Ћирилица Latinica
16.01.2018.
Hronika

Mužu ukrala 1.000 evra da bi se kupio pištolj za njegovu likvidaciju

Autor: Redakcija 6 Ostavite komentar

U Baru se ne stišavaju strasti nakon pokušaja ubistva Nusreta Ličine (41) zvanog Malika, na koga je u četvrtak veče pucao kosmetski Albanac Valton Duraj (21), zaposlen u šušanjskoj pekari „Bijeli golub“.  

Ličina, koji je zadobio četiri prostrelne rane dok je odmarao na trosjedu vlastitog doma u naselju Ilino, oporavlja se u barskoj Opštoj bolnici. U pritvoru se osim Duraja nalazi i supruga ranjenog, Sabiha, koja je osumnjičena za saučesništvo.

Procurilo je da je pokušaj ubistva u porodičnom domu Ličine organizovala  upravo Sabiha Ličina (33), rodom iz Tutina,  koja je po svoj prilici bila u ljubavnoj vezi sa 12 godina mlađim pekarom.

Nove nezvanične informacije iz istrage ukazuju da je Sabiha čak iz ličnog sefa svog supruga, inače lokalnog privrednika, otuđila 1.000 evra koje je Duraju dala za nabavku pištolja kojim je planirana Nusretova likvidacija.

Kao što je „Barski portal“ već pisao, Duraj je imao privremeni boravak u Baru , a stalno je nastanjen u selu Has, u kosmetskoj opštini Prizren.

Pekar je, kako se saznaje, kuću Ličine često posjećivao, naročito dok je Nusret boravio u Njemačkoj, a pojedini mediji, pozivajući se na informacije iz istrage, ustvrdili su da su Ličine vodile „dvostruke živote“.

Su­pru­ga ra­nje­nog Ba­ra­ni­na i Duraj, ne­gi­ra­li su najprije kri­vi­cu pred policijskim inspek­to­ri­ma, me­đu­sob­no se op­tu­žu­ju­ći za ra­nja­va­nje.

Osumnjiče­na je tvr­di­la da je u mo­men­tu puc­nja­ve bi­la u toale­tu, te da ni­je ču­la šta se de­ša­va, što je inspektorima postalo sumnjivo.

U kući, srećom, u trenutku napada nisu boravili maloljetni sin i ćerka bračnog para Ličina. Djeca se trenutno nalaze kod strica.

Valton Duraj i Sabiha Ličina u subotu veče odvedeni su na saslušanje u Više tužilaštvo u Podgorici, gdje im je određeno tužilačko zadržavanje od 72 sata.

Nusret Ličina je u Bar doselio iz okoline Berana. Vlasnik je firme koja se bavi kovanom bravarijom, i važi za uspješnog i uzornog poslovnog čovjeka. Osumnjičeni Duraj uhapšen je u Sutomoru dan nakon pokušaja ubistva, i to u autobusu koji saobraća prema Kosovu i Metohiji, dok je pokušavao da pobjegne. Pištolj kojim je ranio Ličinu nađen je u jednom apartmanu koji je pekar koristio za stanovanje, nedaleko od kuće porodice Ličina.

 

 

 

 

Komentari
Blagojevic
Blagojevic: E to bila liepa smrt. Da te ukrka u tvojoj kuci njen punjač, kojega je finansirala tvojim parama i dala mu tvoje pare da kupi pistolj da te ubije. Ovaj Bar je postao nazalost mjesto za snimanje najludjih krimi filmova i serija po istinitim dogadjajima. Sacuvaj Boze. Spasi Boze.
16.01.2018 01:25
Slavica
Slavica: Sta da se kaze osim da je evidentno da ludilu nema kraja. Bar je odavno najnesigurniji grad za zivot. Nakotilo se i divljaka sa svih strana, spremnih na svasta. Ova zena je bila u sustini previse glupa, a tupan pekarski Kalimero se zaljubio, mora da mu je prva bila pa ne bi odbio ni da ga pojede zivog da je to od njega trazila.
16.01.2018 01:30
Slobodan
Slobodan: Pa nece valjda pored pune kuce ici da se uzajmi nedje?!
16.01.2018 08:43
Selim
Selim: dobro je da nema zrtvi. mala mocno djeluje. ima zanosne okice ali me razocarao njen postupak. ljubavila sa ovim klosarom.pi.pi.pi.
16.01.2018 10:47
Don
Don: Kada se seljaci dohvate grada pa ne znaju sta ce sa sobom prvi put su i njen muz i ona vidjeli asfalt sa 18 godina zivota i pokondire se cim sidju sa planine.
20.01.2018 19:29
Dino
Dino: U pitanju je droga dodli albanci da ga dokrajce zena mu je alibi... imaju djecu pa ce njima da sude...
05.09.2019 20:26
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar