Ћирилица Latinica
13.01.2019.
Hronika

Uhapšeni Baranin i Kamerunac zbog krijumčarenja ljudi

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Službenici Uprave policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar i službenicima Sektora granične policije, sprovodeći aktivnosti na suzbijanju ilegalnih migracija i krijumčarenja ljudi, lišili slobode dva lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi - saopšteno je iz Uprave policije  CG.

Kako iz UP navode u saopštenju dostavljenom "Barskom portalu", postupajući po operativnim podacima kojima je raspolagala granična policija, policijski službenici su u iznajmljenom stanu na području Bara pronašli četiri strane državljanke za koje se sumnjalo da su dovedene u zabludu i prevarene od strane dva nepoznata lica. Sumnjalo se, da su oštećene u zamjenu za ilegalni prelaz državne granice platile nepoznatim licima 1000 evra.

Kriminalističkom obradom i intenzivnim radom policijskih službenika identifikovani su i lišeni slobode N.R. (22) iz Kameruna i S.R. (41) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su, po prethodno postignutom dogovoru sa oštećenim licima, iz koristoljublja im obećali prelaz državne granice za iznos od 1000 evra, kako bi oštećena lica domogla zemalja Evropske unije ilegalnim putem.

Osumnjičeni su, sumnja se, organizovali njihov prevoz od Bara do granice sa Republikom Hrvatskom gdje su angažovali i treće, za sada nepoznato lice a na čijoj identifikaciji se radi, a koje ih je ostavilo u blizini granice i udaljilo se u nepoznatom pravcu.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Baru koji je naložio da se osumnjičeni liše slobode zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo. Nakon privoda nadležnom sudiji za istragu osumnjičenim licima je određen pritvor u trajanju od 30 dana i oni su sprovedeni u ZIKS.

Komentari
CG
CG: Zaklela se zemlja raju da se tajne sve doznaju.Dali vi mislite ako sakrijete komentar koji vam neodgovara da ste nesto stim postigli grdno se varate sve se zna.Vozi MISKO .
14.01.2019 02:00
Фики
Фики: Пококајте се бре!Ово је свемогућа е вива Монтенегро држава 🙈
14.01.2019 15:44
Vuko za CG
Vuko za CG: Sto ti dodje Stozinic, ona inteligencija spijunska ?
14.01.2019 18:55
Hilmo
Hilmo: Vukosave, ne pise se "dali" nego "da li". Dalje, ne pise se "neodgovara", vec "ne odgovara".
14.01.2019 19:09
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar