Ћирилица Latinica
05.04.2018.
Hronika

Pucač na Baranina "pao" u Zagrebu

Autor: Redakcija. 0 Ostavite komentar

Saradnik “škaljarskog klana” Darko Vesković (38), zvani Prika, uhapšen je Zagrebu, zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji Blaža Đurovića (39) iz Bara.

Vesković je uhapšen, dan nakon što su tamošnja policija i pravosuđe obaviješteni da je za njim raspisana potjernica zbog ubistva.

Vesković je identifikovan ubrzo poslije hapšenja Nemanje Ivanova, sa kojim je Đurović bio godinama u sukobu, i koji takođe važi za čovjeka bliskog “škaljarskom klanu”.
– Osumnjičeni Vesković blizak je i Luki Bojoviću i Filipu Koraću, kao i “škaljarskom” klanu i njegov zadatak bila je organizacija egzekucija. Prema operativnim saznanjima, godinama je koristio lažni pasoš Bosne i Hercegovine, kažu u MUP-u.

Prema operativnim saznanjima, Vesković je kriminalnu karijeru počeo odavno, i to krijumčarenjem heroina iz Turske u Srbiju.
Istražitelji očekuju da će Veskovićevo hapšenje rasvijetliti sve detalje ubistva Đurovića, ali se ne odbacuje mogućnost da on ima udjela u još nekim likvidacijama, što će se u narednom periodu utvrditi.

Ono što je zasad izvesno je da su ubice u Blaža Đurovića, ispred njegove kuće na Voždovcu, ispalile 29 metaka. Motiv likvidacije navodno je u sukobu Ivanova i Đurovića, koji je počeo 2014. zbog trgovine drogom.

Izvor: Borba

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar