Ћирилица Latinica
25.09.2018.
Hronika

Planirali da osvete Mušu, "otkucao" ih Ciriković ?

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Grupa koja je prema tvrdnjama Uprave policije planirala ubistvo Jovana Đurovića i još nekoliko Barana, a koja je nedavno uhapšena,navodno je namjeravala da zapravo "osveti" Armina Mušu Osmanagića, koji je ubijen 2014.godine snajperom ispred svog restorana "Savoja".

Podsjetimo,policija je zbog sumnje da su planirali ubistvo Jovana Đurovića uhapsila  Eldana Nurkovića i Darka Milića iz Bara, Đorđa Cicmila iz Budve i Enzana Cirikovića iz Peći.

Traga se za Adnanom Osmanagićem i Almirom Jahovićem, iz Bara.

Ciriković je, prema nekim informacijama, prvo pokušao da napusti Crnu Goru i ode na Kosmet.

Nakon njegovog hapšenja, tokom kriminalističke obrade u Baru, Ciriković je sve priznao, kada je policija došla i do ostalih osumnjičenih. U slučaj su se potom uključili i pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, piše portal "Standard".

Prema sumnjama policije ove osobe su spremale likvidaciju Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine. Kako se sumnja, oni su pripremali i likvidacije osoba bliskih Jovanu Đuroviću.

Među osumnjičenima je i brat Armina Muše Osmanagića koji je ubijen 2014. godine, jednim metkom iz snajpera, dok je ulazio u baštu svog restorana "Savoja" u centru Bara.

Policija sumnja da je ova grupacija, planiranim likvidacijama, htjela da osveti Mišu Osmanagića, čije ubistvo nikad nije zvanično rasvijetljeno.

Uprkos sumnjama, zvanična istraga u vezi sa ubistvom Muše Osmanagića nikada nije dovela do materijalnih dokaza, koji ukazuju da Đurović i grupa bliska njemu stoje iza ubistva Osmanagića, podsjeća "Standard".

Ipak, u crnogorskom kriminalnom miljeu bilo je poznato da su Muša Osmanagić i njegova grupacija bili do smrti zavađeni sa grupom Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći 2013. godine, prije ubistva Muše Osmanagića.

U Baru je u tom periodu bilo više ubistava pripadnika ove grupacije.

Službenici Centra bezbjednosti (CB) Bar su krajem avgusta obaviješteni da se na kolovoznoj traci na glavnoj barskoj saobraćajnici na bulevaru nalazi crna plastična kesa iz koje vire žice i da se sumnja da je riječ o eksplozivnoj napravi.

Grupa za antiterorističke preglede je deaktivirala i bezbjedno izuzela napravu.

Jovan Đurović i ranije bio na meti kriminalnih obračuna

On je, kako se sumnja, i ranije bio na meti kriminalnih obračuna i ovo nije bio prvi pokušaj njegove likvidacije.

Naime, u junu 2016. godine, na gradskom groblju Gvozden brijeg u Baru dignut je u vazduh grob njegovog brata, Luke. Eksploziv je, navodno, trebalo da bude aktiviran na dan kada su, organizatori tog djela, vjerovali da će Jovan Đurović sa porodicom posjetiti bratovljev grob, jer su tog dana bile Zadušnice.

Eksploziv je podmetnut u porodičnu grobnicu Stojanovića, tačno na mjestu odakle bi prilikom aktiviranja, ako ne ubio, onda makar povrijedio članove porodice Đurović.

Međutim, sve je pošlo po zlu jer je, kako se vjeruje, osoba koja je trebalo da aktivira eksplozivnu napravu, mobilni telefon kojim je trebalo da bude aktivirana bomba uključila prije Zadušnica, piše "Standard".

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar