Ћирилица Latinica
14.05.2020.
Kultura

„Nekazano“ raspisalo novi konkurs za zajedničku zbirku ljubavne poezije

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ raspisalo je konkurs za zajedničku zbirku ljubavne poezije „PJESNIK – SVETIONIK“ Broj 3, a za potrebe „Trećeg festivala ljubavne poezije Pjesnik – Svetionik“.

Zainteresovani autori mogu poslati po jednu ljubavnu pjesmu dužine do 28 redova.
kako je saopšteno iz te asocijacije, radove je potrebno slati iskljućivo kao Word dokument, u fontu Times New Roman, veličine 12...

Radovi mogu biti već objavljivane i neobjavljivane pjesme, a šalju se na ćiriličnom i latiničnom pismu, i na svim jezicima regiona i svijeta.

Autori koji šalju radove na maternjem jeziku (makedonski, slovenački, engleski, francuski, bugarski, ruski...) moraju biti kvalitetno prevedeni na srpski jezik. Kotizacija se naplaćuje u visini od 10,00 € (ukoliko se u međuvremenu obezbijedi sponzor neće se naplaćivati, a o čemu će učesnici biti blagovremeno obaviješteni).

Dostava knjiga će se vršiti po završenom Festivalu, a po održanoj promociji, i to na teritoriji Crne Gore poštom, a za druge zemlje regiona i inostranstva po gradovima (preko ovlašćenih članova Udruženja).

Rok za slanje radova je od 15. do 29. maja 2020. godine. Radove slati na e- mail: nekazano@yahoo.com

Oni radovi koji su pristigli a koji nijesu po uslovima konkursa neće se uzeti u razmatranje.
Najbolja pjesma po izboru žirija (koji će se naknadno odrediti) nagradiće se produženim vikendom u Baru, za dvije osobe. Ostali autori će dobiti zahvalnice ili diplome za učešće na Festivalu.

Promocija i Festival ljubavne poezije „PJESNIK - SVETIONIK“ održaće se u Baru, u vremenu od 25 do 29. juna 2020. godine, ukoliko dozvoli situacija sa virusom Kovid -19. U suprotnom, biće određen termin u septembru ove godine, saopšteno je iz Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Ћирилична верзија
Pišite nam
Podijelite sadržaj na:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar