. Protestuju za drvećem i uništenim narkomanskim parkom a za skuplje gorivo, struju itd nikom nista. Kad se već bunite treba da budete društveno korisni za neki cilj koji će svima da koristi a ne zgubidanima. E vala mi je milo što su vam posjekli te čemprese.
03.04.2019 13:45
Љутко за Аnti čempresara:
Љутко за Аnti čempresara: : Narkomanski park ti u glavu! No izgleda ni u nju ništa nemaš! Ako je bio narkomanski što se nijesu hapsili? Đe je bio Zakon? Policija? Ko im je prodavao drogu? Ne preseravajte se više sa tom bljuvotinama iz Mićove kuhinje!!! Evvala je imeni milo kad je tebi Milo!! A neće dugo!!!
04.04.2019 21:20
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar