Ћирилица Latinica
14.11.2020.
Hronika

Mjesec dana od nestanka Baranina Adisa Spahića, roditelji traže istinu

Autor: Redakcija 5 Ostavite komentar

Navršilo se mjesec dana otkako je misteriozno nestao Baranin Adis Spahić (33). Njegova porodica je danas ponovila apel da im se javi ko god ima bilo kakvu informaciju.

Roditelji apeluju na nadležne državne institucije, ali i sve koji imaju bilo kakva saznanja o njihovim sinu, da im kažu da li je živ.

Njemu se gubi svaki trag 14. oktobra, kada je oko 11 sati iz Bara krenuo ka Podgorici, da “negdje odveze svog šuru Damira Hodžića”.

Prema policijskim informacijama, dan ranije Hodžića je iz Bara, u kojem je ilegalno boravio, do nadomak Podgorice dovezao njegov otac.

Policija nije uspjela da im uđe u trag, ali navodno postoji snimak sa nadzorne kamere koji je zabilježio njih dvojicu u istom automobilu, pišu "Vijesti".

Spahićeva majka Mirsada, juče je “Vijestima” kazala da mjesec dana ne zna ništa o sinu, koji je 14. oktobra izašao iz njihovog frizerskog salona i obećao da će se vratiti popodne.

“Moj sin nije kriminalac, niti ima bilo kakve veze i sa čim što se dešava u Crnoj Gori na polju kriminala. Ima dvoje djece, sina od osam i kćerku od dvije i po godine. Radimo skupa u frizerskom salonu i sasvim normalno živimo. Tog dana kada sam ga posljednji put vidjela, renovirali smo salon i to od 2.500 eura koje sam dobila kao pomoć preduzetnicama. Dok smo radili rekao mi je - ‘Majko, idem do Podgorice da negdje prebacim Dada (Damira Hidžića)’. Rekla sam mu da se ne zadržava previše, jer su majstori u salonu. Kazao je da neće.... Od tada ga nema, a mi proživljavamo agoniju, jer ne znamo ništa o njemu”, kazala je.

Objašnjava da su joj i u policiji, kada su prijavljivali nestanak, rekli da joj je sin “čist kao suza”.

“Nikada nije učinio ništa nezakonito, niti ima ijednog prijatelja iz svijeta kriminala. Tog dana pošao je da odveze šuru, sa kojim ni na jedan način nije poslovno vezan. Mi nismo ni znali da je Dado u Crnoj Gori, jer je prije toga boravio u Sarajevu od kada je deportovan nakon što je odslužio kaznu zbog iznude. Nismo znali ni da to što će ga negdje odvesti kolima može da ima bilo kakve posljedice”, kazala je ona.

Spahićevi roditelji kažu da su ogorčeni što nadležni pun mjesec ne mogu da uđu u trag ni njihovom sinu, ni Hodžiću, pa čak ni automobilu kojim je tog dana Baranin oko 11.40 sati prošao kroz tunel "Sozina".

“Iz nekog razloga naši prijatelji, Hodžićevi i roditelji naše snahe, nestanak su prvo prijavili na Žabljaku. Ne znamo zbog čega, ali ako je tamo viđen, molimo sve ljude, a vjerujemo da ih ima dobrih, da nam daju bilo kakvu informaciju o njemu. Srbijanski mediji svakodnevno pišu o nestanku, ali niko ne precizira da li nam je sin živ ili mrtav. Njega (Adisa), ako je živ, molimo da se javi makar svom sinu Džanu, jer mi ne znamo kako da mu objasnimo to što mu oca nema već mjesec”, kazali su oni.

Dodaju da im je nejasno da im policija još ne govori je li njihov sin bilo kuda izašao iz Crne Gore:

“Pošli su automobilom, to nije igla da može proći neopaženo. Skidali su snimke sa nadzornih kamera u Spužu, Danilovgradu, Podgorici... ali nama ništa ne govore. Molimo ih da nam kažu istinu, kakva god da je. Prvi put se srećemo sa ovim, jer Adis nikada nije napravio nijedan problem i ne znamo što da radimo i kome da se obratimo da nam pomogne”, poručili su Spahići.

Prema saznanjima “Vijesti” iz istrage, signal Spahićevog mobilnog telefona posljednji put je evidentiran nepuna četiri sata nakon što je prošao kroz Sozinu.

Međutim, nije precizirano gdje se on tada nalazio.

Ovaj Baranin nestao je na putu od Bara ka Podgorici, a navodno od tada nema ni Hodžića.

Hodžić je jedan od najbližih saradnika nedavno ubijenog Baranina Alana Kožara.

Ta kriminalna grupa godinama je usko srađivala sa zemunskim i škaljarskim kriminalnim klanom, pišu "Vijesti".

Komentari
Roko
Roko: Svi pricaju da je dobar momak, valjda nije platio ni kriv ni duzan nesto sto mu je taj sura nedje eventualno zasluzio. Daj Boze da ga nadju zivog i zdravog pa sto god da je
14.11.2020 10:07
Nurija
Nurija: Dace BOG da se vratis ziv svojim postenim DOBRIM roditeljima I svojoj porodici .
14.11.2020 13:28
Dzoni
Dzoni: Ne poznajem ga ali njegova faca govori da je dobar covjek nadam se da je zub o da ce se vratiti svojoj porodici
14.11.2020 15:04
Eri
Eri: Dobar covjek licno ga znam u kucu mi je bio nemam rijeci molim Boga da se ziv i zdrav nadje da djeca rastu uz njega Bog je Veliki 😥😥
14.11.2020 20:02
lili
lili: prebrzo osudjujete suru za to postoji policija daj boze da se momak vrati svojoj zeni i deci i da se familijama Spahic i Hodzic kaze istina ma kakva bila.saosecam se sa porodicama
24.11.2020 16:52
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar