Ћирилица Latinica
25.12.2018.
Hronika

Novo hapšenje zbog pokušaja ubistva Baranina

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Službenici Uprave policije MUP-a – Specijalnog policijskog odjeljenja su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar danas, a u toku dalje istrage na rasvijetljavnju krivičnog djela počinjenog na štetu J.Đ. iz Bara u avgustu 2018. godine, lišili slobode M.N. (33) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo pomaganje a vezi sa krivičnim djelom ubistvo, a što se odnosi na planiranje izvršenja ubistva postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave na motocikl oštećenog.

Ovo se navodi u saopštenju Uprave policije dostavljenom "Barskom portalu".

Policija podsjeća da su  u prethodnom periodu, odnosno u septembru 2018. godine, preduzimajući aktivnosti na rasvijetljavanju događaja iz avgusta ove godine, kada je na glavnom barskom bulevaru pronađena improvizovana eksplozivna naprava a za koju se sumnja da je bila postavljena na motocikl J.Đ. iz Bara, identifikovali i procesuirali lica za koja se sumnja da su počinila navedeno djelo.

"Policijski službenici su državnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv šest lica, od kojih su četiri lica lišena slobode i to E.C. (26) iz Peći, D.M. (25), E.N. (26), oba iz Bara i Đ.C. (25) iz Budve. Policija intenzivno traga za A.J. i A.O. koji se nalaze u bjekstvu.

Efikasnim radom na rasvijetljavanju ovog krivičnog djela i primjenom operativnih i istražnih mjera i radnji policija je došla do sumnje da su navedena lica planirala i pripremala izvršenje više krivičnih djela ubistvo na teritoriji Bara i Budve.

Policija je od osumnjičenih lica oduzela brojne predmete, više komada vatrenog oružja i putnička motorna vozila koja su, kako se sumnja, korišćena za izvršenje ovih krivičnih djela" - navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar