Ћирилица Latinica
11.02.2019.
Hronika

Gvozdenovića sumnjiče za nestanak 2.5 miliona € ?

Autor: Redakcija 13 Ostavite komentar

O svemu tome postoji i dokumentacija, koju je zaplijenilo Specijalno državno tužilaštvo. U toku je vještačenje te dokumentacije.

****************************************

Nekadšanji gradonačelnik Bara i ministar turizma i održivog razvoja, a danas potpredsjednik Skupštine CG Branimir  Gvozdenović dovodi se u vezu sa milionskim kreditom koji je uzet u "Atlas banci", a koji nikada nije vraćen, piše portal  "Borba".

Riječ je kreditu u iznosu od 2,5 miliona evra, koji je uzeo jedan podgorički biznismen (ime i prezime poznato redakciji "Borbe").

U to vrijeme, Gvozdenović je bio predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, a izvrši direktor EPCG je bio Enriko Malerba.

Kako je potvrđeno portalu „Borba“, sporni kredit od 2,5 miliona evra koji je uzet za izgradnju stambenog objekta u centru Podgorice, nije vraćen pomenutoj banci.

O svemu tome postoji i dokumentacija, koju je zaplijenilo Specijalno državno tužilaštvo. U toku je vještačenje te dokumentacije.

Za tu dokumentaciju, koja je u posjedu i Duška Kneževića, zainteresovano je i tužilaštvo jedne evropske zemlje, jer je u cijeli posao bilo uključeno lice iz inostranstva.

Ta dokumentacija, o nestanku 2,5 miliona već se nalazi kod istražitelja u Velikoj Britaniji, jer je vlasnik Atlas banke koja je oštećena u tom poslu, njihov državljanin.

Prema navodima istog medija podgorički biznismen, blizak Gvozdenoviću, uzeo je pomenuti kredit. Sklopljen je ugovor između Elektroprivrede, u kojoj je tada bio Gvozdenović i firme biznismena koji je uzeo kredit.

Predviđeno je bilo da se na lokaciji, u centru Podgorice, kod Gimnazije, izgradi stambeno poslovni centra sa preko 40. 000 kvadrata. Taj posao je u ime Elektroprivrede aminovao Enriko Malerba, protiv kojeg SDT već vodi jedan postupak.

Sumnja se da je mozak čitavog posla bio upravo Gvozdenović, koji je vukao konce iz sjenke. Pomenuti kredit, nikada nije vraćen, a posao oko izgradnje tog stambeno poslovnog objekta nije ni započet. Dokumentacija o nestanku 2,5 miliona, koje je morala da pokrije "Atlas banka", nalazi se u SDT-u.

Specijalno tužilaštvo je ranije podiglo optužnicu kojom su obuhvaćeni bivši izvršni direktor EPCG Enriko Malerba, bivši finansijski direktori Flavio Bjanko i Masimo Sala i bivši izvršni direktor A2A Renato Ravaneli, zbog zloupotreba službenog položaja. Svi oni se nalaze van Crne Gore.

Komentari
Trajo
Trajo: Puna usta barskim biznismenima dje god ih taknes oni odma nije moje nego branovo a posebno prednjaci ovaj pajkovic samo se na njega poziva nema covjek kohone brano ga nina
11.02.2019 12:53
Доктор
Доктор: Ископајте се међусобно мафијо !
11.02.2019 12:59
Senad
Senad : samo 250. 000 je dato nama iz Švajcarske, Luksemburga i Njemačke kad smo glasali u Bar. Đe je 2.250.000 ? Ostavio u kovertu za sebe je li ?
11.02.2019 13:10
Vranac
Vranac: Pa taj krimos ni sam nezna koliko je pokrao.Propagira poštenje..... jadno da jadnije ne može biti.
11.02.2019 13:16
Бранкин друг
Бранкин друг: Колико је Бранка била добра од тога ? Она торба што су исплаћивали 16.10.2016. гласове у канцеларији ДПС-а Бар мора доћи на ред у СДТ, кад - тад !!!
11.02.2019 14:49
HLADNA UVALA
HLADNA UVALA: Utjeha kafana Vidikovac e tu je bio stab za svu nelegalnu gradnju .Postojao je cjrnovnik kolko sta kosta MAGLA je bio glavni i onda neki novopeceni biznismeni koji nisu znali cestito nos obrisati pa inspektori i inspetorka cak su i konobari mogli dosta da zavrse e tako je bilo od ulcinja do H.Novog .MAGLA I BETON.Nadam se da znate o cemu se radi MI ZNAMO KAKO DRPS ILI POSTENO I OPUSTENO.Kad bi se ovim setacima u BAR PODGORICU ILI MAJKAMA PRIDRUZILI OVI KORUMPIRANI GRADJANI DRUGE BI SE PJESME PJEVALE.Ali oni sute ko zaliveni dobro je jedne prilike rekao KRALJ NIKOLA Oj narodestoko moja 100 posto ziva istina.
11.02.2019 22:17
Bilja
Bilja: Od svega što se po Baru govori u potonje vrijeme najuvjerljivije djeluje priča da fb stranicu Stub srama grada Bara uređuje visoki policijski odnosno ANB funkcioner, koji je ujedno kadar Bečićevih Demokrata predviđen za novog šega ANB- a nakon pada Đukanovića, ali i pada Duška Markovića koji je stvorio Bečića i Abazovića
11.02.2019 23:20
Vasilije
Vasilije: Ovaj Gvozdenovic je simbol nepoštenja,sluganstva i stetocinstva. Pokazuje se da je na neki način zaštićen!?Kao da su samo ovi milionske!!!Poznat je ovaj blam kao mister 15 posto.
12.02.2019 07:50
Vasilije
Vasilije: Presudnim glasom Novakovića izbrisan vrtić,presudnim glasom Pajovica spašen kapo,presudnim glasom Draginje...
12.02.2019 18:10
CCCC
CCCC: Sanjaj san :sv. Nikola barski obeća lopovima barskim :Biće vam oprošteno ako donirate gladnima, bolesnima... Julka prvi jurnu i donira 4 posto od drpnutog (200000 sinivatrica) Vujacicem isto toliko,diplomatska kuća sutomorska donira u vrijednosti šlepera brašna sto ga prodaje OVK pa svi iz te branše stadoše u red !!! Za čudo eto stoti se pojavi i čuveni slikar crmnicki koji donira deset slika za oprost svome bratanicu.
14.02.2019 02:33
List Crne Gore
List Crne Gore: Otanjalo. Sve je opljackano u CG. Nema vise dobrog plijena da se dijeli. Ruse, navukli: cuveni tajkuni se spandjali sa tajkunima uz CG i razgrabili crnu zemlju, napravili kule i gradove...E, sada nam vise ne yrebate, oteli smo vam kapital- put kuce. No, stizu, Arapi...imaju, ali dobro rasporedjuju. Eyi i Turci bacaju sidra. Sa njima ce ici yeze: u krvi im je trgovinska pamet. Ne ulazu, ako im se duplo ne vrati, a da im otmeme DPS- ovci, jos manje. I stigla muka. Medju sobom se trijebite. Napravili ste od CG praznu jamu, ali sami u nju upadate. Sta se uradi od prelijepe i nekada ljudske i cojstvene Crne Gore? Nikad vise. Tuga.
15.02.2019 20:59
Cccc
Cccc: Ko će prije?Hoce li reformatori sada biti postojeća elita ili će doći neko drugi da donese demokratiju?To najmanje zavisi od naivnih masa!!!Reziseri iz zemlje i inostranstva će dati na vrijeme scenario. Velika vjerojatnošću je da će jedan od koautora biti i kapo. Ako ne bude neka kolateralna šteta pogodbe velikih sila zapada i Rusije i Kine eto njega spremnog da žrtvuje Miga,Zugica,Mugosa ... a da sa “zdravim”snagama spasi demokratiju i liderstvo. Ko će sve biti žrtvovan i hoće li tobože i sam Djukanovic otići odlučite tajkuni zapada i domaći.
16.02.2019 11:45
Eto tako
Eto tako: Brana su kad je bio mladji zvali Brano slina,mislim da nema u tome nista cudno zar ne?Taj nadimak bi mu i danas dobro stajao.
24.02.2019 11:33
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar