Ћирилица Latinica
18.07.2018.
Hronika

Ubica Mitrovića i dalje na slobodi

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Tačno je godina dana prošla od surove likvidacije Igora Mitrovića (39) u Šušnju.

Policija je dva mjeseca od ubistva identifikovala osumnjičenog koji uspješno izmiče organima bezbjednosti do danas.

U septembru iste godine iz Uprave policije saopštili su da je osumnjičen Nikola Jovanović (54) iz Zaječara koji se nalazi u bjekstvu.

Kako je saopšteno, radi se o povratniku koji je do sada tri puta mijenjai lične podatke i dokumenta. Policija sumnja da je Jovanović boravio u Baru pet mjeseci, tačnije od februara do izvršenja krivičnog djela.

Nalog za njegovo hapšenje uslijedio je nakon prikupljenih materijalnih dokaza iz Forenzičkog centra, kada je stigla zvanična potvrda o poklapanju DNK osumnjičenog i tragova pronađenih na mjestu zločina.

Jovanović je Crnu Goru napustio dva dana nakon ubistva Mitrovića, a više puta je osuđivan za krivična djela u Srbiji.

Osim saznanja o njegovom identitetu, istražitelji vjeruju da je osumnjičeni dio kriminalne grupe koja djeluje na međunarodnom nivou. Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni Mitrović nije pripadao suprotstavljenim crnogorskim klanovima, škaljarskom i kavačkom i bio je moreplovac.

Ubica prerušen u prosjaka likvidirao Mitrovića pred ženom i djecom

Ubica je prerušen u prosjaka nosio slameni šešir na glavi i tako maskiran prišao automobilu kojim je upravljao Mitrović nakon čega je ispalio dva metka - u glavu i u vrat. Krvavom piru prisustvovali su Mitrovićeva supruga i dvoje maloljetno djece, a kamere su snimile ubicu koji se biciklom udaljio sa mjesta zločina.

"Neposredno, 10-15 minuta nakon ubistva počeli smo sa izuzimanjem video nadzora sa lica mjesta, izvršili analizu i nakon tri dana smo bili ubijeđeni da je lice sa fotografije koja je nakon 10-ak dana objavljena počinilac ovog teškog krivičnog djela. Nakon 10-ak dana intezivnim i operativnim radom utvrdili smo rutu boravka i mjesto kretanja izvšrioca ovog krivičnog djela. Izuzeli smo i tragove koji su bili predmet vještačenja i izvršili analizu telekomunikacija i sve provjere u odnosu na granične prelaze u Crnoj Gori", naveo je ranije načelnik CB Bar Drago Spičanović.

Tokom istrage saslušano je više osoba, među kojima i Mitrovićeva supruga, čiji iskaz je bio značajan u ovoj istrazi.

Izvor : Fos 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar