Ћирилица Latinica
16.05.2018.
Hronika

Barski policajci doakali utjerivačima dugova (VIDEO)

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

Oni operativno važe za bezbjednosno interesantne osobe

Barska policija uhapsila je Berance Nedeljka Pekovića i Nemanju Babovića koji operativno važe za bezbjednosno interesantne osobe.

Kako saznaju "Vijesti" oni su uhapšeni zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su danas u efikasnoj akciji lišili slobode bezbjednosno interesantno lice N.P. (37) iz Berana i N.B (28) iz Berana zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda na štetu M.D. (36) iz Bara.

Naime, danas je u prostorije CB Bar pristupio M.D. i prijavio da već duži vremenski period dobija prijetnje po život od N.P. i da strahuje za svoju i bezbjednost svoje porodice.

Odmah po prijemu obaveštenja, a u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, službenici CB Bar su nakon saznanja o mjestu sastanka i zahtjevima N.P. organizovali obilježavanje novčanica i izveli operativno taktičku radnju zasjeda", kazali su iz Uprave policije.

Policajci su, nakon primopredaje traženog iznosa, lišili slobode N.P. i N.B.

"Kod N.P. je pronađen i oduzet obilježeni novac. Naime, oštećeni M.D. je prethodno, ušao u poslovni odnos kupovine vozila sa trećim licem, koje je poznanik sa osumnjičenim N.P, čime je doveo sebe u situaciju da pod pretnjom da će biti napadnut prihvati da duguje tom licu 2.500 eura, odnosno da prihvati na sebe nepostojeći dug, a koji od tog lica navodno otkupio osumnjičeni N.P.

Nakon toga N.P. je pod prijetnjama pokušavao da ovaj iznos naplati od oštećenog, na način što je, kako se sumnja, u više navrata dolazio u Bar i od oštećenog pokušavao da iznudi novac.

Danas, 16.05.2018. godine, N.P. je, sumnja se, u namjeri izvršenja krivičnog djela, došao u Bar sa poznanikom N.B. Oni su, kako se sumnja, došli na radno mjesto oštećenog i pod prijetnjom pokušali da iznude novac, na način što su tražili da im obezbjedi i preda iznos od 500 eura do 15,00 časova.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se N.P. i N.B. liše slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda. Okolnosti i uloga drugiih lica u navedenom događaju se ispituju, o ćemu ce javnost biti blagovremeno obaviještena", zaključeno je u soapštenju Uprave policije.

Izvor:Vijesti

Komentari
kkk
kkk: Vidite, ko su oni s'evernjaci ne pravi Barani.
17.05.2018 11:35
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar