Ћирилица Latinica
16.03.2018.
Hronika

Novi detalji u aferi "TO Bar": Pare od turističkih taksi trpali u džepove

Autor: Redakcija 9 Ostavite komentar

Još 13.oktobra prošle godine Osnovno državno tužilaštvo u Baru formiralo je predmet povodom sumnji da su vršene finansijske malverzacije u Tutističkoj organizaciji Bara, na čijem je čelu do prije nekoliko dana bila Neda Ivanović, kadar vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako je „Barskom portalu“ zvanično potvrđeno iz ODT Bar, sumnja se da su vršene zloupotrebe kompjuterskog programa za elektronsku prijavu turista u Turističkoj organizaciji Bar.

Taj predmet, kako nam je potvrdila Jelena Đuković, samostalni savjetnik za slobodan pristup informacijama u ODT Bar, nalazi se u fazi izviđaja.

Kako je Đuković navela u odgovoru na naša pitanja koja smo postavili u vezi sa aferom „TO Bar“,  optužnica još nije podignuta, niti je utvrđen iznos nastale štete, pa je samim tim za postupanje u ovom predmetu za sada nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Baru.

Podsjetimo, praktično samo dan nakon što je stupio na dužnost v.d.direktora TO Bar, ostavku na tu funkciju podnio je Predrag Ristović, koji je ujedno član Izvršnog odbora iste prganizacije . Zvanično je to obrazložio saznanjem da je u konfliktu interesa, jer kao član IO ne može biti i vršilac dužnosti direktora .

Prethodno je dnevni list„Sloboda“ objavio informaciju da su inspektori za privredni kriminal otvorili  istragu o poslovanju Turističke organizacije Bar, zbog finansijskih malverzacija. 

U periodu koji je predmet provjera na čelu te organizacije bila je Neda Ivanović.

U kasi TO Bar, prema pisanju „Slobode“ fali 120.000 evra, što je bio signal da istražitelji krenu u provjeru poslovanja.

“Sloboda” je ekskluzivno objavila i dokument u kojem se vidi da je Turistička organizacija Bar platila oko 6.000 evra račun za potrebe DPS-a.

Dio sredstava koje je prihodovala ta organizacija, otuđen je, kako se sumnja, bez odobrenja IO.

Kada su utvrdili da novac nedostaje, članovi Upravnog odbora su alarmirali policiju i tužilaštvo, piše "Sloboda".

Zanimljivo je da je Ristović na mjesto vršioca dužnosti direktora imenovan  dan prije nego je dosadašnjoj direktotrici istekao mandat, pa su se javile informacije da je ona zapravo smijenjena sa funkcije nakon što je IO konstatovao brojne neregularnosti u poslovanju TO.

U ODT Bar su našem portalu potvrdili i da je prijava da su vršene zloupotrebe kompjuterskog programa za elektronsku prijavu turista stigla iz same Turističke organizacije Bar.

Komentari
Vlasnik apartmana, Čanj
Vlasnik apartmana, Čanj: E Nedo, Nedo. Nisi ti kriva. Kriv je sistem koji je stvorio ambijent da se vi na ovaj nacin igrate sa gradjanima. Narod dok gladuje vi se provodite narodnim parama po bijelom svijetu. Na razne sajmove, puni para, a nama solite pamet koji se bavimo turizmom da prijavimo svakog gosta. Kakvu ste poruku ovim poslali ? Kolege ugostitelji, hocete li da prijavljiujete vise turiste ? Hocete li da punite dzepove DPS mafiji ? Da se oni provode a da vi nemate struju da platite kad dodje decembar, nego pravite ugovore na rate !? Do kad cemo ovaj jaram da trpimo. Zamislite, turističke takse su završavale u Nedin dzep, i ko zna s kim se talila jos. Glasao sam DPS nekada davno, i kunem dan kad sam to uradio. Jedva cekam da dodju ovi iz Fronta da vas sve pohapse i da vam vrate ovo sto njima radite sa sudjenjem i sto narodu uzimate iz usta. Koliko je Barana danas poslalo djecu u skolu bez para za uzinu ? Nedo, imas li ti za uzinu sebi i lopovima oko tebe ? Znas li Nedo sto znaci kad nemas djecu hranu da spremis. Ne znas, nisi radjala, inace bi znala...
16.03.2018 11:47
Edo
Edo: od mene sto se uzimali takse za turiste uzimali ste. Kad mi dodje turisticka naljeto u kucu u kontrolu, iskopiracu ovaj clanak da im dam. Nemote mi prilazit
16.03.2018 12:48
Limljani
Limljani: Umjesto penzionerske dane da provodis i Limljane ti ces Nedo u Spuz. Srozala si ionako srozan rejting bagre iz DPS-a
16.03.2018 12:50
Nedin drug
Nedin drug: Evo kako je muckala Neda, pogledajte ovaj video https://m.youtube.com/watch?v=-Dj0EuxFguI
16.03.2018 15:34
Slobo
Slobo: 120000-6000=114000???Zadatak za osnovce.U kasici ima 120000 e.Neko je uzeo 114000.DPSu je ostalo samo 6000..Odgovori da li bi bilo istrage da je DPS uzeo 114000 a tamo neko samo 6000 evra? Rješenje ovog problema tražiti u DPSu...
16.03.2018 15:52
Slobo
Slobo: U kasici se nalazi 120000 evra,tamo neko uzme 114000,a DPSu ostane samo 6000.Odgovori na pitanje:da li bi bilo istrage da je DPS uzeo 114000,a tamo neko samo 6000 evra.(zadatak je za niže razrede osnovne škole). Rjesenje ovog problema koji nije iz matematike nego iz racuna znaju u DPSu
16.03.2018 17:33
Kolega novinar
Kolega novinar: Ovim tekstom i zvanicnim odgovorom iz Tuzilastva ste zacepili usta svima. Oni su pokusali da se rehabilituju kroz ANB bilten "Dnevne novine", ali ste ih, vidim, docekali spremni ! Želim uspjeh u radu koji nije lak, za dobrobit Bara i Crne Gore. Uzdravlje !
16.03.2018 21:32
Joca Cvetković
Joca Cvetković : Nemoj da mi dirate Nedu koja Vama baranima donosi prihode decenijama i izmisljate kao sad Vama ne valja.Stidite se svi Barani koji prozivate Nedeljku Ivanović koja Vam je od varoši napravila turistički centar.
18.10.2020 01:22
Joca iz Surdulce, Južna Srbija
Joca iz Surdulce, Južna Srbija: Neda je vama idiotima pojedinim omogucila da je napadate i bezrazložno okrivite. A dok je cvetao turizam unazad 30 i kusur godina zahvaljujući njoj , ste zaboravili bratjo koja hoće da joj preuzme mesto?!!!😀😀😰
18.10.2020 01:29
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar