Ћирилица Latinica
14.07.2018.
Hronika

Između Bara i Ulcinja zaplijenjeno preko 1,3 tone marihuane

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

"Prvi nalazi upućuju na zaključak da im se možda pokvario gliser. Zbog toga su se oslobodili tereta i vjerovatno nekako napustili naše vode", kazao je naš sagovornik

Preko 1,3 tone sumniivih materija za koje se pretpostavlja da je marihuana, zaplijenjeno je danas u crnogorskim vodama u blizini granice sa Albanijom.

Drogu su primijetili ribari oko deset ujutro i o tome obavijestili policiju i Upravu pomorske sigurnosti. Sagovornik Vijesti iz istrage kazao je da je droga bila razbacana po moru ali da krijumčari nijesu pronađeni ni identifikovani.

"Prvi nalazi upućuju na zaključak da im se možda pokvario gliser. Zbog toga su se oslobodili tereta i vjerovatno nekako napustili naše vode", kazao je naš sagovornik.

Razbacanu drogu po moru gliserima su satima kupili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave pomorske sigurnosti. Po nalogu Višeg državnog tužioca, uviđaj su obavili inspektori odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja.

Iz Uprave policije je saopšteno da je policija na oko 11 nautičkih milja od ušća rijeke Bojane pronašla oko 1.332 kilograma marihuane.

"Službenici RCGP "Jug" su nakon dobijenog obavještenja od strane službenika Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj da je na oko 11 nautičkih milja jugozapadno od ušća rijeke Bojane uočen veći broj paketa koji plutaju u moru, zajedno sa službenicima OGB Ulcinj, Stanice granične policije Bar – Jedinice patrolnih brodova i čamaca Bar i Jedinice granične policije Budva, a u saradnji sa službencima Jedinice za elektronsko osmatranje i operativnu podršku i službenicima Uprave pomorske sigurnosti, na navedenoj lokaciji pronašli i izuzeli 62 paketa sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine 1.332,3 kilograma", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je pronađena droga, nakon što je ukrcana na službena plovila RCGP Jug, predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droge.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se opojna droga izuzme. Službenici Uprave policije preduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju identifikovanja lica koja su odbacila ovu drogu", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Vijesti

Komentari
List Crne Gore
List Crne Gore: Samo toliko?!?
17.07.2018 19:44
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar