Ћирилица Latinica
13.01.2020.
Hronika

Novo zastrašivanje novinara: Uhapšeni urednici portala "IN4S" i "Borba"

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

Urednicima portala "IN4S" i "Borba" Gojku Raičeviću i Draženu Živkoviću određen je pritvor nakon informativnog razgovora u Osnovnom državnom tužilaštvu. 

Raičević i Živković pozvani na informativni razgovor po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, zbog vijesti koje je objavljena, da je u Vili Gorica u Podgorici došlo do eksplozije.

Tu vijest su prenijeli i objavili i regionalni mediji.

Osnovni tužilac Biljana Medenica odredila je pritvor Raičeviću i Živkoviću, a saslušanje je zakazano za sjutra u 9 časova.

IN4S piše da ostaje nejasno, zbog čega je određeno zadržavanje Raičeviću i Živkoviću, budući da nije nastupila nikava panika, te imajući u vidu i da je objavljeno saopštenje Uprave policije, koja je dematnovala da je riječ o eskploziji, već je navedeno da se radi o elektro kvaru.

U redakcijama čiji su urednici lišeni slobode ocjenjuju da je u putanju, sasvim očigledno, koordinacija neformalnih centara moći, policije i tužilaštva u namjeri da se Gojko Raičević i Dražen Živković, i portali "IN4S" i "Borba" eliminišu sa medijske scene.

Funkcioner i poslanik Demokratskog fronta, Slaven Radunović, ocijenio je da je nevjerovatno da su dvojica urednika uhapšena zbog prenošenja informacije na potpuno profesionalan način.

"IN4S je čak u naslov stavio i znak pitanja, a u podnaslovu da su informacije još nepotvrđene. Borba je u naslovu jasno naglasila da prenosi vijest iz Novosti. Uz sve to, na kraju je i sama Uprava policije potvdila da se dogodio incident, ali da je izgorio transformator ili slično" - kazao je Radunović.

Ovo je naglasio da je u pitanju brutalni napad na slobodu medija.

"Režim gubi živce. Narode, neka ovo bude dodatni podsticaj da se okupljamo u još većem broju, ako je to uopšte moguće poslije fantastičnih litija večeras" - poručio je Radunović.

Komentari
Vasilije
Vasilije: Vijest o hapšenju ,po nalogu Medenica Lepe tuziteljka,prenijeli su svi nerezimski mediji!Nvo i svi slobodoumni novinari će sa gradjanima u 9 sati protestvovati ispred kancelarije Medenica!!!
13.01.2020 07:14
Milijana + Perica
Milijana + Perica: Ovakvi ratno huskaci su svojevremeno bili Milijana Baletic i Perica Djakovic oni su vidjeli kako se ogromna vojska iz Dubrovnika priprema da napadne Crnu goru i onda se digla kuka i motika sve rodoljubi patriote i juris na unesko zasticen grad ali kako nije bilo ni zengi ni vojske onda su patriote poceli da oslobadjaju Konavljane od pokretne i nepkretne imovine kamioni su isli prazni a dolazili puni to je ljaga za Crnu goru koja se nece sprati dovijeka. E sad ova dvoica uhapsenih vide sto niko ne vidi pa samo procitajte portal ovog Raicevica i recite u kojoj normalnoj drzavi taj portal nebi bio zabranjen a urednik u prdekanu. Nebojte se evo je stigao vojvoda sa sve sabljom i medaljom tu je i Medo i pipun miliciji je vise dosadilo da ih hapsi svaki drugi dan drs se gojko ovaj narod bez mozga je uz tebe.
13.01.2020 11:30
palikuce
palikuce: Pokusavate da palite narod"Pametnjakovici"hapsi policijo.
13.01.2020 12:43
Kaco
Kaco: Četničke portale koji siju mržnju treba zabraniti a novinare upristojiti, dovesti ih u red. Sa punom odgovornošću mi iz mahale starobarske možemo odraditi. Uvijek spremni, Mino, Basto, Gano, Šero, Ikota, Isidor, Šime, Duti i Dragan
13.01.2020 14:22
Boki
Boki: IN S4 uredništvo i novinare treba upristojiti jer barataju sa poluistinama i lažima. Dezinformiraju poštene građane.
13.01.2020 14:26
Laki
Laki: Mogu samo da vam se objese ove bijede prodate režimske. A vi komentatori koji se sladite nosite se sa smećarskim režimom u septičku jamu bagro izdajnička prodata
13.01.2020 14:55
B.B.B.
B.B.B.: Kaco vi iz mahale možete samo da se na šmrčete budaletine
13.01.2020 16:02
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar