Ћирилица Latinica
30.01.2018.
Hronika

Propala DPS-ova optužnica zbog dokumentarca „Operacija Luksemburg“ (VIDEO)

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Vještak za forenziku digitalnih dokaza Balša Savić nije uspio da utvrdi tačno vrijeme objavljivanja snimka u kojem se aktivistkinja Demokratske partije socijalista (DPS) Resmija Memić pojavljuje kao akter kupovine glasova u Baru, u  korist vladajuće stranke, na dan parlamentarnih izbora 16.oktobra 2016.

Vještak je o tome obavijestio sudiju Osnovnog suda u Baru Tamaru Spasojević koja  sudi novinaru Milenku Jovanoviću, te predsjedniku barskog Opštinskog odbora Nove srpske demokratije (NSD) Bogiću Mitroviću i članu GO iste stranke Itani Glavanović.

Sudija Spasojević je od vještaka prethodno tražila da utvrdi datum i tačno vrijeme objavljivanja „spornog“ snimka, koji se kasnije našao i u dokumentarnom filmu „Operacija Luksemburg“, publikovanog na portalu IN4S.

Postupak pred barskim sudom pokrenula je „oštećena“ Memić, a iz NSD i Demokratskog fronta saopštili su „da je jasno da iza tužbe stoji DPS koji je toga dana uhvaćen u masovnoj kupovini glasova, što je dokumentovano sa desetinama video zapisa“. Memić, podsjećamo  već dugi niz godina živi u Njemačkoj.

U DF-u tvrde da je „na djelu pokušaj da se siledžijskom zamjenom teza akteri kupovine glasova i visoki funkcioneri DPS-a koji su novac isplaćivali glasačima iz dijaspore  prikažu žrtvama, a oni koji su razotkrili njihov pakleni plan -  krivcima“.

Postupak je više puta do sada obnavljan, a Resmija Memić, rodom iz Bijelog Polja (dugogodišnji aktivista stranke na vlasti) iako inicijator, u sudnici se pojavila samo jednom.  

DF je protiv  funkcionera DPS-a i više desetina aktera kupovine glasova podnio prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu još na dan izbora, kada su zloupotrebe i otkrivene. SDT,međutim, i poslije 15 mjeseci vrši izviđaj po ovoj prijavi DF-a.

IZ NSD Bar saopštavaju da nakon nalaza vještaka Savića  očekuju „da se farsa u režiji DPS-a konačno okonča i optuženi oslobode svake odgovornosti“.

Nastavak suđenja Jovanoviću, Mitroviću i Glavanovićevoj zakazan je za 13.februar.

 

 

Komentari
Laki
Laki: Patriotizam je čudo ;)
30.01.2018 14:34
Ivan
Ivan: Jednog dana kad DF oslobodi zarobljene institucije i partijski sud i tuzilastvo, Branka Nikezic i Brano Gvozdenovic koji su isplacivali gotovinu kupljenim biracima iz inostranstva , morace na dugogodisnju robiju. Za neke, sudeci po godinama starosti, bice to dozivotne robije. Ovu bruku ravnu zlocinu ce morati debelo da plate
30.01.2018 14:47
Maja
Maja: Umjesto da se sudi onima koje ste razotkrili i obrukali fašisti sude vama. Naprijed samo u dalje raskrinkavanje. Narod Bara je uz DF
30.01.2018 15:38
Zmaj
Zmaj: E ovo su prave patriote,toliki put pre valit
05.02.2018 09:53
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar