Ћирилица Latinica
19.03.2019.
Kultura

Barani uživali u humoru iz "Badanja"

Autor: Redakcija 3 Ostavite komentar

Odavno neki događaj u Baru nije izazvao toliko pozitivnih reakcija i smijeha među publikom kao što je to preksinoć bio slučaj sa promocijom knjige "Priče iz Badanja", Nenada Petranovića Badanja priređenom u Dvorcu kralja Nikole, u  organizaciji Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano”.

Priče iz knjige, na osnovu Badanjovog kazivanja o Virpazaru, svojoj porodici, redovnim gostima njegove konobe "Badanj", marljivo je zabilježila Sonja Živaljević, profesorica i pisac iz Podgorice, koja je na promociji svjedočila o Skadarskom jezeru, Virpazaru i konobi “Badanj” kao mjestu okupljanja pjesnika, glumaca, slikara, vajara, muzičara, i o Petranoviću kao pokretaču mnogih ekoloških akcija koje imaju za cilj očuvanje Skadarskog jezera i krapa u njemu.

U programu promocije učestvovali su i pjesnici Svetozar Đurišić Labud N. Lončar.

Često prekidan burnim aplauzima i smijehom Nenad Petranović Badanj je pričao dogodovštine iz konobe.

Moderator večeri bio je glumac Dragiša Simović,dok je za muzički dio programa muzički bio  zadužen najpoznatiji crnogorski džez gitarista Milorad Šule Jovović.

Kako se čulo na promociji, prihod od prodaje knjige Nenad Petranović Badanj je namijenio za Narodnu kuhinju koju vodi NVO “Žene Bara kuvaju srcem”.

Komentari
KONGRAP
KONGRAP: Badanj je dobar lik,,Ima jake fore i uvjek je bio spreman na humor. SRECNO
19.03.2019 15:40
Za Kongrap
Za Kongrap: Kazes dobar lik, a od kada ti znas tog lika I pocemu zaključci da je dobar, pa I za ovog DPS Omladinaca Bokija Crtu kazu dobar lik samo sto oboici hvale dosiei, pa I Milas je dobar lik ali sta je sa djelima tih likova????.
19.03.2019 20:43
Barsko polje
Barsko polje: Sto reci za Badanja jedan dobrocudan I bezazlen lik pun humora I pozitivne energije. U jednom trenutku je bio izmanipulisan od ove vlasti koja se nije 30 godina mijenjala I koristila razne ljude za svoje ciljeve I onda prala ruke od njih.Posto se plus I minus potiru a Badanj ima mnogo vise pluseva znaci Badanj nastavi samo tako drvo bez grane I covjek bez mane ne postoji, Idemoooo.
19.03.2019 21:24
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar