Ћирилица Latinica
24.10.2019.
Hronika

Baranin preživio i treću "sačekušu"

Autor: Redakcija 2 Ostavite komentar

Baranin Jovan Đurović koji je juče teško ranjen u pucnjavi u Amsterdamu i ranije je bio na meti kriminalnih obračuna.

Na Đurovića je pucano juče oko 16 sati u piceriji u Amsterdamu.

U istoj pucnjavi ubijen je vlasnik picerije Goran Savić iz Niša, koji je, kako se sumnja bio „kolateralna šteta obračuna“.

Prema pisanju pojedinih medija, Savić je bio Đurovićev prijatelj i tjelohranitelj, koji je skočio da ga zaštiti.

Inače, ovo nije prvi pokušaj likvidacije Jovana Đurovića.

Naime, u junu 2016. godine, na gradskom groblju Gvozden brijeg u Baru dignut je u vazduh grob njegovog brata Luke, prenosi Antena M.

Navodno, prema pisanju medija, trebalo je eksploziv da bude aktiviran na dan kada su, organizatori tog djela, vjerovali da će Jovan Đurović sa porodicom posjetiti bratovljev grob, jer su tog dana bile Zadušnice.

Eksploziv je podmetnut u porodičnu grobnicu Stojanovića, tačno na mjestu odakle bi prilikom aktiviranja, ako ne ubio, onda makar povrijedio članove porodice Đurović.

Međutim, sve je pošlo po zlu jer je, kako se vjeruje, osoba koja je trebalo da aktivira eksplozivnu napravu, mobilni telefon kojim je trebalo da bude aktivirana bomba uključila prije Zadušnica.

Crnogorska policija okrila je da je u Baru pokušano ubistvo Jovana Đurovića i 2018.

Bomba velike razorne moći i težine oko pola kilograma nađena je 29. avgusta prošle godine u centru Bara, ali na sreću, nije eksplodirala. Istragom je utvrđeno da je Đurović bio meta i da je u planiranje njegove likvidacije bilo uključeno nekoliko osoba.

U ovom sudskom predmetu, optuženi su Adnan Osmanagić, Mirza Nurković, Almir Jahović, Enzan Ćiriković, Darko Milić, Eldar Nurković i Đorđije Cicmil. Suđenje još traje.

Ciriković je, kako su mediji ranije pisali, u istrazi priznao da je postavio bombu ispod motora Jovana Đurovića po nalogu Adnana Osmanagića, ali da naprava najvjerovatnije nije aktivirana zbog tehničkih problema.

Prošle godine u centru Bara, na terasi lokala “La eskvina” ranjen je Dejan Borović koji je bio u društvu sa Đurovićem. Borović je prošao sa prostrijelnom ranom podlaktice, a istražitelji sumnjaju da je meta napada bio Đurović. Napad nije rasvijetljen, ali je utvrđeno da je u njemu učestvovalo više osoba i da je pucano iz snajpera, iz automobila u pokretu.

Jovan Đurović je brat Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine, a koji je bio blizak šefu zemunskog klana Luki Bojoviću.

Komentari
cus docekusa
cus docekusa: Nije mora tamo odit i ovdje su ga mogli tako docekat.
24.10.2019 09:49
volujica
volujica: Kazu"Treca &Sreca"nije uvijek tako.!!
25.10.2019 09:35
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar