Ћирилица Latinica
24.07.2019.
Hronika

O Interventnoj jedinici barske policije, lažima komandira, brutalnosti, krađi...

Autor: Redakcija 36 Ostavite komentar

Piše: Igor Stojanović

 

Interventne jedinice policije u našem gradu sve češće se ponašaju kao nekada šerif (nedostojan značke koju nosi) i njegovi pomoćnici (pameti i mišića poputbraće Dalton) na Divljem zapadu. Čitamo po medijima razne naslove o policijskoj brutalnosti, svjedoci smo brojnih pritužbi građana, u digitalnom dobu u kome živimo gledamo čak i snimke na „YouTube”, gdje se vinovnici brutalnosti - policajci, ne kažnjavaju, već ih nadležni puštaju da svoj posao i dalje rade nesmetano, na žalost, na isti način kao i prije pritužbi.

I potpisnik ovih redova imao je bliski susret sa jednom interventnom jedinicom. U samom startu moram reći da je potpuno neprofesionalna, i toliko raspuštena sa lanca, da se članovi ove jedinice pod hitno mora staviti pod neku jaku kontrolu, inače se građanima Bara crno piše.

Toliko brutalnosti prema jednom čovjeku koji nije nikakvo bezbjednosno interesantno lice, već sasvim savjestan građanin koji isključivo gleda svoja posla, radi, oženjen je i otac dvoje maloljetne djece, nikada ne bih mogao ni da zamislim od strane policije, tim prije jer mi je otac do penzionisanja radio upravo u policiji.

Šta se desilo? Naime, u petak 19.07. ove godine šetao sam oko zgrade u kojoj živim u Makedonskom naselju, sa drugom G.V. (ime poznato redakciji), i u jednom trenutku zastali smo na parkingu da zapalimo cigaretu, nakon čega je, u gotovo mrklom mraku, ka nama velikom brzinom krenulo vozilo upaljenih farova.

Obojica smo mislili da smo izginuli gotovo sigurno. Odjednom, uz veliku škripu kočnica, auto se zaustavilo, u mrklom mraku, i izašla su četiri lica u uniformama policije, uz veoma glasan povik (da ne koristim druge opise) „ruke na krov i gledaj pravo”, bez predstavljanja, bez pokazivanja znački, samo „ruke na krov i gledaj pravo”.

Iskren da budem, prije nekih dva mjeseca zaustavio me je i pretresao policajac, isto iz interventne jedinice, koji mi je naglasio da „policija po pravilima ne smije da mi sama dira stvari ako ne gledam u pravcu njih”, te sam čak ja sam otvorio novčanik, „jer on po pravilima to ne smije”, a zatim je ispred mene pregledao jednu po jednu pregradu dok sam ja gledao. Međutim, ovi stručnjaci u petak veče, dvojica od njih (jedan ćelavi i još jedan), počeli su sami da vršljaju po mojim džepovima, na šta sam im ja rekao da to ne rade, da ću sam isprazniti džepove, pa onda neka me golog skinu ako treba, kao i da me uvedu u auto. 

Nudio sam čak da me povedu u policiju i tamo pretresu, da komšije ne gledaju bruku kako me policija pretresa kao najgoreg kriminalca, što oni nisu htjeli da urade. Odmah sam im saopštio šta imam u džepovima, krenuo da vadim i izvadio mobilni telefon i 40 evra, a onda je jedan od njih povikao da ne radim to, već će oni. Takođe sam im objasnio da sam ja sin njihovog bivšeg kolege, penzionisanog, i da kod mene sigurno ne mogu naći ni oružje ni drogu, ali se ni na to nisu obazirali, već su vrlo glasno zagalamili-  „ruke na krov i gledaj pravo”, uz žestoko fizičko pribijanje uz njihovo vozilo.

Rekao sam im da na taj način mogu da mi ubace u džepove šta hoće, i da mi tako prikače bilo koje djelo, ali se oni nisu obazirali, već su nastavili da pretražuju moje džepove. Kad sam zatražio u toku pretresa da mi se predstave, da znam njihova imena, jedan od njih, ovaj skroz ćelav, uzviknuo je glasno, unoseći mi se u lice  -  „MOLIM??”, samo što nije rekao – „Ko si ti da se tebi predstavljam?“.

Po meni, i onome što ja znam o policijskim pravilima (a što će mi kasnije u stanici potvrditi i komandir), policajac je dužan da kaže svoje ime u ovakvoj situaciji. Ipak, niko od njih nije htio da se predstavi, vidio sam jedino da se radi o vozilu 017, iako u Zakonu o unutrašnjim poslovima ("Sl. list CG", br. 44/2012, 36/2013, 1/2015 i 87/2018, piše decidno, u članu 29. „Policijski službenik u uniformi je dužan da se, prije početka primjene policijskog ovlašćenja, predstavi pokazivanjem službene značke i službene legitimacije, na zahtjev lica prema kome se primjenjuje policijsko ovlašćenje”. Eto samo još jednog od brojnih prekršenih pravila tog Zakona u petak veče. Takođe, u istom članu stoji i „Policijski službenik će, u toku primjene policijskog ovlašćenja, upozoriti građanina riječju „Policija”.

Niko od njih to nije uradio, za šta mislim ne samo da nije korektno, već da je protivzakonito, da policajac ne smije da uradi tako nešto običnom građaninu, i u konačnom da policija valjda nije van zakona.

U zadnjem desnom džepu imao sam 40 evra (dvije novčanice od po 20 €) i mobilni telefon, u zadnjem lijevom - ništa, u prednjem desnom  - cigare i upaljač, a u prednjem lijevom - račun iz prodavnice sačuvan da ga dam ženi, što sam im tačno rekao kada je pretres počeo. Interesantno, niko od policajaca nije držao neku svesku ili nešto slično, da zabilježi šta su sve našli kod nas, kao da su jednostavno sto posto bili ubijeđeni da će sigurno kod nas pronaći nešto nelegalno.

Račun iz prodavnice koji sam imao u džepu bio je zgužvan, izvadili su ga, i na haubi svog vozila gledali lampom oko pet minuta, misleći vjerovatno, kako je bio zgužvan, da će u njemu naći nešto, iako sam im rekao da je suludo kod mene tražiti drogu, te da vrlo lako mogu „motorolom” da provjere ko sam, čime se bavim, da li sam ikada imao problema sa policijom ili zakonom uopšte. Kad su završili pretres, vidno razočarani što nisu našli ništa, nisu htjeli da mi vrate račun koji sam trebao da predam ženi, već ga je suvozač odnio sa sobom uz riječi, citiram: „ne dam ti račun”.

Iako sam ga tražio nazad, dok je vozač, ovaj ćelavi, zatvarao staklo da bi odmah otišli. No, dok su još stajali napolje, i kontrolisali mog druga, lijepo sam im rekao da mi fali 20 evra iz zadnjeg džepa, i kutija cigareta iz prednjeg, uz već pomenuti račun. Ne kažem da mi je neko od policajaca uzeo novac, ali je činjenica da je nestao u toku pretresa. Ni o tome niko nije napravio niti jednu zabilješku, iako sam više puta ponovio šta mi sve fali, a vrli naši policajaci su se samo smijali. Neka što niko od njih nije htio to da zabilježi, već ni da mi da neko objašnjenje i uputi me šta da radim dalje. Pri tome, ponavljam da nisam nikakvo bezbjednosno interesantno lice, već običan građanin, i da nije bilo nikakve potrebe za policijskom brutalnošću (vikanje, guranje, grubo nabijanje tijela na vozilo i vraćanje ruku na krov, uz upozorenje da ih više ne spuštam i da gledam pravo).

Iako u Članu 56. a istog Zakona stoji da „Policijski službenik, u cilju sprječavanja izvršenja krivičnog djela ili prekršaja, privremeno oduzima predmet ako okolnosti slučaja, priroda i svojstva predmeta ukazuju da je predmet namijenjen za izvršenje krivičnog djela ili prekršaja, zatim da je to neophodno radi zaštite opšte bezbjednosti, te da je predmet moguće upotrijebiti za samopovređivanje, napad, bjekstvo, skrivanje ili uništavanje dokaza da je učinjen prekršaj”, mislim da običan račun iz prodavnice ne spada ni u jednu od ovih kategorija, a meni je zaista bio potreban.

Ako je policajac koji ga je uzeo bio frustriran činjenicom da kod mene ništa nije nađeno, ipak je morao na moj zahjtev da mi račun vrati. Takođe, što se tiče 20 evra koje su mi nestale iz zadnjeg džepa, ne kažem da ih je uzeo neko od policajaca, naprotiv, ali je činjenica da ih nakon pretresa nije bilo. Da su mi dozvolili da sam izvadim stvari iz džepova kao što sam bio i krenuo, do ovog ne bi došlo, tako da njih četvoricu smatram odgovornim za nestanak novca, i tražim da mi se isti takoše vrati, zajedno sa računom i kutijom cigareta. Nije riječ o količini novca, već o neviđenom bezobrazluku njih četvorice kada sam im rekao da mi novca nema, kao ni cigara.

Kako ja smatram, a kako piše u Članu 105., pod „Lakše povrede službene dužnosti”, lakše povrede službene dužnosti su, između ostalog, „neuljudan odnos prema građanima za vrijeme rada”. Sva četvorica ponašala su se prema nama veoma grubo, ne želeći da se predstave, ne dozvoljavajući nam da obavijestimo rodbinu gdje smo se zadržali, jer smo izašli na 15 minuta (a pretres je trajao 30), pa sve nadalje. Ako je to „uljudan odnos prema građanima”, ja zaista ne bih volio da saznam šta ovoj četvorki znači neuljudan odnos, a ako je neuljudan, mislim da se moraju kazniti zbog kršenja Člana 105, „Lakše povrede službene dužnosti”, na neki način (prvenstveno sklanjanjem sa ulice u kancelarije, i to obavezno, jer su kao pušteni s lanca da ujedaju).

Kako za ubuduće želim da budem siguran, želio bih da policija, ako pročita ove navode, objasni da li policajac može sam da vršlja po mojim džepovima, dok ja moram da gledam na potpuno drugu stranu, kao i da li uopšte mogu sami da kopaju po mojim džepovima, ili tek nakon što izvadim stvari na haubu vozila, te da li moram gledati šta rade sa mojim stvarima, ili treba, kao to veče, da gledam na drugu stranu, dok mi oni možda podmeću nelegalne supstance ili neke slične stvari po džepovima (što smo zadnjih mjeseci imali priliku da čitamo po raznim medijima).

Nakon završenog pretresa ostavili su nas tu gdje su nas i zatekli, a ja sam odlučio da odem do zgrade policije, da mi neko od starješina objasni šta se ovo zapravo desilo, i zašto su četvorica policajaca odlučila da tako brutalno pretresu nas dvojicu. Stigao je komandir (za koga sam tek sjutradan saznao da se zove Zoran Deletić), sa još trojicom kolega, i primio me u kancelariji na prvom spratu. Osim komandira, iskreno, zapamtio sam samo jednog sijedog čovjeka kratke kose (za koga su mi kasnije rekli da se zove Ranko Ljujić, mada ne mogu to i da potvrdim dok ga ponovo ne bih vidio i pitao), i jednog mladog koji je stajao ispred kancelarije. Ni oni mi se nisu predstavili, ali sam mislio da će to uraditi tokom razgovora, jer ipak je to komandir, a ne neki komandos sa ulice poput ovih sa pretresa. Sve sam mu objasnio, a on mi je odgovorno tvrdio da policajci imaju potpuno pravo da sami petljaju po mojim džepovima, dok ja gledam na potpuno drugu stranu (iako u istom Zakonu jasno stoji da to mogu da urade jedino ako postoji potpuno opravdana i nedvosmislena sumnja da kod osobe postoje nedozvoljna sredstva, nedvosmisleno i potvrđeno).

Kad sam mu rekao da mi tako mogu podmetnuti bilo šta u džep, komandir mi je odgovorio, citiram „ali oni to neće učiniti”.??? Rekao mi je i da je nemoguće da nam nisu pokazali značke i rekli imena, na šta sam ja odgovorio da nisu, i da želim da znam njihova imena, i tek tada mi je komandir izdiktirao njihova imena da upišem, Milićević Radovan, Đurđić Aleksandar, Jošović Žarko i Šoškić Petar. Zatim mi je rekao da sam bio u društvu bezbjednosno interesantnog lica, i da je upravo to prouzrokovalo cijeli događaj, te da mi dobro poznaje oca, i da će ga koliko je sjutra nazvati (nikad nije nazvao, bar do trenutka objavivanja teksta), i objasniti mu šta se dogodilo, i sa kim sam bio u društvu.

Pokušao sam komandiru da objasnim i da je on moj drug od djetinjstva, da me ne interesuje ko je on u očima policije, već samo da li je normalan po svim segmentima, te da je došao sa Topolice u Makedonsko naselje da bi zapalili cigar i prošetali pored moje zgrade, jer, kako sam već rekao, bio sam mrtav prehlađen. A komandir me je, vjerovatno na osnovu mog izgleda kao prehlađene osobe, pitao da li sam nešto pio ili koristio neke supstance.

Na to sam odgovorio da apsolutno nisam, i da mi se donese alko test da duvam da dokažem trezvenost, kao i sve moguće testove na droge da dokažem da nisam ni drogiran. Tada komandira pitam za njegovo ime, kako bih kad dođem kući obavijestio oca kod koga sam bio, i da sam konačno te večeri naišao na nekog razumnog, a onda se njegovo ponašanje drastično mijenja, i tjera me iz kancelarije uz povik „izađi napolje, napusti prostoriju”, iz kancelarije, tačnije izbacuje me napolje uz upotrebu sile, i predaje ovom mladom policajcu koji je stajao ispred, a koji me odvodi sve do izlaza.

Dok su ova četvorica prekršila čak nekoliko članova Zakona, a što se tiče dijela ovog člana o nanijetoj šteti, moja šteta je 20 evra, kutija cigareta, i račun iz prodavnice, i želim da mi se nadoknadi, a račun koji je suvozač namjerno odnio - vrati. Možda će neko reći „pa to je ništa”, ali za mene bi šteta bila i samo jedan evro kada je ponašanje nabrojanih policajaca bilo toliko grubo, a takođe, po mom mišljenju, prekoračili su svoja ovlašćenja koja su navedena u citiranom Zakonu o unutrašnjim poslovima.

U istom Zakonu stoji i sledeće: „Policija je dužna da podnosiocu pritužbe dostavi pisani odgovor, u roku od 30 dana od dana prijema pritužbe. Podnosiocu pritužbe omogućiće se učešće u postupku provjere i utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa pritužbom. Ukoliko podnosilac pritužbe nije zadovoljan odgovorom iz stava 2 ovog člana, ili ne dobije odgovor u roku od 30 dana, podnosilac pritužbe se može obratiti Ministarstvu, u roku od 15 dana od dana prijema odgovora, odnosno istekom tog roka”. Takođe, u Članu 17 stoji „Lice koje smatra da su mu vršenjem policijskih poslova povrijeđene slobode i prava, ili mu je nanijeta šteta, ima pravo na sudsku zaštitu i naknadu štete”.

 

Laž policijskih službenika kao zvanična istina

 Dan kasnije (juče) otišao sam kod  Peđe Buškovića u CB Bar, kod koga me je uputio otac, a koji je me je odmah primio vrlo ljubazno u svojoj kancelariji, i uz priču o događaju objasnio da mogu odmah podnijeti prtitužbu protiv policajaca iz te ekipe, ili da mogu sačekati da on tog dana obavi, kako je rekao, „ozbiljan” razgovor sa njima, i da me obavijesti o ishodu, pa da ja nakon toga mogu zvanično podnijeti pritužbu.

Takođe, rekao mi je da će obezbijediti sučeljavanje te četvorice policajaca sa mnom, kako bi utvrdili istinu, kao i komandira Deletića, zbog onog guranja iz kancelarije i upotrebu sile. Prihvatio sam njegovu ponudu, prvo razmišljajući da je ipak prijatelj mog oca, a zatim i znajući da istina može biti jedino moja, a da policajci jedino mogu da lažu ako namjeravaju da pobijaju moj iskaz.

Otišao sam čekajući na njegov poziv, ali kako poziva nije bilo, nazvao sam gospodina Buškovića, koji mi je rekao da su oni već održali taj sastanak, ali bez mene, gdje su svih petoro prisutnih, kako mi je Bušković prenio, naveli da sam slagao sve što sam napisao u izjavi. Čak i Deletić, koji je rekao da me nije izbacio iz kancelarije, uprkos troje svjedoka koji su to vidjeli. Nadam se samo da neće, poput njega, slagati i ostali prisutni u kancelariji, posebno ovaj Ljujić, koji mi se učinio kao dobar čovjek.

Komentari
Grgur
Grgur: Jad i cemer od policije
24.07.2019 16:09
Građanin
Građanin: Naši policajci bi do podne da su kriminalci od podne policajci... to kako oni i šta sve rade je samo dokaz koliko je čitav sistem truo kao pokvaren zub... Zna se đu je droga, reket, zelenašenje ali tamo ne smiju da privire. Nema momka u Br da bar jednom nije osjetio torturu ove "gospode"...
24.07.2019 16:38
hdjcjdnd
hdjcjdnd: Kakva drzava,takva i policija,najveci olos neljudski je tamo...samo bjezat iz posrane zemlje koju unistavaju svaki dan sve vise
24.07.2019 17:05
spicanino
spicanino: Momce,oladi i pusti policiju da radi svoj posao"vjerovatno ima u policiji onih koji prekoracavaju zakon"ali ne vratila nam se (Titova) jer onda nebi znao odakle ti lete batine prije nego te sto pitaju.Zato decko uzimaj C vitamine i odmaraj se da ti prodje prehlada,skloni se sa promaje;-);-);-);-);-)B-)B-)
24.07.2019 19:54
Starosjedioc
Starosjedioc: Posle se pitaju zašto ih narod pljuje, kune i ne poštuje... Oni su ti koji su najčešće u alkoholisanom stanju, možda i nadrogirani, jer iz čistog hira i bezobrazluka maltretiraju građane, dok kriminalcima ljibe guzice. Kako čine, tako im se vratilo!!!
24.07.2019 21:00
Milentije
Milentije: Najveći kriminal je u policiji a o kadrovima je suvišno trositi riječi.Sto nabildovaniji,gluplji i bahatiji to bolji.
24.07.2019 21:14
Djuro
Djuro: Opet me obrisite d a se zna da niste nista drugaciji od rezima
24.07.2019 21:21
zokatos
zokatos : došlo vrijeme da se 20e krade...propala sezona definitivno
24.07.2019 22:14
Duško Dugouško
Duško Dugouško: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1485211618288346&set=p.1485211618288346&type=3&theater
24.07.2019 23:00
drzava zvana Rambo 2
drzava zvana Rambo 2: Ne znam zasto mi je prvi komentar obrisan, ali nema veze. Citajuci ove ispod teksta komentare,moooram reci da je narod, cast izuzecima, dtvarno glup. Policija hara i cini sto hoce, a niko joj ne smije reci, jer ce na licu mjesta dobiti batine. Ako zivimo u takvoj drzavi, policijskoj, jos im samo fale duge cijevi pa da bude kao "Rambo 2", treba to otvoreno i javno reci, a ne lagati narod da su tu "u sluzbi naroda". Da je tako, ne bi bilo ovog teksta, policajci bi se legitimisali, uredno odgovorili kako se zovu kad ih narod pita, a komandiri ne bi morali da lazu kako bi spsavali "svoje ekipe" i sebe. Ako ga je taj komandir stvarno izgurao iz kancelarije, pred tri svjedoka, kako moze da na saslusanju laze i gtovori da nije? Sta je unustrasnjom kontrolom? Ako su nestale pare tokom pretrresa, nebitno koliko, oni moraju da se ukljuce i tacno vise sta se sve tu desilo, da nista ne ostane nejasno. Gdje je sluzbena zabiljeska sa lica mjesta, koliko sam shvatio ovi junaci nista nisu pisali? Gdje je potpis ovog momka kome je uzet racun ako nista drugo? Cim je neka stvar oduzeta od lica koje se pretresa, to lice mora da potpise za tu stvar. A on mu kaze "ne dam ti racun" i stavlja ga u dzep? To je nekoliko prekrsenih stvari policije.
24.07.2019 23:54
Za. Stojanovivca
Za. Stojanovivca: Ti druze napisa citav roman spominjes zakon clan taj i taj ma advokat ti nije ravan ali nidje ne spominjes batine pa ti si dobro proso ako je sve tako bilo ako nisu radili Toplomjeri po ledjima. Kad pogledas snimak prebijanja Mija Martinica pa onaj snimak u PG kad sklepaju ona tri momka pa sta je bilo sa pokojnim Draganom Pejanovicom i da ti ne nabrajam pametan si i sam nikad niko nije odgovarao to je narodna milicija ima pravo da bije svoj narod bilo prije TITA za vrijeme TITA i evo i sad. Znaci ti si odlicno proso sta kukas koji moj slavi bre to vece ne talasaj mnogo da ti se ne vrati ko bumerang. Kazes da ti je otac bio policajac e pa pitaj ga ali da ti iskreno kaze sta su oni radili ko im je dopao saka Bar je mali sve se zna zato ne kukaj i ne pravi dramu jer ako bude popravni tek ces da places. I da znas sve se vraca sve se placa ucini docekaj piaj tatu da nije koga zaduzio pa ti vracas kredit.
25.07.2019 02:08
alan ford
alan ford: Lako je pisati komentare kao ovaj "spicanino", zavaljen u fotelju i lupeta gluposti, ali viteže - napiši ti svoje pravo ime pa onda piši komentar ako smiješ. Nema Baranina danas koji ne zna gdje se droga prodaje, po kojim kućama i stanovima, ali nešto nisam čuo da je neko uhapšen, iako je novi načelnik odmah u startu objavio rat narko dilerima. Imam troje djece i tu sreću da nijedno ne koristi drogu, ali tri kuće u Bar nagrdiše tudju djecu drogom, od 15 godina pa na višee. Njih ne interesuje koliko ima godina taj ko dodje da kupi, samo da prodaju. E ako već svi znaju koji su to narkodileri u Baru, zašto policija ne upada ako treba svaki dan u te kuće. Ili postavi patrolu ovih u crne uniforme da dežuraju dan noć non stop pred te kuće, pa da se vidi ko tamo dolazi da kupuje, a i da ih po izlasku istresu iz gaća da vide imaju li što kod sebe. Svi ti narkodileri imaju kamere, pa mogu brzo reagovati, ali nemamo valjda policiju koja kasni cijeli jedan vijek pa da nemaju rešenje za to. No policija i radi sa njima, mislite li zaista da bi se u ovako malom gradu mogla obavljati prodaja droge na par mjesta a da policija to ne zna? Policija za koju svaki treći BHaranin špija i priča sve što se dešava.
25.07.2019 12:31
za spicanina od Alan Forda
za spicanina od Alan Forda: Ti mora da si neki UDBAŠ ili možda čak i neki iz ove udarne četvorke policajaca od te noći, čim lupetaš ovakve gluposti. Kakav mrčni Tito i njegov usrani komunizam, ovo je valjda demokratija? Demokratija! U kojoj čovjek može na susret sa policijom da pozove advokata, tako piše u Zakonu. Što misliš ovoj četvorici naoštrenih policajaca iz interventne te noći da su ovi momci rekli hoćemo prvo advokata da bi bilo? Bile bi batine. A sjutra bi rekli da nisu ni bili tu te noći. I još bi komandir Deletić to potvrdio. Sramota. Ovo demokratija? Ovo je Milonegro, gori od Titovog komunizma sto puta. Policajcima nestaju pare građanina u sred pretresa, a starješine ništa ne preduzimaju po tom pitanju. Deletić besramno laže sve što kaže, on je obična lažovčina spremna na sve samo svoju guzicu da spasi. A ovaj Bušković je izgleda očito precijenio svoj uticaj i položaj (ako pročita ovo zna on o čemu govorim, evo mu i moji incijali da se sjeti A.D).
25.07.2019 14:14
dali
dali: nije te niko bio e budi srecan ima i druga okolnost ,mrak ,ipak nije ni njima svejedno a moraju biti na sve spremni ,ipak si bio ti samo koleteralna steta jer da bi njega kontrolisali a znajuci da je bezbjedonosno intresantna osoba morali su do jedne mjere i prema tebi postupiti isto.sto se svega tice oni moraju imati zabiljesku za kontrolisana lica i vrsen pretres sa svim podatcima od vas a ako nemaju onda je tada radnja nelegalna sto je komandir mogao da pokaze ili procita ako je htio
25.07.2019 18:10
spicanino
spicanino: Za alan forda.Skim si takvim si,biraj drustvo i dio dana.Vidim imas neki americki nadimak pa vjerovatno znas kako tamo "Rendzeri" rade:-X:-X:-X:-X:-X:-X
25.07.2019 22:22
Djuro
Djuro: Nasa policija postupa stvarno katastrofalno, kao da zivimo u Faludzi a ne u Baru, malom primorskom gradu u srcu Evrope,..a ti Gile, smanji malo konzumaciju, i sam znas kako policija ne radi svoj posao "ganjajuci" prave zverke, vec juri takve kao ti, koji nikome stetu ne nanose osim samom sebi. Aj uzdravlje
26.07.2019 07:21
Za Spicanina
Za Spicanina: Alan Ford je strip. Ako to ne znaš, ti nisi baš ni na jednom nivou gdje nas dvojica možemo razgovarati. Čuješ ti, "američki nadimak". E nesrećo, ako nemaš ispod 15 i preko 60 godina starosti, nema opravdanja za ovakvo neznanje.
26.07.2019 09:02
Za Djura
Za Djura: Napiši ti Djuro puno ime i prezime, kao ja što sam napisao, i dodaj JMBG, pošto vidim da si neki mudati mangup, ili tàkav imidž o sebi želiš da napraviš, pa napiši čega to konzumaciju da smanjim, I Možda te shvatim ozbiljno. Do tada si samo sprdnja, u pokušaju da budeš gangster i prodješ zatvor. Àko još nisi bio evo ti prilike, samo napiši podatke koje sam ti tražio, pa ću ti odmah otkriti kako da što prije stigneš tamo.
26.07.2019 09:10
Za. Alana Forda
Za. Alana Forda: Komentar ti je dobar ali ne dorecen. Spominjes tri barske familije koje valjaju drogu i ti znas koje su a sto onda bar ovako anonimno ne kazes koje su da svi znamo. Ako ovo cita policija odmah da te pozovu na informativni razgovor jer stitis te trovace nase djece. Mada kad ti znas sigurno znaju i oni koji saradjhju sa toliko spijuna ali tvoje je bilo da kad si vec poceo dobro pricu da je u tom stilu i zavrsis. Normalno ako imas binele bubrege.
26.07.2019 09:18
Za Dalija, Igor
Za Dalija, Igor: Nikakav dokaz o oduzetom predmetu mi nisu dali da potpišem, već je ovaj suvozač, kad sam mu tražio oduzeti predmet nazad - račun iz prodavnice, pa ti vidi kolika je ozbiljnost tog oduzetog predmeta (trebalo bi ga u Forenzički poslati da se vidi da neko nije ubijen njime), onako slatko se nasmijao i rekao "ne može, ne dam ti" i stavio ga u džep. Ja kako sam vaspitavan i učen, ovo se uvijek zvalo krađa i otimačina, a gospodin suvozač će privatnom tužbom biti tužen za otimačinu, jer mi nije dao da potpišem ništa o nikakvom oduzetom predmetu. Samo polako i samo jako. Mora se jednom stati na kraj ovim gospodarima grada (čast izuzecima naravno, jer ih više dobrih ima tamo nego ovakvih splačina, ali ih ove splačine ocrnješe sve, s obzirom da ljudi misle da su svi isti na žalost). Mislim da gospodar grada može biti (ako može i on) samo predsjednik opštine. Niko drugi.
26.07.2019 12:34
Aco
Aco: U našu policiju ima irvasa,ima svakakvih ,a malo ispravnih....Nije ni njima lako sa kriminalcima, narkomanima, lopovima itd itd....ne štitim ih i ne opravdavam nimalo,ali se ti brko malo zapitaj sa kim.si bio u društvu i što se drugo može očekivati,sam si kriv i gotovo....ne podržavam policiju za ovo uopšte, ali da imaš i ti u tvojoj priči neke sumnjive detalje imaš....sam pao sam se ubio
26.07.2019 13:34
spicanino
spicanino: E moj "alan fordu"cim ti jos citas stripove sigurno nemamo i ne zelim sa tobom da diskutujem,nadji neku bolju literaturu,zasto da ne onu knjigu (suva krpa na dnu mora);-);-);-);-)Ne odgovaram na tvoje eventualne poruke,arivederci.
26.07.2019 14:43
Božo
Božo: Sigurnost i povjerenje , to je naša policija.Svaka čast
26.07.2019 22:58
Alan Ford
Alan Ford: Da odgovorim ovom nesrećniku što misli da je mnogo pametan na pitanje: Portal bi bio tužen ako bi objavio takvu informaciju samo na osnovu moje priče. Eto vidiš koliko je lako bilo odgovoriti, a koliko teško postaviti tako glupo pitanje.
27.07.2019 02:16
XYX???.
XYX???. : JOS CEMO SE CERAT???!!!.
27.07.2019 08:41
Djuro Djura Djurica
Djuro Djura Djurica: Ti sad dodjes ko neki narodni heroj samo zato sto si se potpisao. Jeli ti bio cilj da blatis policiju ( nebi trebao zbog oca) ili da promovises svoj talenat za pisanjem i poznavanjem zakona. Sto se tice policije nisi nam nista novo rekao sto vec nismo znali, pardon jesi da je ipak ova policija mnogo bolja nego ona kad ti je otac radio jer da te ta policija sahvatala u mraku druge bi ti pjesme pjevao. Sto se tice pisanije kapa dolje otac u penziju ti nastavi dalje, od oca je ostanulo sinu. A za medalju polako mlad si ima vremena. PS. Dika savjetuj maloga da ne ispravlja Krivu Drinu mnogo je prije njega to probalo a Drina kriva pa kriva.
27.07.2019 10:36
Baranin
Baranin: uzas i bruka.I posle kazu da narod mrzi policiju bez razloga?Pola policajaca je zasluzilo da bude u Spuzu ili da dobije momentalni otkaz,ali pravi problem je sto onda ne bi mogli naci postene ljude da ih zamjene,obrukali su uniformu za sva vremena.
27.07.2019 13:35
Za. Igora
Za. Igora: Mnog si se ti zaigrao dabogda na dobro da ti izadje. Citavo vrijeme kukas za nekakav racun koji si morao zeni da pokazes pa nije moguce da ti ni zena ne vjeruje nego moras podnositi racune.Evo znas im i imena i prezimena pravo poznajes tuzi ih to je u redu ali nazivati nekoga splacina i ostalim pogrdnim imenima ne prilici ti. Ne branim policiju ni slucano ali u ovom tvom konkretnom slucaju malo je toga sporno za ovolku frku. Kad je neki policajac za nesto odgovarao ili doktor za svoje propuste nikad i nece ni ovi ako ih tuzis to ti dodje ko borba s vjetrnjacama. Moli ti boga da se zavrsi na ovome jer ako bude reprize bice gore od originala. Kazes da ti je otac bio milicioner pricaj malo sa njim kako je bilo u njegovo vrijeme koga su zvali na informativni u betonjerku jeli im padalo napamet i jesu li koga tuzili i jesu li imali kome. Kadija te tuzi kadija ti sudi.
27.07.2019 14:29
Igor Stojanovic za "spicanina"
Igor Stojanovic za "spicanina": Ovaj Vuković, što koristi nickname "Slučajevi pravde", objasnio mi je koliko je policija aktivna u komentarima ispod oba teksta. NIKO, APSOLUTNO NIKO, ne zove Vlada, osim pokojne majke što ga je zvala tako, Vladan - samo policija. Dakle, pomno se prate komentari, uredno se stavljaju, ali kao botovi, nijedan ne smije staviti svoje ime, već koriste nadimke. Zna policija vrlo dobro šta se tačno desilo, zato je i dala reagovanje, jer da su u pravu ne bi bilo nikakvog reagovanja, saopštenja, ničeg. Ali dobro Vukoviću, slobodno sledeći put stavi ime i prezime. Pozdrav.
27.07.2019 17:27
Odgovor "ZA IGORA"
Odgovor "ZA IGORA": Raćun je sporan samo zbog toga što mi je uzet, a nije mi data potvrda o oduzimanju predmeta da potpišem, već ga je stavio u džep i otišao. Uopšte mi nije bitno da li je to račun, žvaka, ili bomba, ovo što je uradio zove se, koliko ja znam, otimačina. Dalje, ovo vjeruje li mi žena neću komentarisati, shvatiću to kao šalu, a ako slučajno nije šala, nije dostojno nikakvog daljeg objašnjenja. Ovo "splačnia" je koliko znam nisam nijednom upotrijebio, ako slučajno jesam, izvinjavam se tome kome sam rekao, zaista je ružno. Samo, meni su te noći upućene mnogo ružnije i teže riječi, što ćemo sa tim? Završiti se na ovome sigurno neće, jer sve što policija može, uz dokaze koje ja imam, jeste da me dobro prebije kako bih odustao od tužbe, ili da snosi odgovornost za ono što se desilo te noći. Pozdrav.
27.07.2019 17:37
Igor Stojanović za Djuru Djuricu
Igor Stojanović za Djuru Djuricu: Djuro Djuro Djurice, što ti ne bi taj da se potpišeš i kažeš sve ovo o policiji, no se kriješ iza nick-a i praviš herojem? Policiju ne bih blatio da nisu ispali lažovi svjetske klase. Što se mog obrazovanja tiče, poznavanja prava i talenta za pisanje, jesi to nešto ljubomoran što ti nisi takav, ili šta, što tebi to smeta da bi me komentarisao na taj način? Neki kompleksi, šta? Ja se niti jednom nisam prozvao nikakvim herojem, samo sam u javnost iznio šta sve policija radi, od otimačine do zataškavanja svega ode strane komandira. A nešto ne vidim da si ti taj neki veliki junak o kome govoriš, koji "nije nista novo rekao sto vec nismo znali".
27.07.2019 19:29
spicanino
spicanino: Nijesam doticni "Vukovic" a policiju postujem i nikada nijesam imao problema i mislim da necu,drzim se na ispravnoj strani zakona.Ja mislim da se ova prasina digla oko onih(magicno)u mraku i guzvi nestalih 20 eura, pokrenite akciju da skupimo tu "fantasticnu"sumu da se vrati momku,svijamak zelim (dugo&toplo) ljeto,saluti tuti.B-)B-)B-)B-)
27.07.2019 21:56
Djuro
Djuro: A Cus ko sam? A da tvoj dobri i posteni drug koji je sa tobom sto sta u zivotu prosao, pa i to. A ti ne glumataj "čistaka" nego poslusaj bar jednom savjet, to je dobro i za tebe i za druge, ne budi dileja ko sto si bio i do sada. Kritikuj sve sto ne valja ali ne budi licemjer pa sebe uzdici previse,..
28.07.2019 12:01
Igor za spicanina
Igor za spicanina: Vidis koliko si ti neinteligentaan, da ne iskoristim neki grublju rijec. "Ovaj Vuković, što koristi nickname "Slučajevi pravde", tako stoji, nisi ti, jer ti kotistis nick spicanino. Poruka uopste nije imala nikakve veze sa tobom, samo sam htio da vidim nivo tvoje pameti, i da li ces odgovoriti da niti ti taj Vukovic, s obyirom da si napisao citiram "Ne odgovaram na tvoje eventualne poruke,arivederci". Odgovorio si vec na prvu koju sam napisao, a koja nikakve veze sa tobom nije imala. Vjerujem da ti nije lako sa tvojom inteligencijom obavljati cak ni posao obicnog policijskog bota, ali jbg, potrudi se za taj sendvic, sok i pet euro dnevno
28.07.2019 15:58
Igor za Djura:
Igor za Djura:: Ja uopšte ne znam koji si ti to moj dobar drug, jer takvi su me zvali na telefon, svi koji su trebali, da pitaju šta se to desilo. Čim nisi medju njima, ne možeš biti moj drug nikako. Ti si neki od ovih policijskih botova, koji je tog dana dobio sok, sendvič i pet eura da napišeš komentar. A čistaka ne glumatam, već jesam takav. Nego, šta si ti to "moj dobri druže" prošao sa mnom u životu baš me interesuje? Ali zovi prvo ove tvoje u policiju da pitaš šta da odgovoriš, nemoj sebe da "uzdizes" nekim prepametnim odgovorom.
30.07.2019 09:29
Ja
Ja: Prvo, “komandir” Deletić je u drustvu narkomana,pokriva ih kada konzumiraju alkohol i narkotike. Samo obratite pažnju na njegovo okruženje i sve ce vam biti jasno. Mladen Dj. Poznat Mupu kao uzivalac narkotika,istog je najbolji prijatelj.
28.08.2019 04:03
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
21.06.2021.
4
Ljubo i Krsto
08.02.2021.
20
Krstolomci
03.02.2021.
21
E, moj Saša...
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar