Ћирилица Latinica
06.05.2019.
Hronika

Uhapšeno troje Barana zbog krađe crkvenih zvona

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su, preduzimajući intenzivne aktivnosti u cilju rasvijetljavanja više krivičnih djela koja su počinjena na štetu vjerskih objekata u Opštini Bar, identifikovali i lišili slobode tri osumnjičena lica.

Naime, kako je Uprava policije navela u saopštenju dostavljenom "Barskom portalu", tokom aprila 2019. godine, službenici CB Bar su obaviješteni od strane predstavnika Mitropolije crnogorsko – primorske i predstavnika Biskupije barske da su sa četiri vjerska objekta otuđena četiri zvona.

O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je ove događaje kvalifikovao kao četiri krivična djela teška krađa.

Policijski službenici CB Bar su u cilju rasvijetljavanja ovih krivičnih djela izvršili više pretresa na području Bara i preduzeli niz drugih mjera i radnji koje su rezultirale identifikovanjem osumnjičenih lica. Slobode su lišeni J.S. (31), R.D. (26) i V.B. (43) sva lica iz Bara, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili četiri krivična djela teška krađa.

Oni su, sumnja se, ova krivična djela počinili na način što su, koristeći odsustvo sveštenih lica u navedenim objektima u određenim djelovima dana, sa vjerskih objekata otuđili četiri crkvena zvona, koja su nakon toga, sumnja se, slomili na sitnije komade i takve ih prodali licima koja se bave otkupom sekundarnih sirovina na prodručju Bara i Podgorice.

Osumnjičena lica su, sumnja se, u namjeri da spriječe dokazivanje počinjenih djela, prijetli licima koja su ih otkuplia i uništavali tragove krivičnih djela.

J.S, R.D. i V.B. su lišeni slobode i biće privedeni državnom tužiocu u ODT u Baru zbog sumnje da su počinili četiri krivična djela teška krađa. Policija preduzima radnje u cilju pronalaska otuđenih zvona i njihovih djelova kako bi ona bila vraćena vlasnicima.

Ranije danas u Baru se nezvanično moglo čuti kako su ukradena zvona završila u Italiju, i to preko Albanije. Ova informacija za sada nije potvrđena iz policije.

Komentari
Kemal
Kemal: Ima li kakve veze onaj brkati Ćule sa ovim krađama? Pitam zbog strika, njemu je očistio dvorište davno...
06.05.2019 11:59
Baranin
Baranin: Musliman sam,al ovim gadovima treba objavit imena,da ih se pokoljenja stide!!!
06.05.2019 12:11
Gole
Gole: Nebitno je sto si, ovo nisu ni muslimani ni hriscani, no nesoji. Ovi nemaju vjeru. Što policija daje samo inicijale ??? Dajte bar vi jedini smijete iz Barskog portala objavite gamadima imena, da ih znamo svi. Saznajte, bar u barsku policiju imate dosta špijuna.
06.05.2019 12:25
B B B
B B B: Pod hitno objaviti puna imena i prezimena ovih smradova smrdljivih
06.05.2019 12:26
Dragan
Dragan: Dajte prezentujte nam te neljude koji hoce da uniste nase crkve i istoriju sramotno je i stidno za njih a bogme i za nas da neznamo ko nam kroji istoriju
06.05.2019 12:28
Halid
Halid: Ko je umijesan iz policije u ovo ?
06.05.2019 12:39
Zlijadi
Zlijadi: Zna se ko su nebilo ih nesoji neljudi olos i sljam gadni i to domace sorte...pa sad nek ih opet puste posle mjesec i nek obecaju da nece vise...
06.05.2019 14:39
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar