Ћирилица Latinica
14.01.2018.
Hronika

Slučaj "Ličina“ : Pekar – ljubavnik uhapšen u Sutomoru, Sabiha „pala“ na poligrafu (FOTO)

Autor: Redakcija 10 Ostavite komentar

Kosmetski Albanac Valton Duraj (21), čije fotografije „Barski portal" objavljuje, osumnjičen za pokušaj ubistva Nusreta Ličine zvanog Malika (41) u barskom naselju Ilino, bio je zaposlen u šušanjskoj pekari „Bijeli golub“, i imao je odobren privremeni boravak u Baru.

Naš portal u policiji saznaje da je Duraj stalno nastanjen u selu Has, u opštini Prizren, na Kosovu i Metohiji. On je uhapšen u autobusu nadomak Sutomora, na putu za Prizren, i to dan nakon pokušaja ubistva privatnog preduzetnika.

Kako je procurilo, pokušaj ubistva u porodičnom domu Ličine organizovala je Nusretova supruga Sabiha Ličina (33), rodom iz Tutina,  koja je po svoj prilici bila u ljubavnoj vezi sa 12 godina mlađim pekarom. Pekar je, kako se saznaje, kuću Ličine često posjećivao, naročito dok je Nusret boravio u Njemačkoj.

Sabiha Ličina je takođe uhapšena, a portal „Mondo“ je objavio da je „pala“ na poligrafskom testiranju.

Zvanično, Duraj je uhapšen zbog sumnje da je pucao u Ličinu, dok je Sabiha privedena zbog sumnje da je bila saučesnik u pripremanju napada. Pojedini mediji su objavili informaciju kako su Ličine vodile dvostruke živote.

Nusret Ličina, vlasnik firme „Malika“, koja se bavi kovanom bravarijom, čovjek je koji važi za veoma poslovnog i omiljenog preduzetnika među poslovnim partnerima, radnicima i saradnicima. On se još oporavlja u barskoj bolnici nakon operacije koju je imao u noći nakon ranjavanja. 

„Barskom portalu“ je nezvanično potvrđeno u Opštoj bolnici u Starom Baru da je tokom ukazivanja pomoći njenom ranjenom suprugu Sabiha gotovo padala u nesvjest i zapomagala.

Duraj, maskiran kapuljačom je na Ličinu, u trenutku dok je sjedio za trosjedom u dnevnoj sobi svoje kuće, ispalio pet hitaca od kojih je zadobio četiri ozlijede – pogođen je u obraz, desnu šaku, lijevi lakat ali i nogu. Hi­rur­zi su to­kom ope­ra­ci­je iz­va­di­li dva met­ka iz ti­je­la ra­nje­nog i on nije životno ugrožen, saopštio je direktor barske bolnice dr Dra­go­sla­v To­ma­no­vi­ć – prenosi „Mondo“.

Prilikom pretresa stana koji je u Baru koristio Duraj, nađen je pištolj kojim je, sumnja se, ranjen Ličina.

U trenutku napada u kući je bila i njegova supruga Sabiha, koja je, prema nezvaničnim informacijama, negirala tokom prvog saslušanja da je vidjela napadača i čula pucnjavu što je odmah zaintrigiralo istražitelje barske policije. 

Su­pru­ga ra­nje­nog Ba­ra­ni­na i Duraj, ne­gi­ra­li su kri­vi­cu pred bar­skim in­spek­to­ri­ma, me­đu­sob­no se op­tu­žu­ju­ći za ra­nja­va­nje. Osumnjiče­na je tvr­di­la da je u mo­men­tu puc­nja­ve bi­la u to­a­le­tu, te da ni­je ču­la šta se de­ša­va. Na osno­vu oba­vlje­nih is­tra­žnih rad­nji istražitelji, kako „Mondo“ saznaje, sum­njaju da je upra­vo ona otvo­ri­la vra­ta osum­nji­če­nom Du­ra­ju ko­jeg je pu­sti­la da uđe u ku­ću i ra­ni nje­nog su­pru­ga.

U kući, srećom, u trenutku napada nisu boravili maloljetni sin i ćerka bračnog para Ličina. Djeca se trenutno nalaze kod Nusretovog brata.

Valton Duraj i Sabiha Ličina u subotu veče odvedeni su na saslušanje u Višem tužilaštvu gdje im je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata.

 

 

Komentari
Zehra
Zehra: Au, vidji ti ljubavnika sa sve zastavom. E i nije bila za boljeg kad je s ovim mogla bit. Nesreca, da unisti tako zivot svojoj djeci. I to neka majka. E kukala joj majka, ako je ima... U sta se ovaj svijet pretvorio.
14.01.2018 13:05
Velimir
Velimir: Ovaj šipac je mnogo gledao Slavka Štimca, i "mesi, sine..." A Sabiha je dobra riba, mora se priznati... Makar po slici koju ste juce objavili
14.01.2018 13:33
Komso
Komso: Za Maliku samo rijeci hvale. Ova mu je odavno obraz uzimala, nije ovaj klinac ni prvi ni jedini
14.01.2018 16:06
Момир
Момир: А гле га како укршта руке да прави орла код светионика... Саће Валтон у ЗИКС на обраду код Шкаљараца да испече послије пекарског још један занат. Ваљаће му кад изађе
14.01.2018 16:38
Sajko
Sajko: Ukstili mu se bubrezi, ubici. On ljubavnik. Piiii sto ne moze covek da vidi i cuje. Da je bar nasla nekog da lici na musko. Jos siptara, za bruku. Pi,pi,pi! Alah mu sudio.
14.01.2018 18:09
Tompus
Tompus: Citam i ne mogu da vjerujem kakve komentare dajete.Te siptar ,te kakav je te orao neki se spominje i na kraju sta.Kurava ce uvjek biti kurava pa bio siptar,bosnjak,srbin,rom itd a ne sumljam da bar jos trojica od ove tri komfesije nije igustirala.Zato se ostavite te politike i recite hvala bogu da niko nije stradao ,a ti decko sto pljujes jer da nije nasla nesto u njemu nebi ni bila sa njim .Mozda ima covjek pare,a mozda ima kilo kljuc veliki sta znas.
15.01.2018 10:36
Sajko
Sajko: Vidi "Tompuse", svako zlo dolazi sa vama siptarima. Cast postenim siptarima kojih ima i njih veoma cijenim. Ali strasno je na sta ste spremni u tudjoj drzavi. Para nema, nego je go ko pistolj, sirotinja isto kao sto je i ona bila, ali bijes cini svoje. Nisam imao namjeru da vrijedjam siptare, kao sto ne volim da niko da vrijedja moje Bosnjake. Ako sam pogresno shvacen, izvinjavam se.
15.01.2018 14:51
Miki
Miki: Sta sve jedna kurava, moze covjeku da napravi ,prosto nevjerovatno ,kupi svaleru pistolj da upuca muza svoje djece po hitnom 20 g robije A ovaj dosao da ubije covjeka u svojoj kuci za m... objesti.
17.01.2018 18:48
Albdard
Albdard: Ovde se vidi mrznja prema nacionalitet zlocinaca a ne prema zlocinu!On je vrsio krivicno delo ,to sto drzi zastavu ..je vrlo ok.Svi vi koji vredjate njaga za nacionalnu pripadnost niste bolji na nikakav nacin!Sta je bolje ako ste Crnogrci ili Srbi ili bilo sta .Nista.
19.01.2018 11:44
Sena
Sena: Droga droga je u pitanju zena Sabiha je samo Alibi kupuju se kuce itd... i oni imaju djecu sve se u zivotu vraca...
05.09.2019 20:22
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar