Ћирилица Latinica
17.05.2019.
Hronika

Barani najviše lažirali, prijave protiv 16 lica zbog nezakonite likvidacije firmi

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Službenici Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i jedinica za suzbijanje privrednog kriminaliteta centara bezbjednosti Budva, Bar, Berane i Herceg Novi, sprovodeći mjere i radnje u okviru plana aktivnosti Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, nedozvoljena trgovina i krijumčarenje, u okviru operativne akcije „Evazija”, nadležnim državnim tužiocima u Podgorici, Baru, Herceg Novom i Rožajama podnijeli krivične prijave protiv ukupno 16 lica.

Kako je saopšteno iz policije, dvanaest lica je osumnjičeno da je počinilo 12 krivičnih djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja dok su četiri osumnjičena za tri krivična djela falsifikovanje službene isprave.

Najviše osumnjičenih je sa područja Bara.

Naime, službenici Odsjeka i jedinica za suzbijanje privrednog kriminaliteta navedenih centara bezbjednosti su, sprovodeći navedene aktivnosti u dijelu koji se odnosi na nezakonitosti pravnih i fizičkih lica u postupku skraćenog postupka dobrovoljnih likvidacija privrednih društava, krivične prijave podnijeli protiv M.L. iz Bara osnivača firme „Mornar“ d.o.o. Budva, M.S. iz Bosne i Hercegovine, sa mjesto boravka u Podgorici, osnivača firme „Hammer“ d.o.o. Budva, A.M. iz Bara osnivača firme „Newspaperdirect CG“ d.o.o. Bar, S.V. iz Bara osnivača Privatne zdravstvene ustanove – „Apoteka AS“ Bar, J.M. iz Bara osnivača firme „Bar-Explorer“ d.o.o. Bar, B.Č. iz Bara, osnivača firme „MBČ Boban“ d.o.o. Bar, B.H. iz Bara osnivača firme „Zlatna nit“ d.o.o. iz Bara, R.N. iz Bara osnivača firme „Air plast“ d.o.o. Bar, M.K. iz Bara osnivača firme „Voskar“ d.o.o. Bar, M.Š. iz Bara osnivača firme „Dva brata“
d.o.o Bar, S.M. iz Bara osnivača firme „Tiru-Liru“ d.o.o. Bar, E.M. iz Rožaja osnivača firme „TTrendu & amp; IE";IE“ d.o.o. Rožaje, M.B. iz Herceg Novog osnivača firme „SMS Inspire MNE Inspire MNE“ d.o.o Herceg Novi, R.Ć. iz Herceg Novog osnivača firme „Aragosa“ d.o.o. Herceg Novi i protiv P.J. i N.M, oboje iz Herceg Novog, osnivača firme „Amater A2K“ d.o.o. Herceg Novi.

Oni su, kako se sumnja, ova krivična djela počinili na način što su u svojstvima osnivača privrednih društava naveli notare da ovjere neistinite izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, a zatim su takve izjavu sa neistinitim sadržajem upotrijebili kao istinitu prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači, pri čemu je pričinjena ukupna šteta prema Budžetu u iznosu od 62.184 evra.

Komentari
Mujo
Mujo: Zasto inicijali,cuvate im obraz!?
20.05.2019 10:59
beliši
beliši: Vidim ođe nema inicijala Đ.P. koji je utulio deset firmi. Uvijek kad omrči Luku za neplaćanje ležarine za svoje kontejnere onda utuli firmu.
21.05.2019 06:34
Zecanin
Zecanin: Šta volim ove inicijale. Čovječe, svi maloljetni, a prestupnici
25.05.2019 21:08
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar