Ћирилица Latinica
18.12.2017.
Hronika

Kisić-Petrović: Oružje nije moje!

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Slikarki i preduzetnici Danijeli Kisić Petrović (65) određeno je tužilačko zadržavanje do 72 sata, ali još uvek se ne zna koji sud će odlučivati o njenom pritvoru.

Nju je policija uhapsila u nedelju kada je u njenoj porodičnoj kući pronađeno oružje koje mogu posedovati samo specijalne jedinice vojske i policije, kao i veća količina municije – pišu „Novosti“.

Tom listu ovo je potvrdio " potvrdio tužilac Radovan Đurišić, portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Baru.

Tužilaštvo je podnelo predlog Osnovnom sudu u Baru za određivanje pritvora Danijeli Kisić Petrović. Međutim, zbog 40- tak sudskih predmeta u različitim fazama, uglavnom parničnih sporova, sve sudije i Osnovnog suda u Baru i Osnovnog suda u Ulcinju su izuzeti tako da je na Vrhovnom sudu da delegira, ili Osnovni sud u Podgorici, ili u nekom drugom crnogorskom gradu.

“Sve sudije Osnovnog suda u Baru su izuzete zbog ranijih sudskih procesa u kojima je stranka bila Danijela Kisić Petrović. Na Vrhovnom sudu je da odluči o predlogu da se delegira predmet nekom drugom sudu“, rekao je predsednik Osnovnog suda u Baru Goran Šćepanović, koji je potvdio  tokom prethodnih sudskih postupaka da je uhapšena podnela brojne krivične prijave i tražila izuzeća sudija.

"Novosti" saznaju, od izvora bliskih istrazi, da je Kisić Petrović negirala da je njeno oružje, tvrdeći da nema pojma o čemu se radi.

Slikarka je uhapšena u nedelju, nakon pretresa porodične kuće u barskom prigradskom naselju Mirovici gde je pronađeno oružje i veća količina municije.

Policija je takođe, u prisustvu Kisić Petrović izvršila pretres još jedne njene kuće koja se nalazi kod uvale Utjeha, između Bara i Ulcinja. U ovom objektu nije nađeno oružje.

Izvor iz policije navodi da su postupajući po operativnom podatku da se sprema likvidacija u Baru pripadnici barske policije pribavili naredbu za pretres stana i drugih prostorija koje koriste Kisić Petrović i njen sin Kristofor Petrović (30).

„Pretresom prve lokacije u barskom naselju Mirovica policija je pronašla i oduzela oružje za koje građani ne mogu imati dozvolu i veću količinu municije oružja: hekler sa dva okvira punim municije, škorpion sa tri okvira puna municije, revolver pištolj nn marke sa sedam komada municije u njemu, fantomku, lisice, gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja, tri pečata i jedan štambilj za koje se sumnja da su falsififikovani kao i preko 2.000 komada razne pištoljske municije“, rekao je za "Novosti" tužilac Radovan Đurišić.

Takođe se sumnja da Kisić - Petrović stoji iza dva paljenja vozila u Baru kao i postavljanje eksploziva na kuću jednog Baranina.

"Novosti" saznaju, iz izvora bliskih policiji, da je hapšenjem Kisić Petrović sprečena likvidacija jednog Baranina, čiji identitet za sada zbog operativnih radnji, policija ne saopštava.

Danijela Kisić Petrović inače je u žiži javnosti godinama zbog brojnih podnesenih tužbi protiv sugrađana.

Na teret Kisić Petrović se stavlja krivično delo nedozvoljeno oružje i eksplozivnih materija (veće količine municije) za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Kisić Petrović ima slovenačko državljanstvo, a poreklom je iz Bara, pišu beogradske „Novosti“.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar