Ћирилица Latinica
21.09.2020.
Kolumne

Šta je „(ne)stalim“ Duškovim „snimkom plave torbe“?

Autor: Redakcija 9 Ostavite komentar

PIŠE: Dr Momčilo D. Pejović

Za tri decenije nagledali smo se raznoraznih čuda u Crnoj Gori i uvjerili se u njih! A mislili smo da nas ne mogu iznenaditi i da ih više ne može biti!

U slobodnu Crnu Goru, pod sloganom „Zajedno do slobode“, ubrzo „dolazi“ Duško, kao „slobodan“ čovjek! Obećao je i svoje obećanje „ispuniće“! Samo da ne bude baš kao ono sa objavom „snimka plave torbe (...)“!

Zamišlja(mo) (ga) da dolazi kao „oslobodilac“! Podgoričkom aerodromskom pistom gazi sigurnim korakom, po prostrtom sto metara dugačkom crvenom tepihu!? Čuju se aplauzi s(n)age i „podrške“ njegovih (b)rojnih fanova, bankarskih klijenata i deponenata!

Nije tako davno bilo kada se Duško znao vr(a)ćati iz Londona „punijeh ruka“ i sa kolicima na kojima je bilo natovareno po nekoliko „plavih torbi“ kao ličnim bagažom - prtljagom! A sada, od cijeloga „bagaža“, nosi sa sobom „samo“ tri „ugašene“, oslobađajuće interpolove crvene potjernice! Naravno, po jedna „smještena“ u džepove sa lijeve i desne strane njegovog tamno plavoga sakoa, dok je treća na „sigurnom“ u markiranoj „NBA sportskoj velikoj plavoj torbi“, čiji je rukohvat čvrsto stegnut prstima njegove desne šake! Da li je to baš ona „plava torba (...)“ o kojoj se toliko priča ili „vjerna“ kopija njena?

„Veličanstveno“ i (po)nosno uzdignute glave, sa dugačkim iskorakom i odlučnim korakom slavodobitnički gazi! Istrajan u obećanjima, „zaslužni borac“ za pobjedu nad „diktatorskim režimom“, osoba koja „neće stati sve dok Milo ne ode sa vlasti (...)“, biciklom u Spuž ili avionom u Dubai, a moguće i lansirnom raketom u neku na hiljade kilometara udaljenu destinaciju!

Sav je „radostan i presrećan“ što ponovo vidi „slobodnu“ Crnu Goru i u njoj posrnulog „predsjednika svih građana“, koji ga „(do)čeka“ u rasklima(ta)noj predsjedničkoj fotelji sa brojnim članovima, iako poraženim, „najjače“ političke stranke D(R)PS-om, sada u opoziciji! Njegvoj sreći kraja nema, jer će u Crnoj Gori ponovo biti bankarski finansijski ekspert, biznismen od ugleda i povjerenja, naravno i ugledni profesor na Univerzitetu Mediteran, sa najvišim naučnim zvanjima i stručnim referencama! Čestitam(o), čestitamo!

Prije „najavljenog, a još ne određenog datuma dolaska“ već (nam) upućuje „Čestitke, Crna Goro“, u svojstvu „predsednika Univerziteta Mediteran i predsednika upravnog odbora Atlas Grupa“, što je za pohvalu! I, naravno, usputno daje „sm(j)ernice“ kako i na koji način (pre)uzeti vlast, izvršiti „hitne“ smjene i reforme u sudstvu, ministarstvima i kako smijeniti „predsjednika svih građana“, a sa „upozorenjem“ i oprezom da taj čin neće biti ni malo lak, jer „... put pred vama biće trnovit. Njegovi plaćenici su na ključnim mjestima (...)“! Veliko otkriće!? Ni(jesmo) (li) „znali“ da je Amerika, prije nešto više od pet vjekova, otkrivena?!

„Kao osoba koja odlično poznaje Đukanovića već decenijama, (...) sve njegove vrline i mane“ Duško iz Londona, kao „odbjegli tajkun“, pojašnjava „korake Mila Đukanovića (...) i koje radnje će preduzeti „nova demokratska vlast Crne Gore da bi zaštitila svoju pobjedu“! Šta mislite, da li bi oni znali to i bez njega?! Još jednom, hvala Dušku na savjetima!

I kada smo neizbježno očekivali da će konačno odrediti datum objave „snimka plave torbe“ on ni abera, opet „zaboravlja“ hitajući sa „preporukom“: „Ne čekajte da velike sile dođu vama: prvi ispružite ruke (...)“! Nema što nego nam ga „zakuca“, baš onako kako bi se reklo košarkaškim žargonom! Dakle, Duško uveliko trasira i mermerom popločava svoj put za njegov trijumfalni dolazak!  Podgorici, u koju će „ubrzo doći“, još samo nedostaje „trijumfalna kapija“ pa Duško, na konju bjelašu, da prođe kroz nju i ugođaj bude vatrometom i topovskim salvama (pro)slavljen i okončan!?

Glavna uloga „odbjeglog tajkuna“ iz dalekog, a bezbjednog Londona, tek nam sada postade sasvim jasna i potpuna, sa svim onim „lajvovima i intervjuima“ na raznim radio i tv stanicama, instagramu ili „fejsu“! Da li da kažemo da je to hrabrost ili ga nazovemo pravim imenom: to što je rekao ravno je bezobrazluku, jer potcjenjuje inteligenciju onih koji će „već sjutra“ preuzeti vlast i bogme građana, koji su dali povjerenje pobjedničkoj koaliciji?
Duško otud i odovud, okolo i po sred mete, u sami vrh glave i po sred mozga: „Ne čekajte (...) prvi ispružite ruke (...)“! Samo je nedostajalo da nam još reče: „E sad trčećim korakom i odmah (u)činite kako sam vam rekao“!

Bila je to kap koja je prelila čašu! Nijesam mogao otrpjeti „sm(j)ernice“, a još manje mu oprostiti „preporuku“ koja u sebi sadrži krajnju poniznost i poniženje za građane Crne Gore, koji će zajedno sa pobjedničkom koalicijom „prvi ispružiti ruke (...)“ prema velikim silama! I šta nam još (pre)ostaje sem da klečeći na koljenima molimo ih cvileći!
Zar to nije onaj isti Duško koji je nas građane svojim obećanjima zavitlavao punih dvadeset mjeseci, da će u „pravom trenutku, (...) za finale, (...) pokazati snimak plave velike sportske markirane NBA torbe“ iz koje Milo, u svojstvu političkog lidera i „premijera“ ili „predsjednika svih građana“ uzima novac?

Da li će se na njegov „prav(n)i trenutak“ čekati još dugo i dugo? Da li će sa sobom dovesti odabrane „eksperte“ i političku garnituru „neistrošenih ili ne eksponiranih likova“? A „snimak plave torbe“ ide „brzijeh dana“!?

Međutim, stanite ili „polakote“ što bi rekao SDT! Nema toliko mjesta za tako velike izlive radosti, žudnje zbog duge odsutnosti, lične bliskosti i nježnih „dodira“ prilikom dočeka „zlatnog sponzora“ D(R)PS-ovaca!

Kako „javljaju“ oni iz dobro uhodanih i neprevaziđenih ušno-tehničkih i mobilnih veza, koje se ovih dana sašaptavaju i idu od uva do uva ili imejl porukama, nekim čudom „nestala je Duškova i(li) Milova plava torba (...)“! Kako i na koji način za sada niko pouzdano ne zna!? Ali se (po)uzdano (na)gađa odnosno naslućuje da je iz dobro čuvanoga stambenog objekta u Londonu, u kojem je Duško stanovao sa svojim tehničkim, stručnim i advokatskim timom, „nestao snimak plave torbe“ odnosno „zamijenjen“ je (v)lažnim snimkom plave torbe!? Bio je to falsifikat (vr)hunske tehnike od strane nekih, kako sum(nj)aju, agenata brojnih tajnih službi: bivše UDB-e, ANB, DB, BND, CIA, M-16, MOSAD-a, bivšega KGB-a, najpoznatijih danas u svijetu!?

Znam da sa dozom (ne)povjerenja ili (podo)zrenja čitate ovo što vam pišem i saopštavam!? A moguće je, ima više razloga, i da dobrim dijelom povjerujete da bi to jednom sve mogla biti istinska istina sa velikim izgledom da se desi, jer šta će nama sada „plava torba“, kad smo i bez nje, kako reče Duško, dobili izbore i poslali „najjaču stranku“ u opozicione klupe? Doduše, ne još i njihovog političkog lidera i ujedno „predsjednika svih građana“, ali i tome će jednom, nadamo se ubrzo, doći kraj!

Da se „vlasi ne dosjete“, zato se Duško, „odbjegli tajkun“ iz Londona, ponudio za „savjetnika“ da sa bezbjedne distance svojim „sm(j)ernicama i preporukom“ (pri)učvrsti svoje pozicije i dobije „kakve garancije“ za aboliciju, makar samo zbog dugogodišnjeg „zlatnog sponzorstva“ D(R)PS-ovaca, „otkrivene Koverte“ i „zaboravljenog“ mu kuma Branimira Gvozdenovića! A kum u junačkoj Crnoj Gori „nije dugme“!?

Duško nam je još mnogo toga obeća(va)o sve „pišući“ scenarije u „live“-u kako će smijeniti „diktatorski režim“ putem objave „snimka plave torbe“, koji se „čuva(o) za finale“!? „Obećanje ludom radovanje“, vazda je bilo, biće i dalje od onih koji samo misle o sebi i svojoj „pozadini“.

Ako „plava torba“ nije „nestala“ zašto se čeka sa objavom njenoga snimka? Razmislite malo i navedite mi jedan jedini razlog zbog kojeg bi trebalo još „godinu, dvije godine ili (...?)“ čekati da se pojavi „snimak plave torbe“, ako ga već ima odnosno više ga nema, jer „nestao je“, neko ga je odnio, uništio ili „s(a)krio“ da bi se njime opet mahalo u „po(go)dnom“ trenutku!

Povodom „nestalog snimka plave torbe“ neizbježno se postavljaju dva pitanja od velikog značaja, a ona glase: 1) Da li bi pojava „snimka plave torbe“, ako ga već ima-postoji, promijenila nešto? Odgovor je potvrdan i nedvosmislen. DA! Tada bismo za osobu koja uzima novac iz plave torbe mogli bez zadrške ili ustručavanja javno reći da je lažov i lopov. 2) A šta ako nema snimka plave torbe; i da li će zbog javnih obmana građana odgovarati onaj koji je to činio? I tu je potvrdan i nedvosmislen odgovor. DA! Za osobu koja istrajno obmanjuje javnost, šireći neistinu da „snimak plave torbe“ postoji, kaže se da je lažov. I tu bi bio kraj svim pitanjima i nagađanjima!

Poznata vam je izreka: „Prazne puške se plaše dvojica (obojica)“! Dakle, i onaj koji drži pušku, jer zna da je prazna i onaj drugi u koga je uperena, jer misli da je metak u cijevi.
Zar nije veliki blam za sve koji su ove skoro dvije godine čuvali „falsifikat“, od snimka velike sportske markirane NBA plave torbe, a ni posumnjali nijesu da se i tako nešto može desiti ili da je neko toliko bio hrabrar da „uđe“ izvrši „zamjenu“ za original „snimka plave torbe“? Duško, ipak, dobro ti njima došao! Iako si došao bez „snimka plave torbe (...)“, ali sa tri oslobađajuće potjernice sada možeš slobodno da se šet(k)aš, ne samo Podgoricom i cijelom Crnom Gorom već cijelim „zemaljskim šarom“ i razvijaš svoj biznis, bez obaveze i „reketa“ da i dalje sponzorišeš D(R)PS-ovce i njihovoga političkog lidera „predsjednika svih građana“!

Još ne vjerujete u ovo što vam pišem odnosno saopštavam, a što je meni na lijevo uvo šapnu(t)o u povjerenju na jednom prelazu u gradu, dok sam čekao da se upali zeleno svijetlo na semaforu! Nemojte se iznenaditi ako čujete i neku drugu (ne)provjerenu vijest, koja će demantovati ovu koju sam vam saopštio iz meni (po)uzdanog izvora!?

E imam još nešto, a što moram, reći i to ne mogu ostaviti za drugi put! Hoću da Duško (pro)govori i ujedno od njega da (sa)znam šta je od svega istina sa „snimkom plave torbe“? Ko je taj koji može da uporno obmanjuje javnost o „postojanju snimka plave torbe“ i ko njega štiti za (ne)istine koje javno iznosi? Zar nije on sebe time izložio javnoj osudi i preuzeo rizik javne odgovornosti zbog obmana i(li) netačnog iznošenja činjenica da „postoji, (...) raspolaže sa snimkom plave torbe...“, čineći to u kontinuitetu približno dvije godine? Da li postoji ili je „snimak plave torbe“ (ne)stao, (pro)dat, zamijenjen za falsifikat, ili je on „garancija“ nečija i od „interesa“ državi Crnoj Gori, da se ne pojavi u javnost i bude s(a)kriven od njenih građana?

Javno sam iznio svoje mišljenje i ubjeđenje i za njega preuzimam punu odgovornost. A ne dozvoljavam nikome, pa makar to bio i „odbjegli tajkun“ u Londonu, da mjesecima obmanjuje javnost hvaleći se da ima u posjedu „snimak plave torbe iz koje Milo uzma novac“! Takođe, ne dozvoljavam nikome, pa makar on bio i „predsjednik svih građana“, iako nije moj jer ga ne priznajem, da javno iznosi neistinu tvrdeći da „ne postoji snimak plave torbe“, ako već „postoji“ i bio je „prvo njemu dat-poslat“ a u posjedu je „odbjeglog tajkuna“ u Londonu! Neka jedna ili druga strana (s)nosi punu odgovornost za javno datu riječ i tvrdnju i neka se jednom za svagda prestane u javnosti širiti (ne)istine sa kojima jedan ili drugi žele trgovati - kupovati državnički položaj ili braniti svoj bankarski imetak!

Moje interesovanje kao građanina za sudbinu „snimka plave torbe“, kojim je obmanjivana javnost od „odbjeglog tajkuna“ Duška iz Londona, preko medija i raznih portala „in live“, da će objaviti snimak plave torbe „za finale (...) ili malo kasnije“, neće (pre)stati sve dotle dok njegov vlasnik ne objavi ili kaže istinu o postojanju, nepostojanju ili nestanku „snimka plave torebe (...)“! Kao građanin imam na to pravo, jer smo njegovim permanentim javljanima i obećanjima da će „snimak (...)“ biti objavljen, odugovlačenjem i neobjavljivanjem dovedeni u zabludu da on uistinu postoji, a vlasnik je time sebi neopravdano pribavio „imidž“ istinite i poštene osobe „koja ne laže“, „istinskog borca“ protiv režima i „političke žrtve“ zbog koje je skinut sa crvene interpolove potjernice!
A možda Duškov odgovor, iz dalekog Londona, „odmah“ stigne, ne čekajući da se izgradi „trijumfalna kapija“ u Podgorici, a povodom njegovog i njegovih kadrova i „eksperata“ dolaska kao „oslobodioca“! Duško, sjeti se riječi: „... ja neću stati“!

 

 

Komentari
Срђо
Срђо: Господине Поповићу, сви заборавише на тајкуна Кнежевића и његова обећања, само му ви мира не дате. И нека, тако треба, браво за истрајност.
21.09.2020 17:20
Trifo
Trifo: Mozda torbu cuva za kampanju za predsjednicke izbore. Sve da nista nije bilo drugo samo ona koverta Migu balavom pa je bilo dosta. Ali Knezevic mora svakako da odgovara jer je decenijama bio dio mafijaske tvorevine i kupio laznu nezavisnost ove lazne drzave.
21.09.2020 17:22
Haha
Haha: Knežević najgori soj dps. Da se nije posvađao sa Milom isto bi ga podržavao. Neće on da objavi ništa jer pare od pranje para stekao... Nije ga on vodio Dubaji jer ga voli već zbog interesa. Sad je on veliki vjernik, kako da ne. Marovica, njega i slične trebaju da u zatvor pošalju
21.09.2020 17:52
Za Doktora
Za Doktora: Pa valjda Vama doktore kao pametnom covjeku od pocetka nije bilo jasno sta I zasto Knezevica tako prica. Valjda nijeste sve do sad njemu vjerovali. Znate onu status izreku: Ako je Turcim krvav do lakata , poturica mora biti krvav do ramena.
21.09.2020 19:29
Labud. CT
Labud. CT: Aman covjece kako ti ne dosadi ovoliko pisanije sve jedno te isto Milo Dusko plava torba i tako sve u krug sad sam ljut sto citah ovoliki tekst sve ocekujuci nesto novo i znacajno kad ono corak. Ti si neka stara drtina koja nezna sta ce sam sa sobom pa pise romane a sve to je moglo da stane u par recenica. Zao mi je sto ce ti predsjednik biti MILO jos 3 godine a mnogo je vazno sto ga ti takva velicina ne priznajes. MILO KRALJU CRNE GORE.
22.09.2020 00:43
Momo
Momo: Labude,Labude,Labude.... To Labude munjo Crnogorska sa Lovcena.
23.09.2020 19:12
Božo
Božo: Kovertu popapala maca. Pa ljudi moji to je notorni lažov. Mi u DPSu vrednuje o znanje a Knežević zna dobro da zaobiđe istinu tj da laže.
25.09.2020 16:16
Gile
Gile: Onaj ko daje mito odgovoran je koliko i onaj ko ga prima. Duško ne može da bude svjedok saradnik u aferi u kojoj daje mito. Zato nije dao snimak
26.09.2020 00:24
Božo
Božo: Dule bi dao sve što ima, nema ništa, priča gluposti i laže. To je beskičmenjak bez srama.
29.09.2020 12:51
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar