Ћирилица Latinica
30.03.2018.
Hronika

Tužilaštvo u službi DPS-a: Odbacili prijavu protiv Mila Đukanovića i Branke Nikezić

Autor: Redakcija 9 Ostavite komentar

Osnovno državno tužilaštvo u Baru odbacilo je krivičnu prijavu koju je protiv Mila Đukanovića, predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS), i Branke Nikezić, šefice lokalnog odbora iste stranke podnio glavni urednik „Barskog portala“ Milenko Jovanović.

Novinar Jovanović je prijavu podnio zbog prijeteće poruke „Nećete dugo“ -  koju je vladajuća partija u formi zvaničnog akta uputila našem mediju.

Naš urednik je u prijavi naveo da je prijetnjom vladajuće stranke ugrožena bezbjednost i rad članova redakcije „Barskog portala, te da je Đukanović pred zakonom odgovorno lice stranke na vlasti.

On je pred ODT  ponovio da je prijetnjom vladajuće stranke ugrožena bezbjednost i rad članova redakcije „Barskog portala".

Kazao je da se utoliko više ne osjeća bezbjedno  „jer je DPS stranka koja svoje prijetnje dokazano zna da ostvari.

Podvukao je da je poruka koja je kroz saopštenje dostavljena Barskom portalu- "Nećete dugo" usmjerena na ugrožavanje fizičkog  integriteta urednika portala i njegovih saradnika, ali i kao prijetnja gašenjem tog medija po svaku cijenu".

Jovanović je podsjetio da je i Udruženje novinara Crne Gore kao krovna novinarska asocijacija u državi u vezi sa istim slučajem javno zatražilo da ODT u Baru ispita prijetnju DPS-a.

Od tužilaštva je zatražio da izvrši pravnu kvalifikaciju učinjenog krivičnog djela, i nakon toga protiv Đukanovića i Nikezićeve podigne optužni predlog u skladu sa zakonom.

ODT Radmila Gačević je nakon Jovanovića saslušala Branku Nikezić, predsjednicu barskog DPS-a, koja je negirala da je poruka „Nećete dugo“ imala prijeteći karakter, navodeći da ona nije bila upućena bilo kome iz redakcije „Barskog portala“, što je očigledno za tužilaštvo bio dovoljan „argument“ da se prijava odbaci.

Predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, očekivano nije ni saslušala, iako je pred zakonom upravo on odgovorno lice stranke koja je uputila prijetnju novinarima.

Služba za informisanje DPS-a Bara spornu prijeteću poruku uputila je „Barskom portalu“ 9.februara reagovanjem koje je stiglo ekektronskom poštom i dan kasnije objavljeno u našem mediju.

http://barskiportal.com/lat/politika/opasna-prijetnja-dps-a-uredni%C5%A1tvu-barskog-portala-ne%C4%87ete-dugo.php . 

 DPS je time reagovao  na tekst uredništva portala kojim je kritikovana predsjednica barske filijale Đukanovićeve stranke Branka Nikezić http://barskiportal.com/lat/politika/barski-portal-trn-u-oku-predjsednici-dps-a.php .

„Obavještavamo vas da je dana 20.03.2018 godine ovo tužilaštvo donijelo rješenje o odbacivanju krivične prijave, koju ste dana 13.02.2018 godine podnijeli protiv Djukanović Mila i Nikezić Branke, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz čl.168 st.2 u vezi st.1 KZCG“ – stoji u odgovoru ODT Bar uredniku barskog portala Milenku Jovanoviću.

Komentari
Starosjedioci
Starosjedioci : Maratonci trce POSLEDNJI krug!!!
30.03.2018 17:42
baranin
baranin: zalosno je vidjeti da jedna zena koja je imala oca narodnog heroja muza parekselans bez ijedne afere sina na svom mjestu ona na telefon ima sliku mila djukanovica pored ove tri muske glave koje sam spomenuo alal vjera gospodjo mi smo kao djeca kupili slike fudbalera koje smo voleli i za koje smo navijali i to je normalno u tom uzrastu a dali je ovo normalno neka citaoci sami odluce
31.03.2018 00:00
Baltazarka
Baltazarka: Umije li ko reć ovoj ženi da skrati te odvratne nokte?! A tužba je da plačeš od smijeha.
31.03.2018 09:37
Roditelj
Roditelj: BOLESNO!!!
31.03.2018 10:52
AJKULA
AJKULA: POZDRAV I PODRSKA ZA MISKA KOJI JE NAPRAVIO PORTAL ZA SVAKOG OCES CIRILICU ILI LATINICU NEMA SELEKCIJE MOZE DA PISE KO HOCE I O CEMU HOCE KOMENTARI TAKODJE NEMA KAO U OVIM REZIMSKIM NOVINAMA OVO CEMO OBJAVITI A OV IZBRISATI ZNAM DACES IMATI DOSTA PRIJATELJA ALI I NEPRIJATELJA TI SI TO VJEROVATNO ZNAO I KAD SI POCINJAO SAMO NARIJED DOKAZAO SI DA IMAS NEKE ORGANE KOJE DRUGI NEMAJU I DA SE NE UVIJAS KAKO VJETAR DUVA I MISKO NEKA TE BOG CUVA SAMO NAPRIJED POZDRAV UY PJESMU MITRA MIRICA NEMOZE NAM NIKO NISTA JACI SMO OD SUDBINE
31.03.2018 12:15
bastadur
bastadur: Ja poslah komentar o BRANKI i njenim sestrama i bratu kao i ocu pa me cudi da to ne objaviste jer to je istinita njihova biografija koju svi znaju u BARu i sire. Da vas mozda nije strah objasnite to a ujedno podravljam BELOG MITROVICA
06.04.2018 14:12
REDAKCIJA
REDAKCIJA: Поштовани, Дозволите да ипак администратори одлучују шта је примјерено објавити, а шта прелази "границу". Уколико сте спремни ауторски објавити текст и потписати га именом и презименом, простор на порталу је на располагању. Наравно, на све актуелне теме...Нарочито када су у питању Бар и Барани! Хвала на разумијевању.
06.04.2018 14:39
bastadur
bastadur: REDAKCIJO VIDIM DA SMO SE RAZUMJELI I DA SMO NA ISTOJ TALASNOJ DUZINI JA SE ZAHVALJUJEM NA ODGOVORU I POZDRAV
06.04.2018 15:34
Vox
Vox: Vidi ovu nesrecnicu i slugu lopova,pih sa kim sve djelim vazduh.Fujjjjj bagro prodata!
11.04.2018 15:53
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar