Ћирилица Latinica
03.01.2018.
Hronika

Sahranjen Boro Ičević

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

U Baru je danas sahranjen Božidar Boro Ičević, istaknuti sportski radnik i funkcioner koji je drugog dana nove godine iznenada preminuo.
Ičević je rođen 1959. godine u Peći (Metohija), gdje je završio osnovu školu. Srednju Pomorsku školu završio je u Baru, a višu i visoku Pomorsku u Kotoru.

Aktivni atletičar AK Mornar iz Bara bio je od 1975. godine. Trener kluba je od 1987. godine gdje je osvajao medalje kao trener na Balkanijadama i preko 50 medalja na Jugoslovenskim prvenstvima sa atletičarima Mornara.

Bio je selektor seniorske reprezentacije Srbije i Crne Gore i član najužeg rukovodstva ASCG gdje je obavljao fukciju sportskog direktora ASCG, savjetnika za međunarodne odnose u ASCG. Bio je međunarodni atletski sudija, delegat na mnogobrojnim Kongresima-Balkanske, Evropske i Svjetske atletske federacije, obavljao je i funkciju potpresednika Federacije malih zemalja Evrope.
Jedan je od osnivača Međunarodnog atletskog mitinga u Baru, generalni sekretar AK”Mornar” i šef stručnog štaba u klubu.

Bio je Glavni rukovodilac takmičenja Zimskog kupa Evrope u Baru 2012, kao i Balkanskog juniorskog prvenstva 2008. godine u Baru, predavač na mnogobrojnim seminarima za trenere i atletske sudije, kao i Glavni rukovodilac nacionalnih takmičenja u ASCG.

Za svoj dugogodišnji rad dobitnik je mnogobrojnih priznanja za razvoj atletskog sporta u eks Jugoslaviji, AZSCG i ASCG. Dobitnik je priznanja Zaslužni sportski radnik Opštine Bar. Predavao na Pomorskoj školi i Pomorskom fakultetu u Baru.Bio je i odbornik u SO Bar i član Glavnog odbora Srpske narodne stranke (sadašnja Nova srpska demokratija)

Komentari
Darko
Darko: Poslednji pozdrav dragom profesoru
05.01.2018 14:14
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar