Ћирилица Latinica
14.03.2020.
Kolumne

Savremena politička kriza Crne Gore i rješenja

Autor: Redakcija 31 Ostavite komentar

PIŠE: Mr Aćim Višnjić, književnik

Savremena crnogorska politička dešavanja, a tragikomična, još uvijek(!) nalažu ozbiljnu analizu uzroka i mogućih odgovora  koji bi mogli, ali i morali, unijeti novine u cjelokupni korpus najozbiljnijih pitanja postojanja i opstojanja Crne Gore.

Aktuelna i višedecenijska apsolutistička vladavina komunističkih i neokomunističkih vazala danas je dovela zemlju i narod u najdublje sukobe, još uvijek verbalne, u njenoj istoriji.

Na sceni je crnogorski vladajući fašizam otvorenog i ratničkog tipa, protiv Crnogoraca srpske nacionalnosti. Oni su zapravo neokomunisti, a njihov fašizam je komuno fašizam, ili ratništvo protiv svoga naroda.

Na silu su stvorene takve podjele koje će neminovno eskalirati u bratoubilački rat, ako se hitno ne nađu načini da  zaustave suludu trku podjela i započnu  najozbiljnije razgovore utemeljene na faktima  urušavanja društva i države.

Sve je počelo bratoubilačkim ratom 1941. godine i sad se hoće taj zlokobni antisrpski projekat završiti golom silom, a to znači i krvoprolićem.

Soldateska aktuelnih vlastodržaca je jasno stavila do znanja da tako nešto je aktuelno, pod izgovorima ugroženosti države, a tu državu u propast vode direktno oni, neokomunisti i njihovi inostrani nalogodavci.

Pored novonastalih država i nacija tu je i Crna Gora, kost u grlu zapadnom političkom krugu, na čelu sa Vatikanom i NATO paktom. Nimalo zanemarljiv problem, uključujući  i našu opuštenost  pred direktnim opasnostima. Budući da se na čelu države Crne Gore nalaze antisrbi i da se takav trend neće tako brzo zaustaviti.

Sve političke snage srpskog naroda u Crnij Gori moraju misliti na stvaranje pravnih mehanizama koji će isključiti vandalsko i apsolutističko ponašanje svih nedobronamjernih pojedinaca, ili partija i stranaka u Crnoj Gori, sa naglaskom na nosioce antisrpskih politika.

Uočljivo je da se diktatorski režimi i pojedinci, iz mandata u mandat, nasilnički odnose prema srpskim pojedincima i samoupravnim zajednicama, te je potrebno odmah stvarati regionalne zajednice, po ugledu na Evropu i njene pozitivne zakone.

Tako je, jedino, moguće obezbijediti sva nacionalna prava Srba u Crnoj Gori, ali i ostalih, ali prije svega totalno zaustaviti diktatorsku samovolju crnogorstvujušćeg fašizma. 

Poznato je kako je srpski narod izvan Stare Crne Gore ušao u crnogorsku državu, kada nije postojala crnogorska nacija i nacistički komunizam.Svi su bili Srbi i iz te logične istorodne, vjerske, kulturološke i svake druge istosti proširili su teritoriju Crne Gore, teritorijalno i brojnijim stanovništvom.

Ko daje pravo bilo kome danas u Crnoj Gori da zlostavlja, unizuje i asimiliše srpski narod u vještačku crnogorsku naciju, isfabrikovanu iz vlastitog srpskog naciona?

Primjera radi, teritorija Stare Hercegovine i njeno stanovništvo, pokrivaju najveći dio Crne Gore. Tu je i ogroman prirodni i privredni potencijal, a drastično zaostaje u ukupnom razvoju i standardu od nekih djelova Crne Gore, koji joj vidljivo eksploatišu ogromne resurse.

Isto tako stoji sa istočnim velikim graničnim područjem bjelopoljske i beranske opštine, Bratonožića, Kuča, sve do Podgorice.

Tačno se znaju teritorije većinskog srpskog stanovništva koje se moraju regionalizovati i adekvatno tome  napraviti ustav i svi pravni mehanizmi koji će besprekorno zaštititi i sigurnost države i naroda sa nacionalnim pravima i u vrešenju vlasti i sprečavanju od crnogorstvujušće majorizacije. 

A ti crnogorstvujušći su uglavnom iz stare Crne Gore, a njihovi predstavnici su danas pokriveni imenom i nedjelom veleizdajnika Crne Gore, fašistom Milom Đukanovićem.

Vrijeme je skoro isteklo, te stoga i hitno treba započeti realizaciju naznačenog političkog programa, koji je prirodan odgovor antisrpstvu, ali i iskorak za spasenje države Crne Gore. 
                              

Komentari
Radonjić
Radonjić: Odavno nije bilo Aćima u Baru njegovom. Ljekovito djeluje ovaj njegov osvrt. Crnogorci srpske nacionalnosti - ovdje je rečena suština Crne Gore. Ovdje je sva misao i sva filozofija naše suštine i naše istine. Sve drugo da nije napisao i otvori oči svima koji išta vide, pa je predosta. Hrabrost i izuzetan spisateljski dar i najčistije rodoljublje oduvijek su bile odlike ovog Homera sa Golije, našeg Baranina. Pozdrav za brata Aćima od Kuča i Baranina Radonjića.
14.03.2020 08:49
90-te
90-te: Dobro vas zapamtio narod u Baru 90ih, po ratno huskackoj politici (vas i vasih kolega sa talasa Radio Bara)...Isti taj mediji ste doveli pred gasenje,sa vasom politikom, mada i sada struje klice iz vaseg doba u istoj kuci, ali ne u toj mijeri!!!!
14.03.2020 08:53
Савка
Савка: Нека те Господ поживи Вишњићу. Ово је штиво за све генерације Срба из Црне Горе. Нас који смо створили Црну Гору, коју би да нам отму ови из нове тзв. цг нације. Ова ништавила што се стиде часних предака својих и што се не смију изјашњавати Србима као што су им се преци писали откако је Црне Горе
14.03.2020 08:54
Oliver
Oliver: Đe su ta rešenja obećana u naslovu? Tekst je obično isprazno fraziranje...Šta mu znači ovo " unuzuje", valjda unižava?! Ili ovo, " isfabrikovanu iz vlastitog srpskog naciona"....Besmisleno!
14.03.2020 08:59
Капетан
Капетан: Оливере, ако си бар мало писмен јасно си могао закључити да је рјешење у формирању Регионалних заједница по угледу на Европу. Текст је јасан, јаснији не може бити, а твој коментар је бесмислен и злонамјеран, веома.
14.03.2020 09:06
Boki
Boki: Acime ti ostavi one cipele u Spuz za Mila ma mi se cini da ce tebi opet trebati.
14.03.2020 09:57
Oliver
Oliver: Nijesam, druže Kapetane, ni nepismen ni zloban, al iz teksta nijesam dokučio koje to i kakve regionalne zajednice "po ugledu na Evropu i njene pozitivne ( ada, neće valjda negativne?!) zakone autor predlaže, i ko to treba "odmah" da ih stvara... " Uočljivo je da se diktatorski režimi i pojedinci...nasilno odnose prema srpskim pojedincima i samoupravnim ( kojim to?)zajednicama". Sve ovo fraziranje moglo bi se oprostiti autoru, ali, da nas neko " unizuje", e, tu je malo pretjerao.
14.03.2020 10:04
Капетан за Оливера
Капетан за Оливера: Оливере, ту ти је "др Гугл" ако не знаш већ сам, па те упућујем unizuje: slične reči i sinonimi | Kontekst.iowww.kontekst.io › srpski › unizuje Lista reči i fraza, sličnih 'unizuje': prezire, veličajući, podcjenjuje, spoznajući, potcenjuješ. Više rezultata i sinonimi na kontekst.io.
14.03.2020 10:16
Kapetanu od Olivera pozdrav!
Kapetanu od Olivera pozdrav!: Ne treba meni, Kapetane, Gugl.U ovom kontekstu trebalo bi " unižava" ili " ponižava". Ja sam, Kapetane, prosuka prilično godina, al nikad ne čuh i ne pročitah da neko nekog unizuje...Mani se Gugla, pitaj Olivera. I popravi taj tekst, smisao je dobar ali to treba konkretnije i bez fraziranja...
14.03.2020 10:38
samo realno
samo realno: Olvere ne prdnjavi, pojma nemas o zivotu
14.03.2020 11:17
Orlandić
Orlandić: Javio se crnogorski Šešelj da dolije ulje na vatru. Mora doći na miropomazanje u CPC jer ipak je mlad i biće mu oprošteno četnikovanje i srbovanje.
14.03.2020 11:25
Bogdan C
Bogdan C: A živ li si Aćime.
14.03.2020 12:04
Dino
Dino: Opet su ovi lupezi na portalu, ovi sto podrzavaju dps-ovce...kovertasi, obraz vi je kao djon..
14.03.2020 12:29
Dino
Dino: Za orlandica, pa jeli bolji svaki cetnik od ovija danasnjih na vlasti ??? Svaki dan po neko ubistvo
14.03.2020 12:34
Mika
Mika: Tamo u tvoju glavu puklo da bog da jaki Višnjiću i tebi i sličnima tebi.
14.03.2020 12:59
MIKI
MIKI: Sto me ovo nesto podsjeca na 90te okuplja se drustvo za spas srpstva vojvode, serdari i ostala bratija risto je tu sve je isto samo njega nema.
14.03.2020 13:15
Dino
Dino: Miki, tebe podsjeca na 90te. Mene su 90te eo 30 Godina druze...bravo Visnjicu, ovi su slijepi nista ne vide.
14.03.2020 15:05
Ilhan
Ilhan: Dino, Bogu hvala da nas je više koji isto mislimo. Za Aćima ne znam da je nanio zlo mom narodu, za Mila i bagru iz DPS sekte znam da su nam krvnici.
14.03.2020 15:50
Šapina
Šapina: Ovaj crnogorski Šeki uz pomoć Mire možda bi mogao učiniti nešto za svoje mentor
14.03.2020 16:02
Koverta
Koverta: Nema Eskobara danas..on im je ,,reminder,,xaxaxa, da se ne zaborave radnje ovih postenih iz vlasti, kao i njihovih obozavalaca, nwma vecih Četnika od ovih sto truju, kradu ovih 30 god...
14.03.2020 16:26
Dino
Dino: Za Sapinu, ti ti takvi glasaci kao ti su najjj Cetnici..ne ostade nista u ovoj zemlji od kad se pojaviste. Jos samo ovaj most jedan u Mrkojevice sto je osta da opustosite
14.03.2020 18:13
Аћим Јоаким Вишњић
Аћим Јоаким Вишњић: Ја злонамјерне и полуписмене мозгоње могу поучити чојству,ако знају шта је то.Не бих волио да их сријећем јунаштвом,јер то им не би било ни мало по надању. Овај нечесови, што ме учи језику и,карактерише мој текст с политичког становишта, ускоро ће знати који су то будући региони у Црној Гори. Једноставније: Српски региони!У којима неће бити фашизма милогорског и ничијег, већ легитимни српски национални простори,без вас који мислите да ми не знамо мислити и урадити што требује људима и Његошевој Црној Гори. А овом који коментарише ријеч УНИЗУЈЕ, питање: Је ли низија, или нижија? Све друго објашњавам професорски за новац! Као вама, злим и полуписменим, час српског језика 100 јевра!
15.03.2020 19:42
Koverta
Koverta: Bravo Acime, nikad ne komentarisem,ali pratim komentare ovog Eskobara, koji ih gadja pravo u mozak. Dok mi komentarisemo litije, narod se peca oko toga i komentarise,on ih onako u zdrav mozak podsjeca na postene rabote 😉,koje su obavljali ovih 30 God. Smetaju im litije , a koverte ne...poz.od Koverte 😃
15.03.2020 21:20
Za visnjica
Za visnjica: Dodje liti sto ona "uciteljica" 🍒🍒iz skole "Jugoslavija" 😉😉😉😂😂😂😂😂😂👋👋👋
15.03.2020 21:26
Dino
Dino: Za ovoga sto pita za cerku, neka ponovo upise osnovnu budaletina jedna...
15.03.2020 22:29
Епидемиолог
Епидемиолог: Шапина, и теби је Вишњић гурнуо корито баш док си ришкао...
15.03.2020 22:43
Za dina
Za dina: Jos "zivis" u doba 🦕 🦕🦕🦕🦕!!! Probudi se jer "ti" i tebi slicni ostadoste u "kameno" doba!!!🤫 🤫 🤫 🤫 🙏🙏🙏
16.03.2020 04:51
Od Olivera Joakimu utuk:
Od Olivera Joakimu utuk:: Joakime, mani se demagogije! Nema u mom komentaru nikakvog kako ti kažeš "političkog stanovišta", čak naprotiv, rekao sam da se u suštini slašem sa tvojim kritičkim stavom. Kritika se odnosi na stil i jezik teksta i nemoj da manipulišeš i razmećeš se frazama o čojstvu, junaštvu, politici, srpstvu...O kakvoj sada "niziji" , Bog s tobom, govoriš?! Opet manipulišeš.Ako već tražiš korijene pa kreneš od nisko, onda si mogaoo napisat unisuje. Ovakve trik- analogije mogu da impresioniraju samo agramotne.O nekakvim časovima isto mislim da ne bi puno zaradio što se najbolje vidi iz priloženog, pa ti, kako ti kažeš: " ni malo ne bi bilo po nadanju"...
16.03.2020 08:18
Dino
Dino: Za ovoga zadnjega, zivim u kameno doba od 90 te, od kad ste vi budni.sjasite vise
16.03.2020 08:46
Za dina
Za dina : Jos su "granice" prema tebi "dragoj" srbiji otvorene, pici sto si "ceka" 30 god. Nas sto volimo(C. G & MONTENEGRO) kakva je takva je uvjek nam je u 💞💞💞💞💞💞💞💞
16.03.2020 11:10
💞💞💞💞
💞💞💞💞: Ti si moja KOLIJEVKA u mom 💓💓💓dovijeka 🙏🙏🙏🙏🏔️⛰️🗻🏞️🏖️🏖️🏝️🏝️🌄🌄🚢⚓⛵🌞🌞👌👌👌👌
16.03.2020 12:15
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar