Ћирилица Latinica
18.10.2018.
Hronika

Čopor pasa izujedao Baranku

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Nakon što su prije dvije nedjelje dokrajčili lisicu, čopor pasa lutalica u Baru napao je ove nedjelje i jednu ženu nanijevši joj desetak povreda po čitavom tijelu! Prije nekoliko dana u gradu pod Rumijom zabilježen i ugriz mačke!

Incident se desio u ponedjeljak oko 17 sati na livadici iza katoličke katedrale. Starija Baranka vraćala se tuda sa kesama nakon trgovine u obližnjem hipermarketu kada se na nju obrušio čopor pasa lutalica.

Od napada ovu Baranku je spasio sugrađanin koji je bukvalno uletio u čopor automobilom ne bi li rastjerao razularene pse! Slučaj je prijavljen nadležnim službama, a napadnute žena insistirala je na anonimnosti.

 Mondo iz pouzdanih izvora saznaje da to nije bio jedini slučaj atakovanja čopora pasa na ovoj lokaciji minulih dana, ali srećom u drugima su žrtve izbjegle ugrize. U još dva slučaja napadnuti ljudi nosili su kese iz prodavnica što je, smatraju, na neki način isprovociralo pse da ih napadnu.

Zanimljivo, ove nedjelje zabilježen je i napad mačke koja je u poznatom barskom restoranu ujela dječaka!

Nažalost, minule nedjelje je u gradu pod Rumijom zabilježeno i više slučajeva trovanja pasa, a otrov je pronađen čak i u dvorištu vrtića.

Prema podacima Doma zdravlja u Baru za nepunih 10 mjeseci u ovom gradu oko 160 osoba ujeli su psi lutalice i mačke! Osobe koje su ujele životinje imaju pravo na novčanu odštetu a u parničnom postupku oštećeni tuži Opštinu Bar i Komunalno preduzeće zbog neispunjavanja uslova za smještaj lutalica, odnosno nepostojanje azila.

Naknada nematerijalne štete za povredu fizičkog i psihičkog integriteta kreće se od 350 do 700 evra!

 www.mondo.me

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar