Ћирилица Latinica
05.01.2018.
Hronika

Kisić – Petrović puštena uz jemstvo od 100.000 evra, Novu slavila u Dubrovniku

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

Uz jemstvo od 100.000 eura  iz pritvora je puštena Danijela Kisić Petrović (65), za koju je policija tvrdila da priprema nečiju likvidaciju.  

Baranka je  iz spuškog  Istražnog  zatvora izašla  29. decembra  i, prema nezvaničnim informacijama  “Vijesti”, odmah napustila Crnu Goru.

“Vijesti” saznaju da je Kisić Petrović viđena u Dubrovniku u novogodišnjoj noći. Nije poznato da li se vratila u Crnu Goru.

Ona je uhapšena 17. decembra nakon što je policija pretresom njene kuće u Baru pronašla arsenal oružja.

Danilo Mićović  za “Vijesti” je potvrdio da je istražni sudija Osnovnog suda  u Podgorici prihvatio da uz položeno jemstvo Baranku pusti da se brani sa slobode. 

“Sudija Miladin Pejović je prvobitno prihvatio da joj uz jemstvo od 50.000 eura ukine pritvor, ali se na tu odluku žalilo tužilaštvo i vijeće je ukinulo. Nakon toga predložili smo jemstvo od 100.000 evra i ono je prihvaćeno. Odluka je postala pravosnažna u petak, kada je i puštena iz pritvora”, kazao je Mićović. 

On je rekao da ne zna da li je Kisić  Petrović napustila Crnu Goru, ali da joj nije određena mjera oduzimanja putnih isprava. 

Nakon hapšenja Baranke iz Uprave policije zvanično su saopštili da  su hapšenjem Kisić Petrović spriječili likvidaciju, ali nijesu saopštili čiju.

Dobro upućeni izvor “Vijesti” tvrdi da je ta Baranka zbog sudskih sporova vođenih u Baru, Ulcinju i na Cetinju prijetila tamošnjim sudijama i advokatima.

“Zbog ranijih prijetnji izuzeće su tražile sudije iz Bara koje su postupale u njenom predmetu, potom se isto dogodilo i sa sudijama u Ulcinju”, rekao je tada sagovornik “Vijesti”.

Policija nije saopštila da li je neko od sudija ili advokata bio na nišanu Kisić Petrović.

Izvor iz istrage kazao je da inspektori znaju čija je likvidacija pripremana u kući Petrović Kisić.

Iz Uprave policije pojasnili su da su kuću Baranke i njenog sina Kristofora Petrovića (30) pretresli postupajući shodno operativnom podatku da se sprema likvidacija u Baru.

Pretresom su pronašli i oduzeli hekler sa dva okvira puna municije, škorpion sa tri okvira puna municije, revolver nepoznate marke u kom je bilo  sedam metaka, preko 2.000 komada razne pištoljske municije, fantomku, lisice, gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja...

Uprkos tvrdnjama da je pripremala nečiju likvidaciju, osumnjičena je  samo za  nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 st. 3 KZCG. 

Na saslušanju je tvrdila da je  oružje pronađeno u njenoj kući pripadalo njenom pokojnom rođaku, oficiru Jugoslovenske narodne armije, koji je izbjegao iz ratom zahvaćenog područja.

Tada joj je sudija Pejović odredio pritvor  zbog opasnosti od bjekstva, jer osim crnogorskog ima i slovenačko državljanstvo. 

 

(Vijesti)

Komentari
kevin
kevin: Uopste ne lici na mafijasicu na slici, auuuuu, sto je ovo kukala ti majka. Baba zvana uzas!
07.01.2018 03:17
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
08.02.2021.
20
Krstolomci
03.02.2021.
21
E, moj Saša...
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar