Ћирилица Latinica
10.01.2018.
Hronika

Dvojica Barana uhapšena zbog dvije tone marihuane

Autor: Redakcija. 0 Ostavite komentar

Državljani Crne Gore E.K. i M.S. iz Bara uhapšeni su zbog međunarodnog šverca marihuane gliserima i gumenjacima ka Italiji.

U više navrata na moru su zaplijenjene oko 2,2 tone marihuane,a u jednoj od tih akcija uhapšeni su i dvojica državljana Crne Gore. Akcije zaplene vodile su policije Italije, Albanije i Crne Gore.

Istražitelji vjeruju, kako prenosi Dan, da je plan akcije bio da se preko mora narkotici u manjim pakovanjima u više navrata prevoze do Italije.

Akcije su počele neposredno posle Nove godine, kada je italijanska policija zaustavila gliser na putu iz Albanije ka Italiji, na kojem je otkriveno 76 paketa u kojima se nalazilo 1,6 tona marihuane vrijedne oko 17 miliona eura.

U toj akciji su uhapšena trojica Albanaca koji su bili naoružani automatskim puškama.

I u novogodišnjoj noći se morskim putem švercovala droga, te je te večeri italijanska policija na jednom gumenom čamcu pronašla i zaplijenila oko 600 kilograma kanabisa, koji se nalazio u 40 rugno napravljenih paketa. Vrijednost ove droge je procijenjena na 6 miliona eura. U ovim akcijama je sa italijanskom policijom aktivno učestvovala i albanska policija.

Prema navodima albanskih medija, tamošnjoj policije je 6. januara sa albanskog poluostrva Karaburun pobjegao gliser u pravcu crnogorskih teritorijalnih voda. Nakon konstantnog operativnog rada policija sve tri države, Crne Gore, Albanije i Italije, gliser je uočen i zaustavljen. Policija sumnja da je droga iz albanskog grada Valona trebala da bude transportovana u Italiju.

Obalaska sreža je 6. januara helikopterom uspjela da napravi snimke gumenog čamca u kojem su se nalazile tri osobe i droga. Kasnije se ispostavilo da se radi o marihuani čija je ukupna težina iznosila 28 kilograma.

Na gliseru su se nalazila i dvojica državljana Crne Gore E.K. i M.S. Sa njima je bio i državljanin Srbije R.M. Navodi se da su sva trojica uhapšenih živjela na relaciji Podgorica - Bar.

U akciji hapšenja albanska policija je , kako prenosi Dan, uključila svoju specijalnu Delta jedinicu, graničnu policiju, brod "Oriku" i helikopter, prenijeli su tamošnji mediji.

Crnogorska granična policija je u sudejstvu sa kolegama iz susjedstva otkrila još jedan gumenjak, koji je pokušao da pomogne prvom gliseru. Prema nezvaničnim informacijama Dana, crnogorska policija je u istoj akciji otrila još 32 kilograma marihuane.

Istraga o zapleni droge je u toku, a bezbjednosni organi vjeruju da su svi ovi slučajevi krijumčarenja povezani.

Izvor: Mondo

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar