Ћирилица Latinica
18.06.2018.
Hronika

Jegdić i dvostruko ubistvo u Baru

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Dokazni postupak za dvostruko ubistvo Dušana i Bosiljke Kalezić u Baru je završen, pa će na narednom pretresu stranke iznijeti završen riječi.

Vještak neuropsihijatar Stanko Milić danas je kazao da okrivljeni ima paranoični poremećaj, da iskazuje psihotično ponašanje i boluje od težeg duševnog poremećaja. U vrijeme izvšrenja krivičnog djela on je, kako tvrdi vještak, imao poremećaj svijesti i sposobnost shvatanja značaja postupka mu je bila bitno smanjena.

"Nesjećanje okolnosti nekog krivičnog djela ili tragičnog događaja se u sudskoj psihijatriji karakteriše kao stanje disocijalne reakcije. Tada osoba potiskuje traumatični događaj, a nakon saznanja da boluje od karcinoma on se ničega ne sjeća. Još 2010. godine ispoljavao je anskioznost i depresiju a to je sve u preddeliktnom periodu. On je tada suočen sa više smrtnih slučajeva u porodici, a bolest je bila dodatni faktor koji je intezivirao smetnje", pojasnio je Milić dodajući da okrivljeni Jegdić nema hronično psihijatrijsko oboljenje.

Vještaci su danas kazali i da je pucano sa udaljenosti od oko 90 cm, da su pronađena oštećenja na ćebetu, te da je utvrđeno prisustvo barutnih čestica na dijelu trenetke koja pripada Jegdiću i na donjem dijelu jakne Kalezića. Takođe, na Jegdićevim šakama pronađene su karakteristične čestice, a DNK vještačenje dalo je ekstremno jaku podršku mišljenju da se Jegdićev trag nalazi na saksiji, cvijeću, kvaki, metalnim držaču od suncobrana, navlaci i obaraču pištolja.

Podsjećamo, Jegdić nije iznosio odbranu.

"Mene je sramota da iznesem odbranu, neću sebe da branim. Kako da shvatim da sam tako nešto uradio? Ja nisam ni mrava zgazio nikada, dva mjeseca nisam spavao kad sam saznao da imam karcinom. Ni sa kim nisam komunicirao, bio sam negativan, a sve šta se dešavalo su mi drugi pričali. Sjećam se da sam bio u zatvoru, ali sam imao osjećaj da se sve vrijeme radi o drugom čovjeku", ispričao je on ranije.

Sa druge strane, sin ubijenih Kalezića, Lazar, smatra da je Jegdić njegove roditelje ubio iz pakosti i ljubomore.

Optužnica

Prema optužnici višeg državnog tužioca Željka Tomkovića, Jegdić je 5. maja 2017. ušao u kuću Dušana i Bosiljke Kalezić koji su bili na prizemlju, ispalio nekoliko projektila. Dušana je hitac pogodio u rame, a Bosiljku u grudni koš nakon čega su oboje umrli na licu mjesta. Time je, tvrdi VDT, Jegdić izvršio krivično djelo teško ubistvo.

Izvor: Fos

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar