Ћирилица Latinica
30.06.2018.
Hronika

Kome je smetao ubijeni Vaso Delibašić ?

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Budući da je pronađen DNK trag koji najvjerovatnije pripada ubici Baranina Vasa Delibašića ubijenog na Vidovdan u ovdašnjoj Makedonskoj ulici, moglo bi se očekivati da inspektori barske policije ubrzo identifikuju osobu koja je pucala u 45-godišnjaka, prema nekim informacijama,  bliskog klanu Alana Kožara.

Policija je za sada ispitala veliki broj ljudi za koje je procijenjeno da bi mogli dati informacije od značaja za idetifikovanje egzekutora, međutim ozbiljnijeg pomaka u istrazi i dalje nema. 

Stvari koje su pronađene u autu "audi" u Bjelišima, koji je ubica zapalio nakon što lišio života Delibašića, sa ključnim dokazom, upućene su na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgrad, kako bi se utvrdilo porijeklo pronađenog traga.

Navodno nije poznato ni koliko je lica učestvovalo u organizaciji likvidacije. Ipak, izvjesno je da su korišćena dva oružja, i da je u automobilu koji je spaljen bilo najmanje dvije osobe. Vjeruje se, kažu u policiji, da su imali pomagače.

Izuzeto je nekoliko snimaka sigurnosnih kamera koji su pregledani kako bi se utvrdilo više podataka o ubicama.

Prema policijskim evidencijama, Delibašić je bio blizak klanu koji je predvodio Luka Đurović, a koji je nakon njegove smrti preuzeo Alan Kožar.

Ubica je u automobilu čekao da Delibašić, koji je bio na motoru, prođe pored njega. U trenutku kada je Baranin prolazio pored igrališta na kojem su se igrala djeca, ubica iz „audija” u pokretu ispalio je više hitaca u njegovom pravcu.

Šest metaka je pogodilo Delibašića u glavu i grudi, a imao je rane i u predjelu ekstremiteta. On je bio živ nakon pucnjave, a preminuo je u bolnici. Smrt je nastupila usled povreda srca.

Automobil „audi” iz kojeg su ispaljeni smrtonosni hici u Delibašića ubrzo nakon toga pronađen je zapaljen u blizini Poljoprivredne škole u Baru.

U „audiju” je pronađeno oružje iz kojeg je Baranin ubijen.

Delibašić je bio vlasnik ugostiteljskih objekata u Baru „Portofino” i „Le Petiti Chateau”, nekadašnjeg „Malog dvorca”.

Očekuje se da će policija, imajući u vidu da već posjeduje određene tragove, utvrditi kome je mogao smetati ubijeni Delibašić.

 

 

Komentari
Gradjanin X
Gradjanin X: Ne zelim nikome zlo, ali ti klanovi da ce se istrijebit svi da ne stradaju nevini ljudi, a sve vise nevinih ubijaju po crnoj Gori. U mnoga ubistva je umijesana i drzava, policija, tajna policija, DPS.... Nesumnjivo.
30.06.2018 17:37
građanin
građanin: Nije mi žao ove kriminalce kad se ubijaju, problem je što su počeli u sred dana da pucaju, pred djecom i što će neko ni kriv ni dužan da strada... A ove "pripadnike klanova" niko nije ćerao da se bave tim "poslom", sami su krivi...
30.06.2018 18:06
KKK
KKK: Volio bih da se svi poubijaju medjusobno, pogledajte ko sve drzi lokale po Baru, kriminalac do kriminalca, posteni covjek ne moze niti smije od njih doci na red.
30.06.2018 19:31
Sonja
Sonja : Dzenan Loncarevic je pjevao na platou ispred portofina. Cakanov zavrsni poklon. Cakan bio clan kriminalne grupe CALABRESE, drug sa Kolakovicem, Delibasicem itd... supruga pokojnog zaposlena u opstini Bar, sekretarijatu koji vodi Cakanov kadar Olivera Katic, sestra rodjena Nikole Katica, kuma Acka Dabanovica, bliskom klanu Jova Djurovica. Rijesenje za stalno je dobila ulaskom Cakana u vlast. Politicke ambicije Klana Jova Djurovica bile planirane i jos uvijek su preko Cakana. Vodja klana Luke Djurovica je Alen Kozar, akter afere na Splendid kojeg je Mico Orlandic strpao u zatvor. Sukob Cakan Mico je opasan i stvar je za ANB. Pitam vas da li ima nesto sto sam napisala a da nije tacno? NEMA. Samo povezite stvari. Klan Alena Kozara je podrzao Cakana.
05.07.2018 23:53
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar