Ћирилица Latinica
06.07.2019.
Hronika

Policija privodi vjernike zbog najave da će prisustvovati Liturgiji u Svaču

Autor: Redakcija 11 Ostavite komentar

Crnogorska policija nastavlja sa pritiscima na Srbe uoči događaja "inetersantnih" službama bezbjednosti.

Ratko Ćipranić, jedan od vođa popularne grupe "Srbadija barska" tako je pozvan na informativni razgovor u barski Centar bezbjednosti samo zato što je preko društvene mreže fejsbuk najavio svoje prisustvo sjutrašnjoj Liturgiji  koju tradicionalno, decenijama služe sveštenici Mitropolije crnogorsko- primorske u Svaču kod Vladimira.

Ćipranića su pripadnici policije tražili kod kuće dok je bio odsutan, gdje su zatekli njegovu majku. Kako je rekao "Barskom portalu", čim ga je majka o tome informisala pretpostavio je o čemu je riječ i sam pošao u prostorije CB Bar.

Tamo mu je uručen poziv baš za sjutrašnji dan, kada se održava i Liturgija za koju vlada veliko interesovanje pravoslavnih vjernika nakon najave da policija neće dozvoliti službu u Svaču na ostacima crkve sv. Jovana Krstitelja.

Ćipranić ističe da će sigurno ići na Liturgiju uprkos pozivu i pokušaju da se on i njegovi istomišljenici odvrate od namjere da prisustvuju službi Božjoj.

"Odazvaću se pozivu i poći u 07 časova ujutru na razgovor u CB, ali ću zato odatle pravo poći za Svač, dodatno stimulisan da budem sa ostalom braćom pravoslavnim vjernicima. 

Kako kaže, ogorčen je zbog poziva policije, tim prije jer se ne radi o nikakvom narušavanju javnog reda. Ne radi, se, ističe, ni o najavi prisustva političkom skupu, što je često bio motiv pripadnicima policije da saslušavaju njega i ostale pripadnike "Srbadije barske". 

Još jedan Baranin sinoć je pozvan u policiju, saznaje naš portal. Riječ je o Iliji Markoviću iz ovdašnjeg naselja Polje. On je ispitivan o vezama i poznanstvu sa Ćipranićem, a zadržan je sve do zore u prostorijama barskog CB-a. Prema nekim informacijama, Marković će u ponedjeljak biti priveden sudiji za prekršaje takođe zbog komentara na društvenoj mreži fejsbuk u vezi sa sjutrašnjim događajem u Svaču.

Podsjetimo, albanske društveno-političke strukture iz Ulcinja zatražile su zabranu održavanja Liturgije na Svaču sveštenstvu Mitropolije crnogorsko - primorske, čemu je policija udovoljila. Ipak, Liturgija će se održati uprkos takvoj odluci policije, a učešće su najavili i sveštenici Albanske pravoslavne crkve, što je izazvalo naročit revolt kod političkih struktura u Ulcinju, a povodom čega je najdirektnije reagovala stranka Forca.

 

 

Komentari
Rašo
Rašo: sramno što radi antipravoslavna vlast
06.07.2019 19:22
Mrki
Mrki: Treba javiti policiji da je umro drug Tito,
06.07.2019 19:30
Aco
Aco: Bruka sramota kad i tuga sta se radi prema Srbima,ovo ni Pavelic nije radio
06.07.2019 20:00
Indira
Indira: Ne ulazim u vjerske podjele, ali primjecujem da nije Barskog Portala u Baru bi mnogi bili ubijedjeni da je sve bajno i sjajno. Gladni narod zavadjaju, pa briga me bre ko je Pravoslavac ko Musliman, ko katolik, mora se znati da sotona vlada Crnom Gorom, ovo je sve bacanje koske da se skrene paznja za muke u koju nas je doveo ovaj krimalni režim mafijaški. Ovo je im je zadnji adut, jer više nemaju čime da zamajavaju narod ubijeni u pojam
06.07.2019 20:13
Miris Tamjana
Miris Tamjana: Loša procjena ili greška u koracima Uprave policije. Ovim se postiže efekat da bude što više pravoslavaca na Svaču. Ili je to cilj. Valja mućnuti glavom.
06.07.2019 21:15
Božo
Božo: Prema Srbima se ne radi ništa što bi trebalo da se radi i što zaslužuju. Crnogorci su jako tolerantni i strpljivi dok ih strpljenje ne napusti a onda će srbići glavom bez obzira
06.07.2019 21:25
Srbin
Srbin: A sta bi to trebalo da se radi Srbima, Bozo ustaso?
06.07.2019 21:42
PUF
PUF: U Vladimir žive časni Albanci i to jedno mjesto koje mi se mnogo svidjelo i siguran sam da većina je za tolerantan odnos u CG i da vole CG...Ja sam se pisao Crnogorac od prvog dana,a danas gledam mnogo zaraženih "crnogoraca" koji su do referenduma bili Srbi,a sad su postali veći Crnogorci od mene(predpostavljam za šaku perpera) jer ne vidim odakle ta transfofmacija... Od svake vjere imam pumo prijatelja koji na sreću još svojom glavom razmisljaju i nadam se ďa je puno takvih,ali na zalost gledali smo da malo fukare moze da unisti sve ono sto je sacuvano u CG za vrijeme onog prokletog rata..U pamet se posteni ljudi jer ne daj VELIKI BOZE nebi od huskača i njihove djece niko stradao..Stradaju nevini koji mrze nepravdu i ratove,a to u Bosni najbolje znaju..Poštovanje za sve istinske vjernike ma kome Bogu molili...I jos da kazem neka mediji sve ucine da od CG naprave Bosnu pa ima da im tiraz poraste samo sto vise nece imati ko to da cita!!!
06.07.2019 22:43
Božo
Božo: Za Srbina, Srbima treba dati sve po zaslugama jer su nam "braća"
07.07.2019 08:42
Bijela gora
Bijela gora: Kolko prdnjave sa jedne i druge strane i sta bi tresla se gora rodio se mis. Dje nestadose oni silni Serdari i Vojvode sto burlikase 10tak dana idemo malo i veliko kad danas jedva 100tinak zaludnjaka odrzase molitvu nasred livade i kud koji mili moji.Nije valjda da vas prepadose ovi anamaljci iz Vladimira.
07.07.2019 15:13
Pedja
Pedja: Sramota da neko moze da zabrani da ides posjetis Crkvu ovo samo u CG moze ovo je velika sramota treba da se ujedinimo ovo je sramota
13.07.2019 14:46
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar