Ћирилица Latinica
10.02.2019.
Hronika

Uhapšena trojica osumnjičenih za paljenje kombija Ljubiše Kostića

Autor: Redakcija 1 Ostavite komentar

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar lišili su slobode tri lica, N.G. (21), B.M. (21) i N.R. (19) iz Bara, zbog sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, dok se dva od ova tri lica sumnjiče za još jednog takvo krivično djelo.

Iz UP je saopšteno da su krivična djela počinjena su izazivanjem požara na vozilima i imovini, a izvršena su na štetu dva fizička i jednog pravnog lica.

Naime, ova tri lica su, kako se sumnja, 29.01.2019. godine u Sutomoru, po prethodnom podijeljenim ulogama, opservirali lokciju gdje su se nalazila dva parkirana kombi vozila a za koja su ova lica vjerovala da pripadaju licu N.S. iz Sutomora.

Oko 04.00 časa N.G. je, sumnja se, prvo polio benzinom a zatim izazvao požar na prednjoj regiji vozila „BW Transporter“, u vlasništvu Ljubiše Kostića iz Peći nastanjenog u Sutomoru, a požar je zahvatio i kombi vozilo u vlasništvu Nikole Šimuna. "Barski portal" je, podsjetimo, o tome prvi izvijestio javnost.

N.R. i B.M. su, kako se sumnja, vršili opservaciju prilaznih puteva licu mjesta, nakon čega su se svi udaljili koristeći alternativne puteve u cilju izbjegavanja video nadzora i njihove identifikacije.

Osim zbog ovog krivičnog djela, a nakon uvida u spise predmeta i izjašnjenja vještaka za PEH, službenici CB Bar su nadležnom tužiocu podnijeli i krivičnu prijavu protiv dva od ova tri osumnjičena lica, N.G. i N.R.

Ova dva lica su, kako se sumnja, u Baru, 21.01.2019. godine oko 02,00 časa, zapaljivom tečnošću polili betonsku podlogu objekta jedne firme a potom inicirali požar nakon čega su pobjegli. Prisebnošću radnika obezbjeđenja navedeni požar, koji je prijetio da zahvati imovinu ove firme, je lokalizovan.

Tri navedena lica lišena slobode su privedena nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da su počinila dva krivična djela izazivanje opšte opasnosti.

Kako "Barski portal" saznaje, identifikovanju počinilaca ovok krivičnog djela presudno su doprinijele kamere sa odmarališta vranjske Elektrodistribucije gdje Kostić živi sa porodicom, ali i video nadzor sa Osnovne škole "Kekec" i jednog obližnjeg marketa, kuda su se akteri događaja kretali neposredno prije i nakon paljenja vozila koje se desilo u ulici Save Kovačevića, u strogom centru Sutomora.

 

Komentari
Valentina
Valentina: A sto krijete pod inicijalima kad su postenom ljubisi zapalili kombi
10.02.2019 16:52
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar