Ћирилица Latinica
24.01.2019.
Hronika

Dva miliona sa računa Opštine Bar pokušao da ukrade Pažinov "zamjenik"

Autor: Redakcija 10 Ostavite komentar

Lažni zamjenik ministra pravde Zorana Pažina, izvjesni Stevan Glavatović (21) iz Podgorice, pokušao je da ukrade dva miliona evra sa računa Opštine Bar.

Osim što je na osnovu falsifikovanih dokumenata glumio zamjenika ministra, on se na isti način bankarskim službenicima predstavljao i kao pomoćnik javnog izvršitelja iz Bara, Veselina Šćepanovića.

Pojedini mediji izvještavaju da su iz policije nezvanično potvrdili da je Glavatović uhapšen.

Javni izvršitelj Šćepanović tvrdi da je osumnjičeni lažnim nalozima o izvršenju najprije prenio dva miliona evra na njegov lažni račun, a potom na svoju firmu. Dakle, nema ni govora o hakerskom napadu, kako su prvobitno mediji izvijestili.

Prevara je, tvrdi, otkrivena prije dva dana, kada je Podgoričanin Centralnoj banci predao još tri rješenja o izvršenju, tražeći da se ponovo blokira račun Opštine Bar.

Šćepanović je novinarima ispričao da ga je službenica CBCG pozvala u utorak i rekla mu da je njegov ovlašćeni dostavljač donio tri rješenja.

“Rekao sam joj da nikoga nisam ovlastio i da nemam ovlašćenog dostavljača. Bila je iznenađena jer su dokumenta bila skoro vjerodostojna. Bila je ubijeđena da su moj potpis i pečat. Odmah sam znao da je u pitanju prevara”.

Istakao je da je klupko počelo da se odmotava kada je podnio prijavu protiv NN lica.

Tvrdi da je Glavatović žiro-račun otvorio 16. januara i da je imao falsifikovana dokumenta Ministarstva pravde, kojim ga ministar Zoran Pažin navodno imenuje za njegovog zamjenika.

Šćepanović je saopštio da je novac već bio prebačen sa lažnog računa na račun Glavatovićeve firme: “Prva transakcija bila je više od 800.000 evra sa računa Opštine na lažni moj račun, a potom još četiri u iznosu 1,2 miliona. Čitav iznos on je elektronskim nalogom prebacio na firmu, ali je policija uspjela da blokira račune 23. januara”.

Foto: Arhiva

 

 

Komentari
Vlado
Vlado: Pažin je stara lopuža, ne bi me čudilo da je stvarno umiješan. Nakon Miga Koverte sve je jasnije da je ovakvih lopina puna država, od Mila do portira u DPS-u. Oburdava se brdo lopovsko, kako god. Ovaj mali je samo žrtvovan, on sa 21 godinom nije talentovan da baš sam sve te papire odradi. U Baru je bure baruta, kad eksplodira u DPS-u, ima da leti perje, svak će svakome da skida gaće o lopovlucima, a nema čistih medju njima i ovima iz SD-a
24.01.2019 16:37
Nenad
Nenad: Možda je riješio Pažin da se vrati u maticu Hrvatsku, pa da ponese koferče, a ovog malog poslao po sistemu "ako prodje, prodje". Velika se oluja sprema u DPS-u. Aj pogodite ko je sljedeći, nakog Miga "koverte" ?
24.01.2019 16:53
Sneška
Sneška: Ko da je neko bacio madjije na ovog malog Raičevića, svaka čuda se dešavaju od kad je došao. Ža' mi ga je stvarno. Prolazi psihički pakao, rastežu i njega i opštinu. Cakan jedini profitira politički. Trajaće ova sramota mnogo kraće nego što je izgledalo nakon lokalnih izbora.
24.01.2019 17:19
Nela
Nela : Prevarant ne moze prevariti Prevaranta
24.01.2019 17:58
crmnicki
crmnicki: Jeli ovo Pazin ili njegova Salma,
24.01.2019 18:59
STOJAN
STOJAN : Rijesila Bratija lopovske partije socijalista da pokradu sto je jos ostalo jer slute valjda kraj pa da pripune rezerve. A za Pazina me ne cudi stari je to LOPINGER IZ ZADRA . RAICEVICU Bruko sto ne das ostavku nesreco jedna ULICKANA vidis kako ti je lijepo krenulo u 2019 god.
24.01.2019 20:31
Cccc
Cccc: Da se i u Baru pretrazi ko se lopovski obogatio?Ispada da je lopov samo zavisnik Pavicevic!Koliko su udjela u uništenju barske privrede imali ozda Jusuf ,poltron Orlando i tako redom. Nekada su ovim gradom upravljali i privredu stvarali sinonimi poštenja :Djoko Lekic,Milo Vukcevic,Sveto Vuletic,Andrija Dabanovic a danas je sve uništeno!?
25.01.2019 07:51
Za CCCC
Za CCCC: Zaboravio si cuvenu kucu Petrovica koja je sve stekla posteni radom.
25.01.2019 14:14
Za CCCC
Za CCCC: Tesko bi bilo da se objavi ko se lopovski obogatio lakse bi bilo navest ove postene jer su u manjini.
25.01.2019 15:06
DiCaprio
DiCaprio: Momce svaka ti cast na umjecu da ovako obmanes cio sistem.. da se ja pitam ne bih te ni na informativni privodio a kamoli pritvarao.. ovo sto si ti pokusao da uzmes je kap u moru kolko su ovi uzeli..
25.01.2019 23:01
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar