Ћирилица Latinica
19.01.2018.
Kolumne

Urednik "Barskog portala": Mi smo odgovor na poltronsko novinarstvo i kukavičluk

Autor: Redakcija 24 Ostavite komentar

Piše:

Milenko Miško Jovanović

U korak sa Novom godinom, osvanuo je i „Barski portal“! Za dobrobit Bara, Barana i Crne Gore. Ni najmanje da bi bilo kome bio konkurencija, kako to, ne baš neuobičajeno za mentalitet ovog podneblja, može da se doživi. Uostalom, konkurencije u startu nemamo. Kamo sreće da je ima. Malo, makar...  

Jer, mi ćemo najmanje „juriti“ dnevne događaje za razliku od većine drugih lokalnih medija. Nećemo ih ni ignorisati, naravno. Tamo gdje procijenimo da one zaista zaslužuju pažnju, i kako do njih budemo dolazili, i dnevne vijesti će imati svoje mjesto na „Barskom portalu“. Za apsolutnu smo saradnju sa svim kolegama, i svim medijima koji budu imali dovoljno profesionalne hrabrosti i zrelosti da ispolje isto takvu spremnost. Na „lokalu“ i mimo „lokala“. Zahvalni smo onima koji su se već javili i stavili nam svoje resurse na raspolaganje već u samoj najavi nastajanja „Barskog portala“. Prepoznaće se već. Naša ruka saradnje je iskreno pružena.

Vjerujemo da ima još onih kojima razlog za izbjegavanje saradnje sa nama ne mora biti uređivačka politika našeg medija, koja eventualno može u značajnoj mjeri da proizvede „nelagodu“ njihovim redakcijama. Ili poslodavcima, svejedno.

 Da smo načisto; nećemo biti previše tužni ni ako izostane saradnja na nivou koji očekujemo. Jer, zaboga, svjedoci smo teško izlečive bolesti u društvu koju je prouzrokovalo poltronsko novinarstvo, sa kukavičlukom kao glavnim simptomom, i kolektivnim ćutanjem na sve negativno u Baru i Crnoj Gori, kao primarnom metastazom čitavog jednog neformalnog, ali ciljano stvorenog sistema. Štetnog u svakom smislu. Kreiranog sa ciljem da se u korijenu unište temeljne vrijednosti Bara i Crne Gore. I planski stimulisanog. Naša je misija da se takvom sistemu snažno suprotstavimo. Samoorganizovani! To nije samo naše pravo, nego i obaveza.

Negdje sam već rekao da „Barski portal“ nastaje  sa ciljem da doprinese osnaživanju kritičke svijesti u Baru i Crnoj Gori. Afirmacijom tradicionalnih vrijednosti i zaustavljanjem agresivnog falisfikovanja i izvrtanja činjenica o istorijskim i kulturnim vrijednostima Bara i Crne Gore, smatramo da ćemo ostvariti postavljeni cilj.

U isto vrijeme „Barski portal“ je, dakle,  odgovor na prećutkivanje  negativnih  pojava i problema u društvu, čije prevazilaženje ćemo kroz publikovanje priloga inicirati.

Otvoreni smo za saradnju sa svim subjektima društva u Baru, Crnoj Gori, regionu...

Napominjemo da  ćemo objavljivati saopštenja, izjave i reagovanja svih značajnijih organizacija i institucija koje prepoznaju interes za oglašavanje putem našeg medija.

Čitajte „Barski portal“ : www.barskiportal.com  ili www.barskiportal.me

 

(Autor je glavni i odgovorni urednik "Barskog portala" )   

Komentari
Vito
Vito: Pobogu, Miško, nikad nijesi imao dlake na jeziku, ali si ovdje možda malo preoštar. Ako ti prećute ovakve kvalifikacije oni koje si nacrtao, onda su stvarno i poltrončine i neopjevane kukakvice. A da su falsifikatori, sve se to zna. Takav prokleti mentalitet. Skloni da pljunu na svoje mrtve ako im je trenutno zadnjici "prijatno". Podrška portalu i tebi, udarniče!
20.01.2018 00:36
Симке
Симке: Коначно глас разума.
20.01.2018 02:13
Sveto Lutovac
Sveto Lutovac: Deres Misko, Bog ti pomogao. Bez dlake na jeziku. I basta ti. Junak od junaka. Iz Lutova junackoga, pipersko-bratonoškoga. Ponosni smo na tebe. Pozdrav od Sveta Lutovca s porodicom.
20.01.2018 10:50
Rade
Rade: Ovo se na srpskom zove bacanje rukavice u lice. Ole....
20.01.2018 13:38
Ratac
Ratac: Jaki ste mi vi Barani. Pi
20.01.2018 13:43
Занко
Занко: Ратац, препознајеш се међу овима што се солидаришу с кукавицама и полтронима?
20.01.2018 14:28
Veseli
Veseli: Kakve reci...kakvo obecanje...kakav ostar,pravedni,hrabar pre svega govor.Odusevio si me Misko po ko zna koji put.Samo napred!
20.01.2018 15:45
Jozo
Jozo: Novinarska profesija je kao i ljekarska slabo placena, zato su neki labilni novinari, kao i pohlepni ljekari, skloni da zarad 100 eura pogaze novinarski kodeks, zmure na haos koji pogadja i njihove porodice, ali u tome i jeste poenta - kupi pa vladaj, daj malo da prezive dan, a za cio mjesec ko koga pita. Vrijeme ekonomskog i moralnog sunovrata.
20.01.2018 16:18
Hm
Hm: Imaš petlju, svaka čast! ČUVAJ SE!!!
20.01.2018 21:16
Drago
Drago: Jozo je u pravu u svom komentaru. Zato je ovaj portal ohrabrenje. Nece vam bit lako al izdrzite, sto da recem drugo
21.01.2018 00:08
Jasna
Jasna: Koliko god jedna lasta ne cini proljece, radujem se entuzijazmu koji je na ovom polju bez dileme fali
21.01.2018 09:27
Nikezic
Nikezic: Citam ovaj Jovanovicev tekst i ne vidim razlog sto se u Baru juce podigla tolika bura. Ne svidja mi se uredjivacka politika ali ne moramo svi bit isti brate. Ovo je njegov ugao, njegovo pravo, ali ako se neko prepoznao vala, nek mu je sretno, ah. Nema Bara do Cara.
21.01.2018 09:33
conte
conte: Svi portali su pod kontrolom. Srzentica i Cakana. Takodje TO ih vodi na putovanja i zabave. Mali grad sve se zna. NESRETNI BARSKI NOVINARI. NAPRED MISKO, SAMO KO DO SAD. SRECNO
21.01.2018 09:38
Slavica
Slavica: Jovanovic Don Mikele dominira. Ljubim!
21.01.2018 13:01
Damjanovic
Damjanovic: Cestitam na pokretanju ovog medija sa zeljom da trajete i pravedno izvjestavate. Mafiju da ne stedite. Cestitam. Za pocetak ste jako dobri.Istrajte na tom putu. Promovisite istinu, sve drugo je nebitno.
25.01.2018 13:35
Cimi
Cimi: Samo jako!!!
29.01.2018 18:00
Keca
Keca: Ipak preostro.
30.01.2018 07:55
Daja
Daja: Kecka keckas li sta osim naroda ?
01.02.2018 12:08
Dragan
Dragan: Samo hrabro vozi Miško. "I tata bi sine".
11.02.2018 09:12
vojisavljevic
vojisavljevic: Barski Portal je osvanuo za dobro Barske srbadije i ostalih Barana sa s'evera koji sebe nazivaju Barani, nista pozitivno o CRNOJ GORI se na ovom portalu ne moze procitati, vi samo sa vasih pozicija pisete, morate shvatiti da postoji i jedna druga CRNA GORA , vecinska koja ne misli kao vi, postoji ogroman broj Crnogoraca koji su samo Crnogorci, postoji veliki broj Crnogoraca koji ne dozivljavaju SPC i Amfilohija kao svoju crkvu i mitropolita, postoji i veliki broj Crnogoraca kojima je ovakva CRNA GORA svetinja i ne masu tudjim barjacima i ne klicu srbiji, nadam se da cete objaviti ovaj komentar iako vam vjerovato ne odgovara
11.02.2018 13:10
pristtanske
pristtanske: A koliko hvalite Jovanovica, uobrazit ce se, koliko vidim na ovom B portalu isto kao i na 4s , istorodni komentari, sigurno ce gospodin Jovanovic nesto promijenit, haaaaaaaaaa
11.02.2018 13:13
Micko
Micko: Barski portal je portal s'evernjaka koji su sisli u BAR i sad sebe nazivaju Barani.
11.02.2018 13:17
Dostojevski
Dostojevski: Stopostotni sam Cenogorac i rođeni starobaranin, ali ako ovaj portal bude pisao o barskim anomalijama i lokalnim krimosima. biće moj najdraži. Bio bih presrećan, da bude što manje politike i podjele među ljudima, prije svega Baranima, ali ovi nesrećni političari preko tih podjela vladaju. Želim Vam puno sreće i uspješan rad. Tema Vam neće hvaliti, a neće Vam ni lako biti u ovoj našoj žabokrečini. SREĆNO.
13.02.2018 21:46
striga
striga: Potpuno podržavam Vojisavljevića. Miško, hvala ti sto nas od nas samih oslobadjas i što bi da nas sve pretvoriš u Srbe. Ali nas ima, i imaće nas vazda, koji nijesmo Srbi, da nas ti i tebi slični PRIDOŠLICE učiš što je BAR i CRNA GORA. Jer mi to, zaboga, bez vas ne bi znali! I kad krenete nas poltrone da pljujete, da te pitam nešto, što sam skoro pitala jednu gospođu koja u Domu zdravlja ispsova sve crnogorsko: Što ste došli kad vam ne valjamo? Brzo ste nam sve dobro zaboravili, brzo ste osilili i sad biste da nas mijenjate. Doduše, ni prvi ni zadnji. Živi bili, i ovo će se jednom juče zvati. Baš da vidim hićeš li objaviti...
29.03.2018 10:55
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar