Ћирилица Latinica
28.03.2019.
Hronika

Mećikukić: Policajci me vukli iako su znali da sam trudna

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

Policajci su me vukli iako su znali da sam trudnaSve vrijeme sam bila u šoku, jer zaista nisam očekivala da će me policajci čupati i vući, čime su prekršili zakon za koji tvrde da im nije dovoljno jasan. Zbog zdrastvenih problema, nisam imala ni snage ni vremena da razmišljam o tužbi protiv policajaca. Sada sam ja ta koju gone. Napad je ipak najbolja odbrana, kazala je Joličić Mećikukić.

********************************************************************

Baranku Ivanu Joličić Mećikukić, jednu od članova Građanske inicijative koja je bila protiv izgradnje vrtića u dvorištu gimnazije i srednje ekonomske škole u Baru, tužilaštvo je juče osumnjičilo za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u pokušaju. Joličić Mećikukić se juče izjasnila pred tužiocem.

Ivana Joličić Mećikukić privedena je polovinom februara, nakon što je sa grupom građana blokirala ulaz na gradilište vrtića u dvorištu barske gimnazije, i tom prilikom izgubila bebu.

Pi-ar Osnovnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić potvrdio je da je ona juče saslušana u tužilaštvu.

"Ona je iznijela svoju odbranu, a tužilac će kroz izviđaj utvrditi sve okolnosti, kao i ostale prikupljene dokaze, i donijeti odluku u skladu sa zakonom" – saopštio je Đurišić.

Po izlasku iz ODT-a, Ivana Joličić Mećikukić je kazala da je šokirana pozivom u tužilaštvo.

"Izašla sam na mirni građanski protest da branim zakon (zakonsko pravo srednjoškolaca na dvorište), a ne da ga kršim. Policajce sam mnogo prije dolaska bagera, dok sam još stajala, obavijestila da sam trudna, i da nemaju zakonsko pravo da me diraju. Takođe, pomenula bih mizogene i vulgarne provokacije policajaca, u prisustvu srednjoškolki. Kada je došao bager policajci su nam naredili da se sklonimo sa javne površine, a mi smo sjeli. Zatim su policajke bez razmišljanja i upozorenja nasrnule na mene. Ja sam se otimala u strahu za svoje zdravlje. Sve vrijeme sam bila u šoku, jer zaista nisam očekivala da će me policajci čupati i vući, čime su prekršili zakon za koji tvrde da im nije dovoljno jasan. Zbog zdrastvenih problema nisam imala ni snage ni vremena da razmišljam o tužbi protiv policajaca. Sada sam ja ta koju gone. Napad je ipak najbolja odbrana", kazala je ona.

Ivanu su podržali njeni „čempresari”, koji su sa njom došli do tužilaštva, i sačekali je dok da izjavu, a pred tužilaštvo je došao i Džemal Perović, jedan od lidera građanskog pokreta „Odupri se 97.000”, koji je kazao da je „čempresare“ podržavao od početka njihovog protesta protiv sječe čempresa u dvorištu gimnazije, kao i da je bio protiv te lokacije.

Pred zgradom tužilaštva aktivisti Građanske inicijatice su razvili i transparent „Tuže nas oni koji krše zakon”.

U Sudu za prekršaje juče je saslčušan Andrija Krivokapić, ali, kako se nezvanično saznaje, nisu se pojavili policajci kao svjedoci, pa je suđenje odloženo.

Nalazi se još čekaju


Direktor Opšte bolnice u Baru Dragoslav Tomanović potvrdio je ranije da je tridesetčetvorogodišnja Baranka izgubila trudnoću, dodajući da će detalje o tom slučaju imati kada budu gotovi nalazi. Prema njegovim riječima, pregledom nisu nađeni znaci povreda, niti krvarenja, a radi se o rizičnoj trudnoći zbog akutnih i hroničnih komorbiditeta. Patologija će dati nalaz o vremenu i razlozima nastanka uginuća ploda.

Službenici barske policije su priveli pet građana koji su sprečavali ulazak radnih mašina na gradilište, među kojima je bila i trudnica Ivana Joličić Mećikukić, koja je nakon intervencije policije odvedena u bolnicu, gdje je konstatovano da je imala pobačaj.

 

Izvor: "Dan"

Komentari
STOJAN
STOJAN : IVANA to se tako radi u BANANA DRZAVAMA koju vode KRIMINALCI sto si drugo ocekivala .
29.03.2019 10:39
Mirko
Mirko: A zasto si lezala na podu i vrijedjala i udarala policajce!
29.03.2019 16:36
Majka
Majka: Samo hrabro i napred Ivana...Uzasavam se primitivnih komentara npr. sta ce trudna zena na proteste i sto nije sedela kuci? Tacno svi mi treba da budemo misevi i da budemo u nasim rupama. Da je znala zena da ce je u slobodnoj drzavi i u 21.veku vuci i cimati sigurno bi zastitila sebe i nerodjeno dete...
29.03.2019 22:00
RODITELJ-OTAC
RODITELJ-OTAC: Ovo je nesto sto covjek nebi mogao ni da zamisli, a kamo li da povjeruje, jer ne postoji cijena ni novac koji moze ovo da plati ili nadoknadi gospodji Ivani. Nijesam prisustvovao niti sam upoznat sa STVARNOSCU samog dogadjaja, ali ne postoji RAZLOG NI POTREBA na ovoj NASOJ PLANETI, da se trudnica toliko maltretira i fiziki zlostavlja, da krajni rezultat bude pobacaj TRUDNOCE. Bez obzira koliko je vremenski trudnica bila u drugom stanju,ipak se to racuna dijete,i moze se uporediti sa vec rodjenm djetetom. NISTA NA OVOM SVIJETU NE MOZE POSTATI VELIKO ,STO PRVO NE BUDE MALO ! Jos jedan dokaz da se ne kaze dzaba da, "KOME ZAKON U TOPUZU LEZI, TRAGOVI MU NECOVJESTVOM SMRDE", i da jos dodam da, SVI SMO MI LJUDI, SAMO MALO JE KO COVJEK IZGLEDA DANAS !!!
01.04.2019 08:14
Majka1
Majka1: Ne znam...zao mi je tog izgubljenog djeteta, ali smatram da je gospodja trebala da razmisli prije nego podje na protest. Kao sto je navedeno, trudnoca je vec bila rizicna i zdravlje gospodje nije bilo bas najsjajnije. Ja, kao majka,dok sam bila trudna, i to je bila uredna trudnoca, izbjegavala sam guzve i nisam se htjela izlagati riziku da me neko nenamjerno gurne ili nesto, a ne da idem na neki protest gdje je tolika masa ljudi, razocaranih, bijesnih i gdje niko nikoga ne gleda. Znam da nam je drzava nikakva, da je zakon nula...i meni je zao zbog cempresa, ali gospodja kao buduca majka, trebala je svoje dijete da stavi na prvo mjesto, a ne da ide i brani cemprese sa tako vec rizicnom trudnocom.
01.04.2019 18:24
Za Majku1
Za Majku1: Sve si u pravu od A do S. Ali niko ne spominjes oca I muza normalno ako ga ima pa dali on kao glava Kuce mogade da savjetujem zenu I da joj zabrani da se vuce po skopva sa rizicnom trudnocom ili se on nista ne pita. Kako God zalosno zbog tog nerodjenog djeteta koje ni krivo ni duzno stradalo zbog neodgovornih roditelji. I sad svi su krivi samo oni su u pravu e nece biti.
06.04.2019 02:54
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar