Ћирилица Latinica
04.04.2020.
Hronika

Bivši policajac spriječio likvidaciju

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Istraga koja se vodi protiv Danilovgrađanina Marka Pavićevića (28) i Baranina Vuka Orlandića (24) koji su pripremali ubistvo Jovana Đurovića, mogla bi uskoro da dovede do nalogodavca.

Oni su kao članovi ove kriminalne grupe istražiteljima priznali da su učestvovali u kriminalnim radnjama. Nije poznato koliko su dvojica osumnjičenih pomogli u istrazi, ali, prema nekim informacijama, njihovi iskazi nijesu jedini dokaz kojima istražitelji raspolažu, piše "Pobjeda".

Pavićević i Orlandić su uhapšeni sredinom marta zbog sumnje da su pripremali likvidaciju u Baru, o čemu je "Barski portal" pisao.

Sumnja se da je meta bio Baranin Jovan Đurović, brat pokojnog Luke Đurovića. Likvidaciju je spriječio bivši policajac Posebne jedinice policije, koji je sa terase svog stana uočio sumnjive osobe, o čemu je obavijestio Centar bezbjednosti Bar.

Kako su ranije kazali iz Uprave policije Pavićević i Orlandić se terete da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo krađa.

Policija je 10. marta 2020. godine oko 19 časova u Baru, na zemljanom dijelu lokalnog puta u blizini sportskog centra „Topolica“, zatekla i kontrolisala Pavićevića i Orlandića koji su zatamnjivali stakala na vozilu „golf 2“.

"Osumnjičeni su u policijskim evidencijama registrovani kao lica bliska jednoj od organizovanih krminalnih grupa koja djeluje na teritoriji Crne Gore – saopšteno je ranije iz policije.

Sumnja se da su Pavićević i Orlandić dan ranije - 9. marta u Ulcinju ukrali „golf 2“, a prije toga na teritoriji opštine Bar i registarske oznake koje su postavili na automobilu.

Kod Pavićevića je tom prilikom pronađen telefon sa inostranom SIM karticom koja pruža usluge kriptovane zaštite. Ispitivanjem telefona, istražitelji su došli do relevantnih saznanja, kao i dokaza da su osumnjičeni pripremali likvidaciju.

Iz policije je saopšteno da su osumnjičeni u prethodnom periodu zakupili stambeni objekat koji se nalazi u Baru u mjestu Ratac, gdje im je bio „štek stan“. Pretresima policija je, takođe, pronašla vatreno oružje koje je, kako se sumnja, bilo namijenjeno za izvršenje krivičnih djela – snajpersku pušku sa optičkim nišanom kao i prigušivačem pucnja i dva bidona veće zapremine sa benzinom.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar