Ћирилица Latinica
27.08.2020.
Kolumne

Milo iz usta Veljovića

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

PIŠE: Ranko Babić

Da li ovi iz DPS-a uopšte shvataju koliko su providni? Eto juče direktor policije Crne Gore, Veselin Veljović, upozorava da pojedinci i grupe planiraju izazivanje incidenata i nemira na dan izbora, te ističe da će policija odlučno i odgovorno postupati (vidi (1)).

Ako se zna da Milo Đukanović vlada DPS-om kao svojim feudom, kao u najgore tursko doba, da mu je DPS lični transmisioni sistem koji izvršava njegove zamisli i odluke, jer posle Sveta Marovića tamo nema nikog ko bi smeo da progovori neku svoju, onda je jasno da je Veljović samo glasnogovornik Milov.

S druge strane, Milo u poslednje vreme, počevši od zlosrećnog Zakona o veroispovesti, povlači tako glupe poteze da se čovek prosto zapita da li ga je pamet napustila, a to niko iz njegove okoline ne sme da mu kaže. Poznati sindrom diktatorovog kraja.

I eto najnovije "mudrosti" koju je Milo smislio, da upozori na nemire, tj. da najavi nemire, a on će onda imati povoda da intereveniše policijom.

Jes, sve će opozicija da diže nemire i da upropasti decenijsku šansu da Mila prosto obriše "papirom". Kulturno i elegantno. Svima je već dosmrdeo. Pere li se taj? Zaludu, Morača ga ne bi oprala.

Dakle, to planiraju. A provokatora, i to onih profesionalnih i uvežbanih, imaju koliko hoćeš.

Ostaje pitanje kako se ovi najavljeni nemiri uklapaju u scenario krađe koju su takođe smislili. Milo je u takvom očaju, u takvoj presiji da ne izgubi izbore, da je na sve spreman. Bukvalno na sve. Ali, ima tu jedno veliko ALI. Očaj pomuti mozak pa se prave loše procene i donose loše odluke, vuku još lošiji potezi kada situacija krene pa se mora reagovati u momentu. Izgubljeni izbori njemu znače pucanje prepunjene "mješine grijeha".

A mješina davno pukla. I on sa njom.

 

_____________

 

(1)   https://www.standard.rs/2020/08/26/veljovic-planirani-su-neredi-na-dan-izbora-u-crnoj-gori/ 

Komentari
Тале
Тале: ДПС секта је на апаратима, све им је узалуд, овим покушајем сељачког и примитивног застрашивања само ће појачати инат народа који је већ одлучио да их оћера на депонију.
27.08.2020 22:04
Rakonjac
Rakonjac: U Bijelo Polje gdje je nekad lagano dobijao, preko 65 posto stanovništva po svim anketama glasa opoziciju sada
27.08.2020 22:05
Љутко
Љутко: Нека избори у недељу буду једна велика литија!!!
28.08.2020 16:59
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Izdvajamo
14.10.2020.
8
Vladika
01.10.2020.
10
Kapela
08.09.2020.
20
Komite(tlije)
14.08.2020.
15
Milo Ante portas
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar