Ћирилица Latinica
11.02.2018.
Naslovna
Politika

Jonica: Joković rastura SNP kao Mesić SFRJ

Autor: Redakcija 4 Ostavite komentar

Funkcionerka Socijalističke narodne partije (SNP),Snežana Jonica optužila je  predsjednika te stranke Vladimira Jokovića da je raspustio nekada najjači opozicioni politički subjekt u Crnoj Gori, nakon što je Glavni odbor danas da u dnevni red današnje sjednice uvrsti Odluku o preduzimanju neophodnih mjera za očuvanje jedinstva SNP-a koju je predložila ona predložila.

Jonica, inače Baranka,predlogom koji nije uvršten u dnevni red predlažila je da  se van snage stavi odluka kojom je SNP raspustio sve opštinske odbore, te da predsjednici opštinskih odbora do 22. februara sazovu sjednice.

U odluci koju je predložila Jonica navodi se da je očuvanje jedinstva SNP-a prioritetni cilj i zadatak kojem treba da se posveti predsjednik partije i svi članovi GO “kako bi pokazali da SNP kao organizaciono i kadrovski jak politički subjekat predstavlja faktor bez kojeg ne može doći do promjena u Crnoj Gori i ispunili očekivanja članova i simpatizera.

"Jedinstvo u djelovanju svih organa i funkcionera SNP-a mora se, bez izuzetka, pokazati, kako bi na predstojećim lokalnim izborma svu snagu, energiju kadrovske i organizacione kapacitete SNP-a usmjerili ka ostvarivanju porgramskih ciljeva SNP-a, a prije svega promjene vlasti”, navodi se u predlogu Jonice. 

“Oni koji su došli na čelo SNP-a na talasu priče o navodnom očuvanju jedinstva, za prethodnih pola godine nisu napravili nijedan korak da obezbijede to jedinstvo. Tako su i danas još jednom na djelu dokazali da im očuvanje jedinstva nikada nije bilo ni cilj ni namjera, jer su odbili čak i da uvrste u dnevni red Predlog odluke o preduzimanju neophodnih mjera za očuvanje jedinstva SNP”, izjavila je Jonica za “Vijesti”.

Ona navodi da su pred SNP-om izuzetno važni lokalni izbori, a prije toga 21. mart - za svakog pravog SNP-ovca jedan izuzetno značajan datum - proslava dvije decenije postojanja SNP.

“Naše članstvo je od nas očekivalo samo jedan poklon za 20. rođendan SNP-a, a to su sloga, jedinstvo i zajednička borba za smjenu vlasti. Umjesto toga, Vladimir Joković je, iz samo njemu znanih razloga, raspustio SNP. Tako su odlukom 20 članova Izvršnog odbora raspušteni opštinski odbori širom Crne Gore, odnosno više od 1.500 ljudi, što je nezabilježen primjer u političkoj praksi na ovim prostorima”, navela je Jonica.

Nakon što je je odbijeno da ovaj predlog uvrsti na dnevni red, Jonica i dio partije okupljen oko nje, napustili su sjednicu GO.

“Napustili smo sjednicu, smatrajući besmislenim da vodimo raspravu o bilo čemu drugom sa onima koji neće ni da razgovaraju o jedinstvu SNP. Tim potezom i odbijanjem i da se vodi rasprava o današnjem Predlogu odluke o preduzimanju mjera za očuvanje jedinstva partije, Joković je, nažalost, potvrdio da su tačne sumnje u koje nismo željeli da vjerujemo, a to je da je po zadatku doveden na čelo SNP kako bi, po uzoru na Stipa Mesića koji je rekao - moj zadatak je obavljen Jugoslavije više nema, Joković ubrzo mogao da se svojim nalogodavcima pohvali - obavio sam zadatak, SNP-a više nema”, kazala je Jonica.

Danas su, navodi ona, pale maske.

“Aktuelnom rukovodstvu ne treba jedinstvo SNP, nego da mi odemo iz SNP. E to gledati neće”, kazala je Jonica.

(“Vijesti”)

Komentari
Lidija
Lidija: Npotrebno dodatno razbijanje ionako ispodcenzusnog SNP-a. Jonica je do sada objedinjavala, ali Jokovic je pitanje sta radi
12.02.2018 07:53
Vesna
Vesna: na Jonicu mozete samo da budete ljubomorni, nikad niko nije toliko znanja i energije ulozio i izborio se za svoje birace kao ona, iako je opozicija. Ne volim SNP ali cu izuzetno cijenim kao opozicionara. I mjesto joj je u nekoj vecoj opozicionoj grupaciji, a ne medju gubitnicima.
12.02.2018 09:12
Virpazar
Virpazar: Vesna, ovako stvari stoje. Jonicu veoma dobro poznajem. Neđe davno bio sam u društu jednog uglednog DPS funkcionera. Na dan izbora bilo im je gusto i na moje pitanje: što ćete ako zagusti. Reče mi jasno i glasno: imamo SNP i Jonicu. Ona i Milić su bili i ostali najbolji vojnici DPSa. Ona uopšte nije dobar čovjek.
13.02.2018 21:53
Rodjo
Rodjo: Virpazare pitaj tatu, za pljuvanje hoce li ti dati platu. Napred Snezo!!!
14.02.2018 08:27
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar