Ћирилица Latinica
18.03.2021.
Kultura

(VIDEO) "Branim" - pjesma Vladislava Božovića na RTS-u

Autor: Redakcija 7 Ostavite komentar

Pjesma Vladislava Božovića "Branim" koju je komponovao na pravoslavni Božić prošle godine uz početak litija epskih razmjera kojima se narod Crne Gore usporotivio otimanju svetinja Srpske pravoslavne crkve, ugledala je svjetlost dana zahvaljujući Radio televiziji Srbije. 

Juče (17.marta), simbolično na godišnjicu stravičnog pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiju koji se desio 2004. godine, RTS je na svom YouTube kanalu objavio ovu numeru u izvedbi Božovića,  inače Baranina.

Božović je za pjesmu dobio blagoslov blaženopočivšeg Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, a prvi put je emitovana na litijama u Crnoj Gori na Vidovdan prošle godine.

"Na  dan sjećanja na strašni progon Srba sa vjekovnih ognjišta na Kosovu i Metohiji zvanično je objavljena na YouTube stranici Radio telivizije Srbije, uz bratsku i moralnu podršku njegove ekselencije ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića. Kad već ne može na RTCG -  može u Srbiji! Uživajte braćo i sestre. Ne damo svetinje nikada, nigdje i nikome - napisao je Božović ovim povodom na svom fejsbuk profilu.

 

Komentari
Ratko
Ratko: Rijetko dobar momak, izuzetno talentovan i golo poštenje. Rodoljub pravi. Bravo Vlado, majstore!! Čestitke.
18.03.2021 12:36
Нела
Нела: Дивно! Све честитке добри човјече!!!
18.03.2021 12:37
Сердар Јоле Пилетић
Сердар Јоле Пилетић: Браво Владиславе наклон до пода то је Његошева српска Црна Гора.
18.03.2021 20:30
Laf
Laf: Hrist ne bi ratova. Praštanja braćo.
18.03.2021 22:44
Za. Serdara jola piletica
Za. Serdara jola piletica: Jole vole kazes to je Njegoseva CG a deder ti nama kazi cija je CG kad o njoj pjeva Jadranka Barjaktarevic pa vi cetnici zapjenusite pa joj prijetite i pisete takve gadosti kao da pjeva o Zanzibaru a ne o CG pa jeli moguce BRAVU i ti i ovi tvoji istomisljenici da imaju po vama 2 CG sram vas i stid bilo guzice kad obraza nemate.
19.03.2021 08:35
Za Komitu од Сердар Јола Пилетића
Za Komitu од Сердар Јола Пилетића: Црна Гора о којој пева Јадранка Барјактаревић је ЦГ поглавника Анте Павелића и Андрије Артуковића створена у Брозовом Јајцу по идеји Милована Ђиласа и Јова Капе,Монтенегро је суштински црвена Хрватска.
19.03.2021 12:27
Stari Cetinjanin
Stari Cetinjanin: Sramna je ova Crna Gora.MONTENEGRO.Lud Narod.Srbi su pravi Crnogorci ponosni na porijeklo i svoju zemlju.Kilibarda Perovic Dukanovic Dabogda ih kletva stigla svih nasih grobova. Posvadase bracu utrijese svete korijene tako im se vratilo Amin.
20.03.2021 05:02
Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar